Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 09:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:12

A1 Capital: Ağustos Vadeli 30 Sözleşmesi bu hafta da yatay volatil hareketi sürdürüyor

A1 Capital, geçen haftayı yatay volatil hareketle tamamlayan Ağustos Vadeli 30 Sözleşmesinin bu hafta da benzer bir hareket sürdürdüğünü gözlemlemlediklerini belirtti.
A1 Capital: Ağustos Vadeli 30 Sözleşmesi bu hafta da yatay volatil hareketi sürdürüyor

A1 Capital'in raporuna göre, geçen haftayı yatay volatil hareketle tamamlayan Ağustos Vadeli 30 Sözleşmesinin bu hafta da benzer bir hareket sürdürdüğünü gözlemlemleniyor. Raporda güne yükselişle başlayan sözleşmenin ilk direnç seviyesi testinin ardından gelen satış baskısına direnemediği ve günü yüzde 0.66 değer kaybı ile 11045 seviyesinden tamamladığı belirtildi ve şu bilgiler aktarıldı:

"İsrail başbakanının ateşkes anlaşmasını kasıtlı olarak sabote etmekle suçlanması gibi siyasal açıdan, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Bowman’ın da enflasyon için yukarı yönlü risklerin devam ettiğini görmesi nedeniyle merkez bankası politikasında herhangi bir değişiklik konusunda temkinli olmaya devam ettiğini söylemesi gibi ekonomik açıdan olumsuz yorumlanabilecek makro haberlerin varlığı temkinli kalınması gerekildiğini düşündürüyor.

"Ortalamalara bakacak olursak sözleşme halen 22 ve 50 günlük ortalamalarının hayli altında seyrediyor. Ancak geçtiğimiz hafta bir gün üstüne çıktığı bir gün altına indiği 200 günlük üssel ortalamasının, son işlem günündeki negatif kapanışa rağmen halen üstünde seyrediyor olmasını olumlu yorumluyoruz.

"Son işlem günündeki satış baskısının ardından teknik göstergelerin bazılarında bozulmalar gözlemliyoruz. Ancak değer kaybının sınırlı kalmasından dolayı bazı kısa vadeli göstergeler negatif kapanışa rağmen halen sat sinyali üretmedi. Buna ek olarak orta vadeli indikatör MACD’nin de son işlem günü itibariyle AL sinyali üretmiş olması, yatay volatil hareketin devamında yükselişin geleceğini düşündürüyor.

"Beklentimiz doğrultusunda, hem teknik göstergelerin durumu, sözleşmede 10681 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Ancak yeni pozisyonlar için 11190 seviyesi üzerinde kapanış beklenmesini daha doğru buluyoruz. Sözleşmede yükselişin başlaması ve 11190 seviyesinin aşılması durumunda 11557 ve 11923 seviyeleri ilk ara dirençler olarak takip edilebilir.

"Ancak sözleşmede makro olumsuzluklardan kaynaklı olası bir satış baskısı görülmesi ve son günlerde taban oluşturduğu 10681 seviyesinin kırılması durumunda ise 10400 ve 10000 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir."