​"TÜRKİYE YÜZYILI" MESAJI DİYARBAKIR'DAN

Yaşar İÇEN 16 Nis 2023

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Diyarbakırlılar; "Seni yalnız bırakmayacağız…"

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Türkiye Yüzyılını Diyarbakır’la beraber inşa edeceğiz, var mısınız?”

Diyarbakırlılar; “Seni yalnız bırakmayacağız…”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın platformdan söylediği her cümleye anında destek cevabı veriyordu Diyarbakırlılar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bakanlar, milletvekilleri, siyasetçiler ve iş dünyasından isimlerin bulunduğu geniş katılımlı bir heyet Diyarbakır’daydı.
Liderlerden önce sahneye çıkarak vatandaşa hitap eden bakanlar Bekir Bozdağ, Murat Kurum ve Süleyman Soylu bakanlıklarına dair çalışmalarını Diyarbakırlılar ile paylaştı.
Bu arada dikkatimi çeken bir hususu bilgilerinize sunmak istiyorum. Bakan Kurum’un platformdaki duruşu ve hitabeti ‘siyasetin gelecekteki etkili ismi mi acaba’ sorusunu aklıma getirmedi değil.

Bakanların sonrasında Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu mikrofonu teslim aldı. Alanda bulunan Hüda Par’lılar kendi parti bayraklarıyla Yapıcıoğlu’na desteklerini gösteriyordu. Yapıcıoğlu’ndan sonra platforma gelen isim yıllar sonra Diyarbakır’a gelen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu… Bahçeli terörün bölgeye ve ülkeye vermek istediği zararlara şimdiye kadar müsaade etmediklerini bundan sonra da müsaade etmeyeceklerini ve terörle mücadelenin hızla devam edeceğini söyledi…

Diyarbakır programının ajandası oldukça doluydu. İlk olarak yapımı tamamlanan Selahattin Eyyubi Cami ve Külliyesi’nin açılış töreni gerçekleşti. Çamlıca Camiinden sonra Türkiye’nin en büyük ikinci camisi olarak inşa edilen yapı çok amaçlı mimarisiyle öne çıkıyor. 500 araçlık otoparkı ve devasa konferans salonu da bulunan Selahattin Eyyubi Cami ve Külliyesi’nin yapımında bağışçı pek çok isim bulunmakla birlikte başlıca destekçi eski AK Parti Milletvekili iş adamı İhsan Arslan.

Diyarbakır programının odağındaki isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı elbette.14 Mayıs öncesi ne diyeceği merakla beklenen Erdoğan’ın cümlelerinin ağırlıklı vurgusu terör ve terör destekçileriydi.

“Diyarbakır’a yaşatılanların gerçek yüzü Diyarbakır Cezaevi’nde yaşanan zulüm değil mi? Bunların derdi Kürtler değil terörizm… Geçmişte de böyleydi şimdi de böyle. Yavrularımızı sokaklarda öldürmediler mi? Araçlarla üzerlerinden defalarca geçip ezdiler. Bunların gerçek yüzünü herkes gördü…” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cümleleri sık sık alandakiler tarafından tezahüratlarla kesiliyordu.

Konuşmaların bitiminin ardından TOKİ konutlarının anahtar teslimi için aileler platforma sırasıyla alındı. Anahtarlar ailelere teslim edilirken bir yandan da Cumhurbaşkanı Erdoğan ailelerin çocuklarına erken bayram harçlıklarını tek tek veriyordu… Sahnede en spontane tebessümü ise Bakan Kurum yarattı. Anahtarını almaya gelen bir aile görevlilerin fotoğraf çekiminden sonra evin annesi kendi telefonundan da fotoğraf çekmek isteyince bir anda telefonunu Bakan Kurum’a uzattı ve fotoğraf çekmesini rica etti. Telefonu anında eline alan Bakan Kurum kırk yıllık fotoğrafçılara nispet yaparcasına anında yere çöküp konum aldı bu keyifli anı en güzel kareye nakşetmek üzere…