Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.04.2024 11:00 Güncelleme: 24.04.2024 14:10

2024 BM Çince Günü ve CMG Çince Video Festivali yapıldı

2024 BM Çince Günü ve Çin Medya Grubu (CMG) 4. Çince Video Festivali, dün BM Cenevre Ofisi'nde bulunan Milletler Sarayı'nda düzenlendi.
2024 BM Çince Günü ve CMG Çince Video Festivali yapıldı

2024 BM Çince Günü ve Çin Medya Grubu (CMG) 4. Çince Video Festivali, dün BM Cenevre Ofisi'nde bulunan Milletler Sarayı'nda düzenlendi.

Etkinlik, CMG, BM Cenevre Ofisi ve Çin'in BM Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlendi. Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong, video aracılığıyla bir konuşma yaptı. Etkinliğe, BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Tatiana Valovaya ve Çin'in Cenevre Daimi Temsilcisi Büyükelçi Chen Xu'nun yanı sıra Belçika, Almanya, Hollanda, Brezilya ve Irak'tan olmak üzere 50'den fazla ülkenin Cenevre temsilcileri, diplomatları ve uluslararası örgütlerin yetkilileri de dahil toplam 300 kişi katıldı.

Bu yılki Çince Video Festivali'nin gençlere odaklandığını söyleyen Shen, “Dünya genelinde Çin kültürünü sevenleri davet ediyoruz. Video ve kültür aracılığıyla dinamik gençliğe ve çok yönlü kültürlerin sınırsız çekiciliğine odaklanmak istiyoruz. Dil ve görsel imgelerle bir iletişim köprüsü kurmayı amaçlıyoruz. Bu etkinlik sayesinde daha fazla yabancı gencin Çin'e gelerek gerçek, üç boyutlu ve kapsamlı bir modern Çin deneyimi yaşamasını umuyoruz.” dedi. Shen, yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulan, büyük beğeni toplayan animasyon videolarından da bahsetti.

BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Tatiana Valovaya, dilin sadece bir iletişim aracı olmadığını, aynı zamanda bilgiyi yayma ve insanları birbirine bağlama işlevi gördüğünü vurguladı. Bu yılki etkinliğin temasının BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile örtüştüğünü belirten Valovaya, etkinlik sayesinde Çin dilinin ve sanatının çekiciliğini ve gücünü deneyimleme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Çin'in Cenevre Daimi Temsilcisi Büyükelçi Chen Xu ise, “Bu etkinlik vesilesiyle Çin kültürünün, zaman ve sınırları aşan kalıcı güzelliğinin fark edilmesini umuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Topluluklar İçin Daha İyi Bir Dünya” temasıyla düzenlenen CMG 4. Çince Video Festivali kapsamında, dünya genelindeki gençler video yarışmasına davet edildi. Şimdiye kadar ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Tayland, Polonya ve Arjantin gibi 47 ülke ve bölgeden 1009 eser ile  başvuru yapıldı. Bu eserler, 8 kategori altında 18 dalda ödüller için yarışacak. Yarışmada başarı kaydeden gençler, bu yaz Çin'e davet edilecek.