Vakıf Katılım web

YETTİM, CAN GARDAŞ!

Aynur İMRAN 10 Şub 2023

Aynur İMRAN
Tüm Yazıları
Deprem hepimizin ciğerini yaktı. İnsan olarak dünyanın neresinde olursa olsun bizi üzecek bir olay, Türkiye'de olunca, can kardeşlerimizin canını yakınca bizi iki kat üzmüştür.

Deprem hepimizin ciğerini yaktı. İnsan olarak dünyanın neresinde olursa olsun bizi üzecek bir olay, Türkiye’de olunca, can kardeşlerimizin canını yakınca bizi iki kat üzmüştür. Depremden sonra ilk 5 günde Azerbaycan’dan destek faaliyetleri gelmeye devam ediyor. Uçaklar kurtarıcı birlikleri, doktorları, yardımları taşıyor. Diger taraftan Socar felaket bölgesine akaryakıt temini için kolları sıvadı. Tabi yapacağız, sonuna kadar bu ağır felaketin altından birlikte kalkacağız.

Ama beni en çok etkileyen, sade vatandaşların "az olan azından, çok olan çoğundan" katkı sağlama çabalarıydı. Azerbaycan’ın başkentinde büyük bir spor merkezinde toplanıyor yardımlar. Azerbaycan en uzak bölgelerinden bile yardımlarını merkeze getirenler, göz yaşları içinde mesaj yazanlar, depremzede çocuklar için oyuncaklarını getiren minikler, nineler, dedeler, her kesimden, her bölgeden insanlar...

Bir yabancı medyasının yorumunu okudum, iki ülkenin böyle bir dayanışmasını tarih yazmadı. Çok şaşırmışlar. İlkinde 44 günlük savaş döneminde, şimdi de doğal afet sonuçlarıyla savaş zamanı. 

Bizim dayanışmamız Orta Asya ülkeleri için de örnek oluyor. Kırgızistan’dan, Kazakistan’dan, Özbekistan’dan o kadar güzel mesajlar, duygu dolu paylaşımlar gelmeye başladı ki. Tabi, yardımlar kadar, manevi dayanışmanın da gücü tarif edilmez. Gelen arama kurtarma ekipleri, tıbbi yardımlar, para toplanması kadar, ata torpaklarından gelen dua, destek, sıcak nefes, kan kardeşinin seninle birlikte olmasından eminlik de umut oluyor.

Biz güçlüyüz, tarih boyu milletimiz farklı coğrafyalarda, her türlü zorluklar, felaketler, savaşlar gördü, ama yine ayağa kalktı, direndi, yeniden aynı güce sahip oldu.

Yine olacağız! Bu defa birlikte, her zamankindan daha güçlü olacağız. Ağlamak doğal bir reflekstir, üzülmek doğaldır. Giden her insanımıza üzüleceğiz, ama eksikliğini bu devlete, bu millete hissettirmeyeceğiz. Çökük altından çıkan her nefes, her bebek, her can koskoca Türk dünyası ailesi ile birlikte yeni hayatına başlayacak.

Yeni hayatınıza hoş geldiniz can kardeşlerim, nefesinize nefes, kolunuza güç olacağız... Hep birlikte, hep beraber, yine yeniden.. Vira Bismillah...