TEZ YAZILAN AŞK

Aslı SERTDEMİR 05 May 2018

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz günlerde internette haberlere göz atarken, bir habere takıldım. Hikaye klasik. Fakir oğlan zengin kız hikayesi. "Fakir bir ailenin oğlu olan Hulusi Topuz, köy ağasının kızı Suna'ya âşık olmuş.

Suna da Hulusi’ye gönlünü kaptırmış. Bu aşkı duyan ağa, görüşmelerini yasaklamış. Sevdiği kızla evleri karşılıklı olan Hulusi Topuz, Suna ile görüşebilmek için evden eve tünel kazmış. Annesi oğlunun delirdiğini düşünmüş. Topuz aşkından intihara kalkışmış. Askerde kederinden verem olmuş. Köye döndüğünde Suna'nın Adana'ya gönderildiğini öğrendiğinde ise Topuz köyünü terk etmiş. Gittiği yerde başka biriyle evlenmiş. Hulusi, Suna'yı unutamayıp eşinden boşanmış. Suna ise hiç kimseyle evlenmemiş. Aradan yıllar geçmiş. Hulusi köyüne geri dönmüş. Suna'yı babasından tekrar istemiş. Baba bu sefer evlenmelerine izin vermiş. Hulusi, Suna’ya kavuşmuş. Çift evlenmiş ve dört çocukları olmuş.” Hikaye özetle bu.

Biz böyle aşklar gördük, yaşadık mı? Evet, filmlerde. Okuduk mu? Sadece romanlarda. Peki buna benzer bir aşk hikayesini bir çiften canlı canlı dinledik mi? Ya da etrafınızda böyle bir aşkı yaşayan tanıdığımız var mı? Sizi bilmem ama benim yok. Çok nadir bir vaka olarak bulunmuş olmalı ki Topuz çiftinin hikâyesi, Ankara Üniversitesi'nde tez konusu olmuş. Ayrıca TRT de, Topuz çiftinin hikâyesini belgesel yapmış. 

Son Tosun Paşa

Malum Cem Yılmaz son günlerde Defne Samyeli ile gündemde. Bence bu aşkın tohumları çok daha önce atıldı. TV8’deki yılbaşı programında. Millet yeni aydı. Bu çiftin çok yakında el ele fotoğraflarını da göreceğimizi düşünüyorum. Neyse, benim sizinle paylaşacağım konu başka. Cem Yılmaz’ın aşk hayatı değil.                                                                                                                                                                            Yazılan ve konuşulanlara göre Cem Yılmaz Yeşilçam’ın en beğenilen yapıtları arasındaki Tosun Paşa'yı tekrar çekmek istiyormuş. Kartal Tibet’in yönettiği, Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit, Müjde Ar ve Ayşen Gruda’nın rol aldığı 1976 yapımı Tosun Paşa’yı yeniden çekme talebiyle Arzu Film ile görüşmüş. Ancak Tosun Paşa’nın tahtına göz diken sadece Cem Yılmaz değilmiş. Şahan Gökbakar da aynı istekle Arzu Film’in kapısını çalmış. Gökbakar, yeni Recep İvedik filmine başlamadan önce Tosun Paşa’yı çekmek istemiş. Ferdi Eğilmez, babası Ertem Eğilmez’in filmlerinin yeni versiyonuna sıcak bakmadığı gerekçesiyle söz konusu teklifi kibarca reddetmiş. Aynı gerekçe ile Cem Yılmaz da “Hayır” demiş.

Yani, çekilen yeni versiyon ‘’Hababam Sınıfı’’ rezilliklerinden sonra Tosun Paşa’nın onuru bir süreliğine daha korunuyor.

 

Çoraplı Kahraman

Samsun’da yağmurlu havada tramvayda yolculuk yapan bir gencin ayakkabısı olmayan çocuğa kendi ayakkabılarını verdiği an, bir başka yolcu tarafından fotoğraflandı. Fotoğrafları sosyal medyada paylaşan ise lise öğrencisi Emre Enes Köse. Emre’nin paylaştığı bu fotoğraflar bir anda büyük bir ilgi gördü. Televizyon ve haber sitelerinde bile yer aldı.                                                                                          Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Samulaş görevlileri, ayakkabısını veren genci ve iki Suriyeli çocuğu bulmak için çalışma başlattı. O gençler bulunana kadar fotoğrafları çeken Emre hikayeyi kendi gözünden anlatmış.

“11 yaşlarında iki Suriyeli çocuk tramvaya bindi. Çocuklardan birisinin ayakkabısının yırtık, diğerinde ise ayakkabısı yoktu. Biz de onlara bakıyorduk, daha sonra bir ağabey geldi ve ayağındaki ayakkabıları çıkardı, ayakkabısı olmayan çocuğa verdi. Çocuk ilk başta almak istemedi ama ağabey ısrar edince çocuk aldı. Havada yağmurluydu ancak ayağındaki ayakkabıları vermesi nedeniyle ağabey evine çorapla gitmek zorunda kaldı." dedi.

İşin aslı astarı, “insanlık unutuldu” son günlerin sloganı oldu. Hep kötü haberler. İncitilen, öldürülen bir sürü insan, hayvan. Her gün taciz, tecavüz haberleri. Bunca kötü haberden sonra bu haberle umutlanan tek kişi olmadığımı düşünüyorum. Şükürler olsun ki hala iyi, hala merhametli, hala koca yürekli birileri var memleketimde. İçime tekrar umut olan “çoraplı kahramana” selam olsun.

Unutmadık! Dualarımız Mehmetçiklerimizle…