SÜLEYMAN SOYLU BARTIN'DA

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Batı Karadeniz'i saran yoğun yağış ile sırasında yaşanan afet 1998'de Bartın'da yaşanan sel felaketini bir kez daha hafızalarda yaşattı.

Batı Karadeniz’i saran yoğun yağış ile sırasında yaşanan afet 1998’de Bartın’da yaşanan sel felaketini bir kez daha hafızalarda yaşattı. Sular altında kalan bir il merkezi vardı 1998 selinde. 2021 ve 2022 yılında art arda yaşana sel felaketinde doğa aşırı yağışlar ile bize yeni dönemin nasıl olacağını gösterdi. Su yataklarına yerleşkeler kurmayın diyor doğa ama biz kurmaya devam ediyoruz. Sel felaketi ile devlet alarma geçti. Afet yönetimi için Ankara’da İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı  selin ilk saatlerinde Bartın’a geldi ve ilk kritik 48 saati yönetti. Bir önceki selden alınan tecrübelerle risk olan alanlar tahliye edildi. Valilik, Belediyeler ve tüm kurumlar koordine edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu afet yönetimini bölgesel olarak Bartın’da yaptı. İki gün ilimizde kalarak tüm çalışmaları bizzat yönetti. Elbette tüm gelişmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bildirildi. Bartın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç, Belediye Başkanımız Cemal Akın ve diğer belediyeler seferber oldu. Krizin en kritik anları can kaybı olmadan atlatıldı.

SOYLU FARKLI BİR DEVLET ADAMI

Süleyman Soylu siyasete atıldığı ilk yıllardan itibaren hep gündemde olan bir isim oldu. DP Genel Başkanı olması ardından AK Parti’ye gelişi partide aldığı görevler. Ama 15 Temmuz akşamı Ankara’da darbecilere karşı belinde silahı ile TRT baskınını karşı direnişi kırılma anlarından biri oldu. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka hitabından dakikalar önce sokakta darbeye karşı direnişin en önemli isimlerinden biri idi. Elbette İçişleri Bakanlığı döneminde terörle mücadelede sıkı duruşu iç güvenlik operasyonları başta olmak üzere FETÖ ile mücadelede görev alanında taviz vermez duruşu tüm Türkiye’nin gönlünde yer etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile devlet yönetimindeki çalışmaları siyasi bir karakterden öte devlet adamı kimliğimi öne çıkardı. Elbette zaman zaman içerinden ve dışarından sırtına vurmak isteyen odaklar oldu. Hani derler ya zaman zaman ‘’hepsi bir arada’’ sistematik bir saldırı içinde oldular ve olmaya devam ediyor.  Türkiye’nin içişleri bakanlığı beka mücadelesinden en kritik kurumlardandır. Hep hedefte olan bu kurum devletin fiziki olarak karşımıza çıkan yüzüdür. Soylu döneminin bana göre en dikkat çeken çalışması personelinin arkasında durması ve hep başarılarda onurize etmesidir.

Bir sel yaşadık.. İlimizde bir bakan vardı..