Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 05.04.2024 12:48

Avrupa'da döngüsel ekonomi hizmetlerini hızlandırıyor

TD SYNNEX, sertifikalı yeniden üretilmiş Cisco ürünlerini lojistik tesislerinde stoklayarak çok daha hızlı bir şekilde iş ortaklarına ulaştıracak. Böylece şirket daha uygun maliyet ve gelişmiş müşteri deneyimi sunarak BT dünyasında döngüsel ekonomi ve tedarikin benimsemesine önemli katkıda bulunacak.
Avrupa'da döngüsel ekonomi hizmetlerini hızlandırıyor

TD SYNNEX, Avrupa genelinde Cisco Refresh sertifikalı yeniden üretilmiş ekipman hizmetlerini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştireceğini duyurdu. Açıklamaya göre TD SYNNEX artık Cisco Refresh stoklarını iş ortaklarına göndermeye hazır halde doğrudan lojistik tesislerinde tutuluyor. Bu, teslimat sürelerinin hızlandırılmasına ve ürün kullanılabilirliğinde şeffaflığın artmasına olanak tanıyarak iş ortaklarının pazara sundukları Cisco ürünlerine daha geniş bir yelpazede çevresel açıdan sürdürülebilir çözümler dâhil etmelerine yardımcı oluyor. 

Bu gelişmenin, BT tedarikinde çevresel sürdürülebilirliğe yönelik talebin hızla arttığı bir döneme denk gelmesi de önem taşıyor. Son olarak TD SYNNEX'in hazırladığı Teknolojinin Yönü Raporu'nda belirtildiği üzere, kanal oyuncularının yüzde 69'u ESG (çevresel, sosyal, yönetişim) konularının artık BT tedarikini etkilediğini düşünüyor ve yüzde 51'i geri dönüşüm veya döngüsel ekonomi çalışmaları kapsamında geri alım imkânları sunuyor. Ayrıca iş ortaklarının yüzde 33'ü de önümüzdeki on iki ay içinde ürün yaşam döngüsü yönetimine yatırım yapmayı planladıklarını söylüyor. Buna ek olarak, iş ortakları birçok kamu sektörü projesinin BT ürünlerinin belirli bir oranının döngüsel ekonomiden tedarik edilmesini gerektirdiğini ve bunun da yeniden üretilmiş veya geri dönüştürülmüş ürünlere yönelik talebi artırdığını belirtiyor. 

TD SYNNEX'in Güvenlik ve Network'ten Sorumlu Başkan Yardımcısı Sam Paris şunları söyledi: “Cisco Refresh stoklarının raflarımızda hazır olması, iş ortaklarımıza çeviklik ve şeffaflıkla hizmet verebileceğimiz anlamına geliyor. Ürünler tarafımızca önceden edinilmiş olsa da kalite, performans veya yükseltme açısından hiçbir ödün verilmemiştir. Cisco'nun titiz sertifikasyon süreci ve standartları sayesinde bu ürünler gerçekten yenisi kadar iyi. Bu, TD SYNNEX olarak döngüsel ekonomi ilkelerine olan kurumsal bağlılığımızı nasıl hayata geçirdiğimizin, sektör ortaklarımızın atıkları en aza indirmelerine ve geniş bir kategori yelpazesinde yeniden üretilmiş ürünlerden oluşan güçlü hizmetlerimizle kazanmalarına nasıl yardımcı olduğumuzun harika bir örneğidir.” 

Cisco Refresh yeniden üretilmiş ürünler, iş birliği cihazları, yönlendiriciler, anahtarlar, güvenlik çözümü ve alıcı-verici modülleri dâhil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesinde mevcut. Sertifikalı yeniden üretilmiş ekipmanlar, kritik yazılım ve donanım yükseltmeleri almış ve sıkı üretici spesifikasyonlarını karşılamak için kapsamlı bir şekilde test edilmiş, son kullanıcıların yeni bir üründen bekleyeceği aynı kalite standartlarını karşılayan önceden alınmış ürünleri kapsıyor. 

Öte yandan daha önce yapılan bir açıklamaya göre, Cisco ürünleriyle döngüsel ekonomi uygulamalarını hızlandırmak isteyen Avrupa'daki iş ortakları, TD SYNNEX aracılığıyla Cisco'nun Çevresel Sürdürülebilirlik Uzmanlığı akreditasyonunu alabilecek. Bu akreditasyon, iş ortaklarının Cisco'nun Takeback ve Green Pay gibi sürdürülebilir BT programlarına erişmesini ve bunlardan yararlanmasını sağlıyor. Akreditasyon aynı zamanda iş ortaklarının Cisco Select Partner statüsüne doğru ilerlemelerine de yardımcı oluyor.