Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.08.2024 18:00 Güncelleme: 16.08.2024 10:21

Hatay Büyükşehir'den taksici esnafına destek

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, 6 Şubat depremleri sonrası şehrin yeniden inşa ve ihya çalışmaları kapsamında 720 taksici esnafına önemli bir destek müjdesi verdi.
Hatay Büyükşehir'den taksici esnafına destek

Ağustos Ayı HBB Meclisinde, Ulaşım Daire Başkanlığının; dijital taksimetre ve kamera sistemi ile Taksi Yönetim Merkezi kurulum, işleyiş ve yönetim işinin ihale edilmesi için Büyükşehir Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Mecliste yaptığı açıklamada Başkan Öntürk, mevcut taksi duraklarının durumu ve esnafın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek durakların yenilenmesi ve taksici esnafının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla projeler hazırladıklarını duyurdu.

Öntürk, “Taksici esnafımızın durakları oldukça kötü durumda. Bu yüzden duraklarını yenilemeye başlayacağız. Projelerimiz üzerinde çalışmalar devam ediyor. 720 taksici esnafımızın güvenlik için şart olan kameraları alacak parası yok, taksimetre alacak parası yok, bir bilgilendirme sistemleri yok. Tahmini 30 milyon TL gibi bir para tutuyor. Bu da bizim taksici esnafımıza desteğimiz olsun.” dedi.

Taksici esnafının daha güvenli ve konforlu bir şekilde hizmet verebilmesi için çalıştıklarını aktaran Başkan Öntürk, “Hatay’da ulaşımın modernizasyonu için çaba sarf ediyoruz. Esnafımıza bu yardımı yapmak, onların işlerini daha güvenli ve verimli bir şekilde sürdürebilmeleri için çok önemli. Hep birlikte Hatay’ımızı daha iyi bir yer haline getirmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.