KIZLAR OKUSUN DİYE

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Siz hayatınızda hiç tanımadığınız bir kız çocuğu okuyabilsin diye, hiçbir deneyiminiz olmadan podyuma çıkıp yürüdünüz mü?

Ben cevap vereyim, evet yürüdüm… Bundan bir buçuk, iki ay önce canım Banu Noyan ablam seni podyuma çıkarıyorum diye bir mesaj attı bana. Sunucu olarak birçok organizasyonda, binlerce kişilik halk konserlerinde sahneye çıkıp uzun uzun konuşmuşluğum var, ya da müzisyen olarak birçok ünlü sanatçının konserinde Açıkhava sahnelerinin tozunu yutmuşluğum var ama manken olarak podyuma çıkmak mı, yok ya o ben değilimdir Banu Noyan benimle kafa buluyordur herhalde dedim. Fakat TAMEV Derneği Başkanı Sayın Nuray Marçak’la iletişime geçince ve projeyi duyunca dizlerimin bağı çözüldü. ‘Kızlar Okusun Diye’ podyumda yürüyeceğiz Aslıhan’cım dedi… Hala gözlerim doluyor ahh ne kadar değerli, ne kadar kıymetli, kelimelerin bu duyguyu anlatacak tarifi yok. 

 

Toplumsal Açlıkla Mücadele ve Eğitim Derneği, TAMEVin başlattığı “Kızlar Okusun Diye” kampanyasına destek sağlamak amacıyla, 60 seçkin isim podyuma çıktı. Organizasyonunu Banu Noyan'ın yaptığı, Gökay Kalaycıoğlunun sunumuyla Lazzoni Hotelde gerçekleşen İstanbul Open Stage Fashion Weekte cemiyet, iş ve sanat dünyasının sevilen isimleri Kızlar Okusun Diye” podyuma çıkarak kampanyaya destek verdiler. Anneler Günü’ne ithafen gerçekleşen ve 500’ü aşkın davetli tarafından izlenen defilede, Cemil İpekçi, Kamuran Akkor, İpek Tuzcuoğlu, Burak Kut ve kızı Aden, Serhat Yabancı, Onur Şenay, Burç Kümbetlioğlu, Nasuh Mahruki, Kemal Doğulu, İlke Tüzüner ve Kızı Dora, Türkan Şerbetçi, Neslihan Kozanoğlu, Vedat Uğurlu, Dr. Alp Mamak, Dr. Murat Altan, Gül Ergi, Zuhal Mansfield, Prof. Dr. Orhan Tarçın, Dr. Servet Terziler, Kadriye Olgar, Lütfü Sapmaz, Mustafa Bozkurt, İlhan Şahin, Tülay Demir, Ebru Akyüz, Aslıhan Akdağ, Önder-Ender Ataç, Seza Demirci, Şükran Berker, Av. Yıltay Günay, Zeynep Kasımlıoğlu, Şenay Güleç ve Cenk Akın gibi birbirinden seçkin isimler, Toplumsal Açlıkla Mücadele ve Eğitim Derneği TAMEVin Kızlar Okusun Diye” kampanyasına destek olmak için ilk kez podyumda yürüdüler.

 

Nuray Başkan’ım yaptığı açılış konuşmasında Bugünün genç kızları, geleceğin annelerinin okuma hayallerini gerçekleştirmek için bu gece buradayız. TAMEV Derneği olarak eğitimde fırsat eşitliği mottosuyla çıktığımız yolda Kızlar okusun geleceğe emin adımlar atsın' istiyoruz. Bu gece gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için podyuma çıkan ve destekleyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bir kız okusun, dünya değişsin” dedi. Ve 100den fazla kız çocuğuna burs imkânı sağlanan Open Stagete, burs katkısında bulunan kıymetli isimlere plaketleri takdim edildi. Bu harika gecede emeği geçen herkese şahsım adıma hem de o güzel kız çocukları adına teşekkürü borç bilirim.

 

İyi ki varsınız.