Sağlık Kaynak: Musa ALİOĞLU 26.03.2024 13:59

Sağlıklı bir cilt için doğal çözümler

Bağışıklık sistemi, vücudumuzun savunma mekanizmasıdır. Eczacı-Homeopat Ezgi Nevçehan, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmenin cilt sağlığına olan etkileri ve doğal çözümler üzerine odaklanmayı önererek, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için özel tariflerde bulundu.
Sağlıklı bir cilt için doğal çözümler

 Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, bizi çeşitli hastalıklardan korur ve genel sağlığımızı sürdürmemize yardımcı olur. Cilt sağlığını da doğrudan etkileyen bağışıklık sistemi özel tariflerle cilt sağlığına olumlu etki ediyor. Eczacı-Homeopat Ezgi Nevçehan, “Aromaterapide doğru özelliklere sahip ve farmakope standartlarına uygun yağların kullanılmasıyla cilt sağlığı üzerinde istenilen olumlu etkileri görmemiz mümkün olduğunu belirterek, bu yağlar soğuk sıkım sabit yağlar, tohum yağları ve doğru maserasyon yöntemleriyle elde edilen yağlardır ve cildin lipiol bariyer yapısını iyileştirerek kaybettiği lipidleri geri kazandırarak cilt bariyerini onarırlar” dedi.

 

Nevçehan, “Bu yağlardan bazılarını ise şöyle sıraları;

• Hodan Yağı (Omega 6)

• Haşhaş Yağı (Omega 3, Omega 6, Omega 9)

• Shea Butter (Koruyucu Bariyer)

• Avokado Yağı (Omega 3, C, E, K, B6, B3, B5 Vitaminleri)

 

Eczacı-Homeopat Ezgi Nevçehan, stresin cilt yapısını etkileyen en önemli faktörlerin başında geldiğini belirterek, “Kortizol seviyesinin yüksekliği hem ruh halimizi hem de bedenimizde izler bırakıyor. İşte bunun içinde kadın ve erkekler için ayrı ayrı hazırlanması gereken karışımlar olduğunu” söyleyerek şu bilgileri verdi. 

 

• Stresle Başa Çıkma (Erkek): Vetiver, Günlük, Sedir

• Stresle Başa Çıkma (Kadın): Vetiver, Lavanta, Günlük

 

Nevçehan “Bu karışımları gün içinde kendinizi stresli, gergin, yorgun hissettiğiniz anlarda bileklerinize, kulak arkasına ve burun ucunuza sürerek aromatik yağların keyifle sizi daha dingin bir ruh haline getirmesinin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca cildimizin organlarımızı yansıttığını unutmayalım. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, sağlıkla çalışan organlarımız için doğru takviyeleri kullanmak her şeyden önemli. Bu aşamada ise sizlere mutlaka kullanmanız gereken takviyelere değinerek, Omega 3, D vitamini, çinko, prebiyotik/probiyotik ve quercetin alımı, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir” dedi.