BENZER İŞLER

Aslı SERTDEMİR 08 Haz 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Duymayan kaldı mı bilmiyorum ama Seyfi Dursunoğlu'nun hayatı film oluyor. Çekim hazırlıkları başladı bile. Peki, Huysuz Virjin'i kim oynayacak? Tabii ki Salih Bademci. Bu haberi ilk yazan ben değilim; mutlaka okumuş, duymuşsunuzdur. İşin Aslı astarı; Salih Bademci'nin adını duyanlar pek de şaşırmamıştır. Zaten sokakta 100 kişiye sorsanız, 98'i bu rolü Salih Bademci oynasın derdi. Adam gerçekten iyi bir oyuncu, Huysuz'u ve Seyfi Dursunoğlu'nu çok güzel canlandıracağından eminim.

Benim endişem bambaşka... Sizce de Salih, benzer karakterleri çokça canlandırmaya başlamadı mı? Özellikle "Kulüp" ve "Terzi" dizilerinde canlandırdığı karakterlerin bir benzeri de Huysuz Virjin olmayacak mı? Dikkat etmek lazım, bazı roller oyuncuların üzerine öyle bir yapışır ki yıllarca uğraşsalar bu imajı silemezler.

Geçmişte de bunun birçok örneğini gördük. Her role bürünebilecek çok yetenekli oyuncular, benzer karakterleri oynaya oynaya heba oldular. Korkum, yapımcıların Salih Bademci’yi sadece bu tarz roller için arayacak, izleyiciler de onu sadece bu tarz rollere yakıştıracak olması. Her rolün altından kalkabilecek bir oyuncu olan Bademci’nin, bu konuda biraz endişelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Adına yaraşır!

Her Sadri Alışık filmi izlediğimde, "Beni güldürürken ağlatmazsın be adam!" derim. Nevi şahsına münhasır bir oyuncuydu rahmetli… Büründüğü karakterleri ilginç hale getirirdi. Eşine az rastlanan bir yetenekmiş. Kendisi vefat etti ama ismi ve filmleri hala hayatımızda.                                                           Bu yıl 25'incisi düzenlenen Sadri Alışık Tiyatro & Sinema Oyuncu Ödülleri de 4 Haziran Salı günü sahiplerini buldu. Çok güzel bir geceydi. Tören, otel salonlarında veya dev balo salonlarında değil, Sadri Alışık’a yakışan bir mekanda, Mustafa Kemal Merkezi'nde yapıldı.

Gösterişten ve sansasyondan uzak, tiyatro ve sinema sektörü düşünülerek verilen ödüller sahiplerini bir bir buldu. Paralı ödüller dağıtılmadı. Gerçekten hak eden oyuncular ödüllerini aldı. Hazar Ergüçlü, Merve Dizdar, Nur Sürer, Erkan Kolçak Köstendil, Ahmet Saka ve Şener Şen gibi birbirinden değerli oyunculara ödüller verildi.

Gecenin başında Kerem Alışık, "Belki bundan sonraki zamanlarda daha birçok şey değişecek. Belki biz de uzaklara gitmiş olacağız ama Sadri Alışık Ödülleri her sene her şeye rağmen devam edecek" dedi. Umarım, umarım devam eder.

Güzel seçimlere…

"Ne kadar maaş alıyorsun?", "Niye çocuk yapmıyorsun?", "Yaşın kaç?", "Neden evlenmedin?"  soruları sizi de deli etmiyor mu? Özellikle "Neden evlenmedin?" sorusuyla sık karşılaşan biri olarak… Sorana, ağzımı doldura doldura küfür edesim, hatta olayı bi tık öteye taşıyıp ense köküne bi tane patlatasım geliyor. Bu soruların iyi niyetle sorulduğunu hiç düşünmüyorum. Keşke diyorum azcık iyi niyetli olsa da anlatsam… Veya okuduğunu anlasa da ona Oğuzhan Özpolat'ın "Siyah Beyaz İnsan" adlı kitabından bir paragraf göndersem...

"Evliliğin münasip bir vakti yoktur. Evlilik için münasip kişi vardır. Evlilik için ideal vakit 20'li ya da 30'lu yaşlar değildir. Bu vakit, münasip kişi çıktığında gelir. Ne zaman evlendiğinizin bir önemi yoktur. Asıl önemli olan kiminle evlendiğinizdir. Birçok toplum, treni kaçırmaktan bahseder. Bırak tren nereye gidiyorsa gitsin. Bizi istemediğimiz yere götürecekse kaçsın. Zira olay; birinin parmağına yüzük takmak değildir. Asıl olay; dinini, mutluluğunu, geleceğini ve hayatını hangi kadının veya erkeğin eline verdiğindir. Bunları ya arttıracak ya da azaltacaktır. Öyleyse güzel bir seçim yap."