GÖZDEN KAÇANLAR

Aslı SERTDEMİR 29 Haz 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Son yıllarda açılan dijital platformlarla yüzlerce yapım hayatımıza girdi ve bunları takip etmek gerçekten zorlaştı. Ulusal kanallarda her gün yayınlanan dizileri ve dijital platformdaki sayısız yapımları takip etmek ciddi bir ilgi istiyor. Bu arada maalesef gözümüzden kaçanlar da oluyor. Bu hafta keşfettiğim "Prens" dizisi de bunlardan biri. Daha önce keşfedemediğim için kendime çok kızdım.

"Prens," BluTV'de yayınlanıyor. Dizinin birinci sezonu 2023 Haziran ayında yayınlanmış. İşin aslı astarı, hiç de yabana atılmayacak bir ilgi yakalamış. İkinci sezonu ise bu yıl 9 Nisan'da vizyona girmiş. İki sezonu birden iki günde bitirdim. İzlerken gülmekten karnıma ağrılar girdi. İnanılmaz eğlenceli bir dizi!

Oyuncu kadrosu çok iyi; Giray Altınok, Ceyda Düvenci, Aslı Tandoğan, Çağdaş Onur Öztürk, Çağlar Ertuğrul ve Elçin Sangu gibi birbirinden yetenekli oyuncular var. Benim açık ara favorim, dizinin başrol oyuncusu Giray Altınok. Kendisi aynı zamanda Kerem Özdoğan ile beraber dizinin senaristliğini de yapıyor.

Henüz bu diziyi keşfetmemiş olanlar, "Yazın izleyecek bir şey kalmadı, ne izleyeceğiz?" derdine düşmüş olanlar, BluTV'yeüye olup "Prens" dizisini izlemelisiniz.

Endişelerim var!

Yıllardır unutamadığım ve en sevdiğim film "Piyanist." Bu filmde Adrien Brody'nin muhteşem performansı ona Oscar kazandırdı. Aynı zamanda kendisinin de büyük bir hayranıyım.

Duyduğuma göre, Adrien Brody çok yakında İstanbul'a gelip psikolojik gerilim temalı bir film çekecekmiş. Çekimlerin gerçekleşeceği yerler arasında Galata Kulesi, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı ve Topkapı Sarayı gibi tarihi mekanlar bulunuyormuş. Daha önce de birçok Hollywood yapımcısı İstanbul'u tercih etmişti. Hatta en son Tom Cruise, Kapalı Çarşı'nın tarihi çatısının çökmesine neden olan bir film çekmişti. Umarım bu sefer de Galata Kulesi'ni patlatmazlar. Her ne kadar hayranı olduğum bir aktör film çekecek de olsa, tarihi mekanlarımıza zarar verilmesine tamamen karşıyım.

Bir diğer endişem, Türkiye'nin geri kalmış bir Orta Doğu toplumu gibi lanse edilmesi. Bizi barbar, eğitimsiz ve gayrimeşru bir ülke olarak gösteriyorlar. Biz kültür ve turizme katkı umudu ile beklerken… Film vizyona girince "Sakın gitmeyin, Türkiye’de canınız tehlikede!" temasıyla çekildiğini görüyoruz. Lütfen, ne "Piyanist" ne de Adrien Brodyhayranlığıma leke sürmeyin!

Erken uyarı!

Bir hayranı olduğum aktörden, başka bir hayran olduğum şarkıcıya geçiyorum: Müjdeler olsun, Seal Türkiye'ye geliyor! 12 Ekim'de İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak. "Gelmesine daha çok var" demeyin; şimdiden uyarıyorum ve erkenden yazıyorum ki biletlerinizi hemen alın. Son dakikaya kalırsanız, bilet bulamama ihtimaliniz çok yüksek.

Grammy ödüllü Seal, pop, R&B, soul ve dans müziği tarzlarında birçok eseri olan bir sanatçı. Dünya genelinde 30 milyonun üzerinde albüm satışı yapmış ve Türkiye'de de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip. Geçen yıl ünlü şarkıcı Marmaris'te sahne almış ve büyük ilgi görmüştü. Şimdi de İstanbul'da sahne alacak ve daha fazla izleyiciyle buluşma fırsatı doğacak.

Seal biletleri satışa sunuldu, almak isteyenler bir an önce alabilirler.