Kitap Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 11:00 Güncelleme: 25.08.2024 14:20

6. Edremit Kitap Fuarı'nın altıncı gününe gazeteci Murat Ağırel konuk oldu

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Edremit Kitap Fuarı'nın altıncı günü yazarlar, sanatçılar ve konuşmacıların katılımıyla tamamlandı.
6. Edremit Kitap Fuarı'nın altıncı gününe gazeteci Murat Ağırel konuk oldu

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Edremit Kitap Fuarı’nın altıncı gününde kadınların yerel siyasetteki mücadelesinden, aşk ve ilişkilere; Türkiye’nin tarihi zaferlerinden, gerçekleri korkusuzca yazan gazetecilere kadar geniş bir yelpazede konular ele alındı.

6.Edremit Kitap Fuarı’nın altıncı gününde, Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kadın Genel Başkanı, Hacı Bektaşi Veli Dostluk ve Barış Ödülü sahibi Yazar Yaşar Seyman, “Kadın, Siyaset ve Yerel Yönetimler” konulu bir panel düzenledi.

Eğitimci Ayşe GürOcak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Bodur ve Seyman, Türkiye’de kadınların yerel siyasette var olma mücadelesini ve karşılaştıkları zorlukları kendi tecrübelerinden yola çıkarak katılımcılarla paylaştı. 

Ayşegül Aldinç, kaleme aldığı “Malumatfuruş: Ayşegül’ün Günlüğü” kitabı üzerine gerçekleştirdiği söyleşide, müzik ve edebiyat üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü Gülşen İşeri’nin üstlendiği etkinlikte, Aldinç’e teşekkür plaketini Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Sümertaş takdim etti. 

Gerçekleri araştıran ve halka doğru bilgiyi aktarmayı amaçlayan gazeteci Murat Ağırel, 6. Edremit Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Ağırel, “parsel, yağma ve talan” konularını tüm detaylarıyla anlattığı söyleşide, gerçekleri dile getirmenin önemine vurgu yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Ağırel’e teşekkür plaketini takdim etti. Aytekin, konuşmasında Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı gibi isimleri anarak, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma mücadelesinde gazetecilerin önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.