Vakıf Katılım web
SEÇİM

"Göklerde ve yerde olan kimselerin, sıra sıra uçan kuşların Allah'ı tesbih ettiğini görmez misin? Her biri kendi niyaz ve tesbihini bilir. Allah, onların yaptıklarını bilendir." Nur 41

Cuma 22 Mart 2024 00:00
ZEMZEM VE ORUÇ

Aylar gelip geçti, gün gün, adım adım damarlarımıza yürüdü. Bahara koşan tabiat âlemi gibi, ağaçların gövdelerinden dallarına yürüyen sular gibi aklımıza, içimize, damarlarımıza ve kalbimize yürüdü oruç. Sanki oruç koşarak geliyor bize, bizim de kendisine doğru koşmamızı arzu ediyor. Susayalım, acıkalım, hasretini çekelim, arzu edelim, hasretle bekleyelim ve dualarla kendisini karşılayalım istiyor. Böyle böyle geliyor yeryüzüne, İslam âlemine ve bütün insanlığa.

Cuma 15 Mart 2024 00:00
SANCAK İNSAN

"Her Müslüman, bir sancak adamıdır. Her an durmamacasına üstünde ve içinde bir sancak taşıyandır o. O hangi topluluğa girse oraya sanki bir sancak girmiştir. Yüzünde hep bir sancak aydınlığı vardır. Yüreğinde hep bir sancak canlılığı. Her Müslüman sancak gibi başlı başına bir semboldür. Kendi davasının sembolüdür. Öbür insanlar içinde yükselen, ateş almış, alevi sancak yeşili bir kıyamet kayasıdır. İçi kaynar, fakat dışı sakindir." Kıyamet Aşısı, Sezai Karakoç s.13

Cuma 08 Mart 2024 03:00
TARİK

"De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri öğüt alır." Zümer sûresi, âyet 9

Cuma 01 Mart 2024 03:00
ŞEHİR VE ÇOCUK

Hayatta insan neyi arar ve neyi bulur? Bulduklarından mutlu mudur? Tercih ettiklerini ince eleyip sık dokur mu? Eylemleriyle inandıkları çatışır mı? Yaşadığın hayat çelişkisiz mi? İnsan sıklıkla sormalı benzer soruları. Sorgusunu yapmadığın kabul ve reddedişler nelere mal oldu?

Cuma 23 Şubat 2024 03:00
İNSAN VE ESTETİK

"Güzelliğin on par'etmez Bu bendeki aşk olmasa Eğlenecek yer bulamaz Bu bendeki köşk olmasa" Âşık Veksel

Cuma 16 Şubat 2024 03:00
İNSAN VE SİYASET

İnsan, davranış ve düşünceleriyle insandır. Fertten aileye, cemiyetten devlete, devletten devlet yönetimine bütün bu davranışlar ve düşünceler üzerinden planlamalar yapılır ve uygulanır. İnsan doğuştan sahip olduğu özelliklerini, eğitim ve sosyal hayatın içerisindeki kazanımları, okudukları, gözlemleri ve tahlilleriyle kimlik kazanır.

Cuma 09 Şubat 2024 03:00
AYASOFYA

Bin dokuz yüz yetmiş altı yılında üniversiteyi okumak üzere İstanbul'a gelmiştim. O günden bugüne İstanbul ile özel bir bağa sahip oldum. Ben İstanbul'a gelmeden rüyamda gördüm seni.

Cuma 02 Şubat 2024 03:00