Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.04.2024 13:00 Güncelleme: 30.04.2024 15:06

3. CMG Forumu, yapay zeka ve ortak sorumluluk temasıyla Beijing'de düzenlendi

Çin Medya Grubu (CMG) tarafından düzenlenen 3. CMG Forumu, dün Beijing'de düzenlendi. Forumun ana teması "İyinin Gücü: Yapay Zeka ile Ortak Sorumluluk" olarak belirlendi ve uluslararası teşkilatlar, basın ve düşünce kuruluşları ile çok uluslu şirketlerden 200'den fazla temsilci katıldı.
3. CMG Forumu, yapay zeka ve ortak sorumluluk temasıyla Beijing'de düzenlendi

Çin Medya Grubu (CMG) tarafından düzenlenen 3. CMG Forumu, dün Beijing'de düzenlendi. Forumun ana teması “İyinin Gücü: Yapay Zeka ile Ortak Sorumluluk” olarak belirlendi ve uluslararası teşkilatlar, basın ve düşünce kuruluşları ile çok uluslu şirketlerden 200'den fazla temsilci katıldı.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong, forumda yaptığı konuşmada, CMG’nin Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yeni nitelikli üretici güçlerle ilgili önemli konuşmasından ilham alarak  tüm hazırlık süreçlerinde yapay zekanın kullanıldığı ve 6 bölümden oluşan Çin'in ilk kısa animasyon serisi “Çin Masalları” da dahil olmak üzere bir dizi yapay zekâ programı ürettiğini belirtti.

Shen ayrıca, CMG'nin dünya ülkeleriyle birlikte yapay zekânın sınırsız potansiyellerini keşfederek insanlığın kader birliğinin oluşturulmasını hızlandırmak için daha fazla pozitif enerji katmaya hazır olduğunu belirtti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ise video aracılığıyla yaptığı konuşmada, yapay zekânın hayatımızın her alanını inanılmaz bir hızla etkilediğini ve IOC'nin spor ve olimpiyat oyunlarını yeniden şekillendirmek üzere “Olimpik Yapay Zeka Gündemi”ni yayınladığını anlattı. CMG'nin olimpiyat oyunlarının cazibesini milyonlarca Çinli izleyiciye taşıdığını belirten Bach, IOC olarak CMG'yi yapay zekâ üzerine ortak bir gelecek yaratmaya davet ettiğini dile getirdi.

Forumda birçok akademisyen, uluslararası basın kuruluşlarının yetkilileri ve çok uluslu işletmelerin temsilcileri, yapay zekânın iyilik için geliştirilmesi üzerine temalı konuşmalar yaptı.

Forumun bir diğer önemli sonucu olarak “Yapay Zeka Yönetişimi İçin Medya Eylem İnisiyatifi” yayınlandı.