DEVLET BAHÇELİ'NİN TÜRKİYE YÜZYILI ÇABASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine ezberleri bozdu ve "Türkiye Yüzyılı" adına önümüzdeki süreçte aşılacak eşiklerin mesajlarını aleni bir şekilde verdi… Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bir açıklama herkeste şok etkisi yaratmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "bu benim son seçimim" diyordu ve hemen ardından ekliyordu "bundan sonrasını bizden sonrakilere emanet ediyorum…"

Pazartesi 18 Mart 2024 03:00
BİR YIL SONRA GELDİK Mİ?

Şimdi geldiğimiz nokta 4 Mayıs 2023'te köşemde yer verdiğim "Yeni Kandil/Sincar Süleymaniye mi?" başlıklı yazımın realitesini ortaya koyuyor. O yazımda tam olarak şunu yazmıştım bizzat sahadan aldığım notlar eşliğinde; "Özetle Kürtlerin acıları ve verdikleri bağımsızlık mücadelesi halâ taze iken KYB'nin geçmişe sırtını dönmesi, Kürtlerin huzurunu ve geleceğini yok sayan bir yol izlemesi, Kürt gençlerini terör örgütüne kanalize etmesi, terör unsurlarıyla kol kola yürümesi aklıma sadece şu sonucu getiriyor; Kandil ve Sincar'dan sonra PKK'nın yeni adresi Süleymaniye!

Cuma 15 Mart 2024 00:00
IRAK'TA ARAP MİLLİYETÇİLİĞİ VE YENİ DENKLEMLER

Irak'ta tablo her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Ve kolay kolay da düzelmeyecek gibi görünüyor. Tablonun kötüye gitmesinde etkili olan "ayrışma" başlığı dallanıp budaklandıkça emperyalizmin iştahı daha da kabarıyor doğal olarak.

Salı 12 Mart 2024 03:00
HAKKARİ'DE 1 D 3 T DÖNEMİ

6 Şubat depremleri sonrasında jeologların dikkat çektiği Hakkari bir yıldır hafif hafif sallanıyor. Kimi "bu hafif sarsıntılar fayların sıkışmasını azaltır ve büyük bir depremi önler" dese de konunun uzmanları "bu hafif sarsıntılar geliyorum diyen şiddetli bir depremin ayak sesleri" diyor.

Cumartesi 09 Mart 2024 10:35
YENİ DENGE "TÜRKİYE VE MISIR"

"Mevcut uluslararası düzen; barış üretmiyor, istikrar üretmiyor, adalet ve eşitlik üretmiyor" diyordu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Antalya Diplomasi Forumu'nda gerçekleştirdiği konuşmada.

Salı 05 Mart 2024 01:15
TEK DEVLETİZ FAKAT…

Uzun zamandır dile getirdiğim; "iletişim çağıyla bilmesi gerekenden çok daha fazlasını biliyor ve görüyor insanlık.

Perşembe 29 Şubat 2024 03:00
MESLEKİ EĞİTİM HAK ETTİĞİ YERDEN HEMEN-HEPİMİZE

Son birkaç yıldır "mesleki eğitimin popüler kılınmasının önemine ve gerekliliğine" ciddi anlamda takmış durumdayım. Ve istiyorum ki her kademe ile bu hassasiyeti hak ettiği yere taşıyalım. Neden mi? Birincisi toplum/aile baskısıyla gençlerin hayatının karartılmasını kabul edemiyorum, ikincisi de Türkiye'nin geleceğine yönelik en önemli yatırımın "mavi yakalılara" verilecek önemden geçtiğine inanıyorum…

Salı 27 Şubat 2024 00:00
NERGİS KOKULU HASANKEYF KALDIĞI YERDEN DEVAM

Anlamlar Yavaş Yavaş Tükeniyorsa Şayet, Sükûtla Yine Yoluna Devam Et Sen… Zira Yitip Giden Her Anlam, Yeniden Yeşermek Üzere Tohumlarını Bırakmıştır Mutlaka Zamanın Koynuna…

Cumartesi 24 Şubat 2024 09:55