Kültür Sanat Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 28.03.2024 15:21

43. İstanbul Film Festivali'nde

Deneysel belgesel filmleri "Tülay German: Kor ve Ateş Yılları", "Huzursuz Topraklar"ve "Araf"'ın yanı sıra "Zarlar ve İnsanlar" gibi video enstalasyonlarıyla adından söz ettiren ödüllü yönetmen, sanatçı ve akademisyen Didem Pekün'ün ilk uzun metrajlı belgesel filmi "BAZEN HEP BİRLİKTE / OTHERWISE IN ISTANBUL", 17-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek 43. İstanbul Film Festivali kapsamında ilk kez izleyicilerle buluşacak. Didem Pekün'ün yönetmen koltuğunda oturduğu, Anna Maria Aslanoğlu (istos film)'nun yapımcılığı ve Melek Ulagay'ın ortak yapımcılığında hayata geçirilen yaratıcı dans belgeseli "BAZEN HEP BİRLİKTE / OTHERWISE IN ISTANBUL" festivalin Ulusal Belgesel Yarışması'nda yarışacak.
43. İstanbul Film Festivali'nde

Film seyircisini, kuruluşundan bu yana paylaşarak üretimin devamlılığını önemseyen ve kendi dilini oluşturmayı odağına alan Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın kurucularından, dansçı ve koreograf Mihran Tomasyan’ı takip ederek hem Tomasyan’ı hem de İstanbul’u keşfetmeye davet ediyor. Performatif bir belgesel olan “BAZEN HEP BİRLİKTE / OTHERWISE IN ISTANBUL”, Tomasyan'ın Ermeni aile tarihi ve kimliği üzerinden paylaştığı arşivler, kolektif bir doğaçlama koreografi ve günümüz İstanbulunun hengâmesiyle örülü bir anlatıyı takip ediyor.

 

Yaratım ve dans performanslarında Mihran Tomasyan’ın yanı sıra Beste DemirEkin Önce, Leyla Postalcıoğlu, Nazlı Durak, Nazlı Tecimer ve Ufuk Fakıoğlu’nun yer aldığı “BAZEN HEP BİRLİKTE / OTHERWISE IN ISTANBUL”un görüntü yönetmenliğini Petros Nousias üstlenirken kurgusu Eytan İpeker tarafından gerçekleştirildi. Filmin müziklerinde ise Berke Can Özcan ile Elena Margarita Kakaliagou’nun imzası bulunuyor.

 

Evrensel bir iyimserlik ve toplulukçuluk hikâyesi sunan “BAZEN HEP BİRLİKTE / OTHERWISE IN ISTANBUL” 43. İstanbul Film Festivali kapsamında 23 Nisan Salı saat 16.00’da Beyoğlu Sineması’nda ve 26 Nisan Cuma saat 21.30’da Sinematek / Sinema Evi’nde gerçekleşecek gösterimleriyle festival seyircisiyle buluşacak.