TÜRK DÜNYASINDAKİ FETÖ İŞGALİ

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Türkiye'de 15 Temmuz ihaneti sonrası 4 yıllık süreçte Türk dünyasındaki FETÖ tehlikesi devam ediyor.

Türkiye’de 15 Temmuz ihaneti sonrası 4 yıllık süreçte Türk dünyasındaki FETÖ tehlikesi devam ediyor. Başta Kırgızistan olmak üzere hem bağımsız Türk devletlerinde hem de diğer Türklerin yaşadığı coğrafya da terör yapısı ABD-Soroz fonlamalarıyla faaliyetlerine devam ediyor. ABD, Çin’in kuşak yol geçiş güzergahına örgüt üyelerini ve yapılarını dizmiş durumda.

SİYASİ TARTIŞMA DEĞİL SADECE

Türkiye’de bir siyasi parti içinde bulunan isimler üzerinden yapılan tartışma aslında Türk dünyasındaki terör ağının sancısı sadece. Türk devletlerinin yönetenler Türkiye gibi bir mücadelenin içinde değiller. Maarif Vakfının ve diplomatik temsilcilerin dışından alanda mücadele eden etkin kurumlar yok. Türkiye’de Nedim Şener dışında üst akım medyada Türk dünyasındaki FETÖ işgalini yazan yok. Kalemimle yıllarda Irak’tan Kırgızistan’a kadar tehlikenin son durumunu sürekli yazdım. Ne yazık ki Cumhurbaşkanı Erdoğan tehlikeye dikkat çekici bir cümle kurduğunda saman alevi gibi kısa yazılar ve yorumlar yapılıyor. Bunun yanında yeni nesil FETÖ terör örgütü Türk dünyasında kurum adı, yapı ve isimleri değiştirerek derin yapılanmasına devam ediyor.

KIRGIZİSTAN FETÖ DEVLETİ Mİ OLACAK?

Son 20 yılını çalkantılarla geçiren Kırgızistan Çin’in ilk çıkış noktası. Ülkede Rusçularla, Amerikancıların FETÖ yapısı üzerinden mücadelesi devam ediyor. 15 Temmuz sonrası örgüt ciddi maddi kaynağını ve elemanlarını ülkeye götürdü. Artık bakanlıkları kontrol eder duruma geldiler. Sadece kendi özel okullarında değil artık devlet okullarında etkileri var. Soru şu: Ülke bir FETÖ devletine mi dönecek?

MAARİF VAKFI TEK BAŞINA YETMEZ

Türkiye Maarif Vakfı Kırgızistan’daki eğitime katkı sağlayacak. Buradaki FETÖ etkisini kırmak için bu adımlar çok önemli. Ama sadece bir kurumla etki kırılamaz. Türkiye hem halk nezdinde hem de kurumsal olarak etkisini artırmalıdır. Türk dünyasını yıllarıdır saran bu derin ağ birliğin ve dayanışmanın önünde en ciddi engel. Türkiye’de bu tehlikenin anlatılmasını istemeyen kişiler hala var. Beyinlerdeki FETÖ’nün yok edilmesi gerek. Türk dünyasındaki terör işgalini bitirmek için hepimize görev düşüyor.