Spor Kaynak: AA 30.08.2024 07:29

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşamasına yükseldi

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 3-3'ün rövanşında Beşiktaş, sahasında İsviçre ekibi Lugano'yu 5-1 yenerek lig aşamasına yükseldi.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde lig aşamasına yükseldi

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Beşiktaş, İsviçre ekibi Lugano'yu ağırladı.

Maçın 7. dakikasında Beşiktaş öne geçti. Uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullanan siyah-beyazlılarda Masuaku'nun şutunda, kaleciden dönen meşin yuvarlağı iyi takip eden Immobile, altıpastan kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-0.

14. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş hücumunda Rafa Silva'nın ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Immobile'nin vuruşunda, kaleciyi geçen topu kale çizgisi üzerinden Lugano savunması uzaklaştırdı.

29. dakikada savunmanın hatalı pasında ceza sahası dışında topla buluşan Rashica'nın kaleciyle karşı karşıya durumda ceza sahasına girdikten sonra yakın direğe şutunda Saipi, meşin yuvarlağı ayaklarıyla oyun alanına çeldi.

41. dakikada Beşiktaş bir kez daha gole çok yaklaştı. Rafa Silva'nın ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Immobile'nin şutunda Saipi, topu ayaklarıyla oyun alanına çeldi. Boşta kalan top ceza sahası içi sol çaprazda Semih Kılıçsoy'un önünde kaldı. Bu oyuncunun gelişine şutunda kaleciyi geçen topu savunma bir kez daha çizgiden çıkardı.

İlk yarı, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

59. dakikada kendi yarı sahasından savunma arkasına atılan topa hareketlenen Aliseda, ceza sahası içi sol çaprazda kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Aliseda'nın sağdan bindiren Vladi'nin önüne bıraktığı meşin yuvarlağı Vladi ağlarla buluşturdu: 1-1.

65. dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Semih Kılıçsoy'un pasında ceza sahası dışında Rafa Silva meşin yuvarlağı bekletmeden içeri koşu yapan Gedson Fernandes'e aktardı. Portekizli oyuncunun gelişine altıpasın solundan vuruşunda top ağlara gitti: 2-1.

70. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta Rashica'nın ara pasıyla savunma arkasına sarkan Rafa Silva, kaleciyle karşı karşıya durumda aşırtma bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 3-1.

71. dakikada Beşiktaş bir gol daha buldu. Gedson Fernandes'in pasıyla soldan rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Immobile, çapraz pozisyonda meşin yuvarlağı kalecinin altından ağlara gönderdi: 4-1.

90+2. dakikada Beşiktaş bir gol daha buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Salih'in pasına ceza sahası içi sol çaprazdan Muçi'nin şutunda, kaleciden dönen topu Salih Uçan boş kaleye ağlara bıraktı: 5-1.

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 5-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Immobile gollerine devam ediyor

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Ciro Immobile, yeni takımında gollerini sürdürüyor.

Siyah-beyazlı takımla çıktığı 5 resmi maçta 6 kez fileleri havalandıran İtalyan oyuncu, Lugano karşısında 7. dakikada kaydettiği golle takımının UEFA Avrupa Ligi'ne yükselmesinde katkı sahibi oldu.

Gol atmayı başardığı her maçta 2'şer kez rakip fileleri havalandıran Immobile, Galatasaray ve Antalyaspor maçlarının ardından Lugano karşılaşmasında da 2 gol sevinci yaşadı.

Tecrübeli golcü Samsunspor ve deplasmandaki Lugano müsabakasında gol atamamıştı.

Gedson Fernandes rövanşı da boş geçmedi

İsviçre'de 3-3 sona eren ilk maçta attığı 2 golle yıldızlaşan Gedson Fernandes, rövanşta da Lugano filelerini havalandırdı.

65. dakikada Rafa Silva'nın şık pasını gole çeviren Portekizli oyuncu, siyah-beyazlı takımı 2-1 öne geçirdi.

Profesyonel kariyeri boyunca en fazla 3 gol kaydeden orta saha oyuncusu, 5. resmi maçında aynı gol sayısına ulaştı.

Rafa Silva, Avrupa'da da golünü attı

Beşiktaş'ın yıldız ismi Rafa Silva, farklı galibiyette başrol oynadı.

Siyah-beyazlıların ligde oynadığı 2 maçta da rakiplerine gol atmayı başaran Portekizli oyuncu, Gedson Fernandes'e yaptığı şık servisten kısa bir süre sonra sahneye çıkarak golünü attı ve 5 dakikada 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Attığı aşırtma golüyle siyah-beyazlı forma altında Avrupa kupalarındaki ilk golünü kaydeden Rafa Silva, bu golle birlikte 5. resmi maçında 4. golünü kaydetti.

Necip Uysal unutulmadı

Geçtiğimiz günlerde çapraz bağlarından sakatlanarak ameliyat edilen kaptan Necip Uysal'ı takım arkadaşları unutmadı.

Immobile'nin 7. dakikada attığı golün ardından orta sahada gol sevinci yaşayan siyah-beyazlı futbolcular, Necip'in 20 numaralı formasını çıkarak golü takım arkadaşlarına hediye etti.

Maçın sona ermesinin ardından siyah-beyazlı taraftarlar da Necip Uysal lehine tezahürat yaptı.

Geçen senin rövanşını aldı

Geçen sezon UEFA Konferans Ligi'nde Lugano'ya 2-0 öne geçtikten sonra 3-2 yenilen Beşiktaş, rakibini farklı geçerek rövanşı aldı.

Beşiktaş'ın mağlubiyetiyle sona eren karşılaşma aynı zamanda siyah-beyazlı kulübün tarihinde önemli gelişmelere sebep oldu. Taraftarlar, maçın sona ermesinin ardından tribünleri terk etmeyerek dönemin yönetimini istifaya davet etti. Maçın ardından yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısı sonrasında Ahmet Nur Çebi yönetimi kongre kararı aldı ve aralık ayında yapılan seçimle Hasan Arat, kulübün başkanı oldu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst: Skordan dolayı çok mutluyum. Gruplara kalmak istiyorduk ve bunu başardık"

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında İsviçre'nin Lugano ekibini 5-1 yenerek lig etabına yükselen Beşiktaş'ın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, çok mutlu olduklarını söyledi.

Tüpraş Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Hollandalı çalıştırıcı, geçen haftaki maçtan çok daha iyi savunma performansı gösterdiklerini belirtti.

Geçişlerde çok etkili olduklarını vurgulayan genç teknik adam, "Skordan dolayı çok mutluyum. Gruplara kalmak istiyorduk ve bunu başardık. İlk yarı çok iyi oynadık. 2. yarıya daha yavaş başladık ve golü yedik. Defansif organizasyonumuz yediğimiz golde iyi değildi. Bugün geçen haftaki maça göre çok daha iyiydik. Rakibe sadece 1 fırsat verdik ve onda da bizi cezalandırdılar. Sonrasında takımımızın karakterini gördük. Kendi oyunumuza döndük. Geçişlerde çok hızlı ve tehlikeliyiz. Önemli bir gece oldu, gruplara kalmayı istiyorduk ve burada mutlu bir hoca var. Bu akşamın keyfini çıkartıyorum." diye konuştu.

Ligde Sivasspor'u yenerek ilk bölümü galibiyetle kapatmayı hedeflediklerini aktaran Giovanni van Bronckhorst, şöyle devam etti:

"Ön alan baskısını fazla oyuncuyla iyi yapıyoruz ve topu kazandıktan sonra çok tehlikeliyiz. İlerisi için söylüyorum, tüm maç boyunca ön alan baskısını yapamazsınız ama bunu yapınca çok tehlikeliyiz. Geri çekilince de topu kazandıktan sonra tehlikeli bir takımız. Bazen baskıyı hızlı yapıyoruz bunda organize olmak gerekli. Bugün yediğimiz gol bunun bir örneğidir. Baskıya erken çıktık. Zorlu rakiplere karşı bunu daha iyi yapmamız gerekiyor. Küçük detaylar burada fark oluşturur. Gelişeceğiz, oyuncularımız öğrenmeye açık. Daha fazla gelişmek için her şeyi yapacağız."

Başarı için güçlerine inanmaları gerektiğinin altını çizen Giovanni van Bronckhorst, "Takımın birbiri için çalışması ve oynaması gerektiğini söylemiştim. Toplu topsuz hızlıyız, hızlı bir tempomuz var ki bu çok önemli bir detay. Milli aradan sonra çok maçımız olacak ve herkes lazım. Bugün kulübeden giren oyuncular da bize kalite kattılar. Mutluyum iyi gidiyoruz ama bunu devam ettirmek için çok çalışmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Göreve geldiklerinden beri derinliği olan bir kadro oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Giovanni van Bronckhorst, "Yeni meydan okuma arayan oyuncular aradık. Transferi yüzde 90-95 bitirdik ama fırsatlara da bakıyoruz. Avrupa ve lig rekabetçi turnuvalar. Herkes lazım. Herkese ihtiyacımız var. Transfer döneminin ilk bölümüne göre daha iyi bir kadromuz var. " diye konuştu.

Hem oyuncu hem teknik direktör olarak büyük finaller oynadığını dile getiren Giovanni van Bronckhorst, "Bu finallere ulaşmak tabi herkesin hayalidir ama oralara ulaşmak için önünüzde uzun maraton vardır. Önce gruplara kalmak istedik ve bunu başardık. Tek grupta 8 maç yapacağız, maç maç gideceğiz. Tabi final harika olur ama buna adım adım gideceğiz. Ben de ulaşmak istediğim hedeflerin hayalini kuruyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Rafa Silva'nın kendileri için çok önemli olduğunu aktaran 49 yaşındaki teknik adam, "Bu sene savunmada gelişmemiz gerekiyordu. Az gol yiyip, fazla gol atmamız gerekiyordu. Bunu yapmaya çalışıyorduk. Rafa Silva'ya bakınca Benfica'da da çok fazla gol katkısı veren bir oyuncuydu. Immobile de öyle. Bu oyuncular geldiklerinde size gol garantisi verirler. İkisinin de gol katkılarından çok memnunum. Onların performansı bize maç kazandırmayı kolaylaştırıyor." şeklinde görüş belirtti.

Giovanni van Bronckhorst, bir Türk finaline ilişkin soruya ise şu yanıtı vererek sözlerini tamamladı:

"Bir Türk finali güzel bir rüya olabilir. Trabzonspor bugün penaltılarla kaybetmiş. Ben onların da gruplara kalmasını isterdim. Fenerbahçe ve Galatasaray da Şampiyonlar Ligi hedeflerini gerçekleştirsin isterdim. Bunlar prestij ve puan anlamında Türk futbolu için iyi olurdu. Bizler ligde şampiyonluk yarışı vereceğiz ama Avrupa'da puan toplamak için oralarda mücadele eden takımların olması lazım. 2 Türk takımının final hayali güzel ama biri Beşiktaş olduğu müddetçe."

Beşiktaşlı futbolcu Gabriel Paulista: "Avrupa Ligi gibi önemli bir turnuvada gruplara kaldığımız için mutluyuz"

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında İsviçre'nin Lugano ekibini 5-1 mağlup eden Beşiktaş'ta Gabriel Paulista, harika bir gece geçirdiklerini söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı oyuncu, "Harika bir gece oldu. Çok iyi bir maç oynadık. Avrupa Ligi gibi önemli bir turnuvada gruplara kaldığımız için mutluyuz. Deplasmandaki maçta defansif olarak iyi olduğumuzu söyleyemem. Orada iyi bir skor, galibiyet almak isterdik. Fakat 3-3'lük skorla yetindik. Bugün elimizden gelen her şeyi yaptık. Gerçekten müthiş bir maç oynadık, iyi de bir zafer kazandık. Bugün bunu kutlayacağız. Yarından itibaren de önemli Sivasspor maçına hazırlanmak zorundayız." diye konuştu.

Maç esnasında teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile yaptığı konuşmaya değinen Paulista, "Yediğimiz golle ilgili konuştuk. Benim bireysel performansım dışında takım olarak bir hata yaptığımızı düşündüm, bunu konuştum. Bunu düzenlemek için ufak bir konuşmamız oldu. Çünkü aynı hatayı tekrarlayamazdık. Bu konuşma yararlı oldu ve başka gol yemedik." dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatıyla ilgili değerlendirmede bulunan tecrübeli stoper, "Yeni formata hızlı adapte olmak zorundayız. Bu yeni formatın bence en öne çıkan özelliği daha çok maç olacak, daha çok seyahat olacak, daha çok yorulacağız. Ama akıllı olup, iyi çalışıp, iyi dinlenerek bu durumu kendi yararımıza çevirmemiz gerekiyor. Ben çok iyi bir kadromuzun olduğunu düşünüyorum. Orada çok maç olmasına rağmen bu kadroyla çok iyi adapte olup iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni transfer Felix Uduokhai'nin çok kaliteli bir oyuncu olduğunu söyleyen Paulista, "Beraber 2 idman yaptık ama ona rağmen inanılmaz kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Topla çıkışları, topu kullanması ve ayağı çok iyi. Aynı zamanda fiziksel olarak da güçlü bir oyuncu. Bu açıdan takımdaki herkes gibi onun da çok yararlı olacağını düşünüyorum. Omar Colley ile başladık sezona. Onunla Süper Kupa'yı aldık, Samsun maçını, Antalya maçını kazandık. Omar’la da çok iyi bir ikili oluşturduğumuzu biliyorum. Şu an takımda kim oynarsa oynasın hocanın da istekleri dahilinde çok iyi olacaklarını biliyorum. Oyuncuların hocanın kafasında seçme sıkıntısı oluşturması da çok güzel bir şey. Hocanın zorlanması çok iyi bir takım olduğuna işaret ediyor. Hoca kimi seçerse seçsin sahada herkes en iyisini yapıyor. Bu da Beşiktaş için çok güzel bir şey." şeklinde konuştu.