Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.04.2024 09:00 Güncelleme: 07.04.2024 13:18

'Mahzen-26' operasyonlarında 'Canık Çetesi' çökertildi

Kahramanmaraş merkezli 2 ilde "Mahzen-26" operasyonlarında elebaşılığını Ahmet Canık'ın yaptığı "Canık Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. 21 şüpheli yakalandıı 20'si tutuklandı, 1'i hakkında adli kontrol kararı verildi.
'Mahzen-26' operasyonlarında 'Canık Çetesi' çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak Jandarma tarafından düzenlenen “Mahzen-26” operasyonlarında elebaşılığını Ahmet Canık’ın yaptığı “Canık Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Operasyonlarda elebaşınında içerisinde bulunduğu 21 şüpheli yakalandı,  20’si tutuklandı. 1’i hakkında da adli kontrol kararı verildi.

1 Haziran 2023 - 4 Nisan 2024 tarihleri arasında;14 Uluslararası,  38 Ulusal, 69 Bölgesel ve  303 yerel olmak üzere toplam 424 organize suç örgütü çökertildi.

Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin; Kahramanmaraş ve Gaziantep’te “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu: Ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, Muhtelif miktarda bonzai, metamfetamin, esrar ve uyuşturucu hap ile Çok sayıda uyuşturucu madde kullanma aparatına el konuldu.

Bakan Yerlikaya operasyona ilişkin yaptığı açıklamada halkın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacaklarını belirtti. Yerlikaya, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" dedi..

Operasyonu gerçekleştiren jandarmayı tebrik eden Yerlikaya, "Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadesini kullandı.