Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.05.2024 16:01 Güncelleme: 04.05.2024 16:09

Çinliler bayram tatilinde ne yapıyor?

Çin'de 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla ilan edilen 5 günlük tatil devam ediyor.
Çinliler bayram tatilinde ne yapıyor?

Çin’de 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla ilan edilen 5 günlük tatil devam ediyor. Tatilin başlamasından beri Yasak Kent Müzesi, Çin Arkeoloji Müzesi ve Sanxindui Müzesi başta olmak üzere ülke genelindeki müzeler büyük ilgi görüyor. 1. düzeydeki müzeler geçen 3 günde tam kapasitesiyle ziyaretçilerini karşıladı. 6 bin müzeyi 40 milyon kişi ziyaret etti.

Liangzhu tarihi kentinin dijital deneyim salonu, Anyang kentindeki Çin Yazı Müzesi, doğal manzaralar ve arkeolojik kalıntıların bir arada toplandığı Ulusal Arkeolojik Kalıntılar Parkı’nın da aralarında bulunduğu müzeler çocuklar ve ebeveynleriyle dolu taştı.

Bu bayramda maddi olmayan kültür miraslarını deneme, Çinli vatandaşların odağı haline geldi. Sergiler ve gösteriler turistlere zengin bir kültür ziyafeti sundu. Eski gelenek ve görenekleri canlandıran etkinlikler, turistlere eski tarihi yaşama fırsatı verdi.

Ayrıca, turistlere alternatif sunmak amacıyla, çok sayıda turistik alan gece gezme programı başlattı. Örneğin, başkent Beijing’deki Yazlık Sarayı’ndaki yapılar, ışıklandırılarak gündüze göre değişik bir deneyim sağladı.

Kamp ve alçak uçuş bazı Çin vatandaşlarının yeni ilgi alanları haline geldi.

Bu arada, konser, müzik festivali ve gösteriler, Çinlilerin tatil seçenekleri arasında yer almaya devam ediyor.