Vakıf Katılım web

ŞEYTANIN BACAĞI KIRILDI!

Aslı SERTDEMİR 01 Nis 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Sosyal medya platformlarında viral oldu. Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya fotoğrafları, milyonlarca sayfada paylaşıldı.

Türkiye tarihinde, “Yayınlanmadan En Çok Konuşulan Dizi” ödülünü almayı başardı. Sayısız haberi yapıldı. Sosyal medya platformlarında viral oldu. Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya fotoğrafları, milyonlarca sayfada paylaşıldı. Sadece Türkiye değil… Ortadoğu ve Avrupa’da da dizi için açılan fan sayfalarını, binlerce kişi takip etti. Aslı astarı olmayan dedikodular da çıktı... Söylentilere göre Kıvanç ile Serenay aşk yaşadı. Başak Dizer kıskançlık krizlerine girip, seti bastı. Velhasıl kelam; ama o sebeple ama bu sebeple dizi hakkında konuşmayan, yorum yapmayan bir ben kaldım! Ben bekledim… 4. bölümü de izlemek, emin olmak istedim. Türkiye’nin en beğenilen isimleri bir projede buluştu diye, izlenme rekoru kıracak garantisi yok. Geçmişte çok gördük… Böyle şaşaalı başlayıp, tepe üstü çakılan işleri. 3 bölümden sonra yayından kaldırılan diziler, bomboş kalan sinema salonlarını çok gördük! Açıkçası bu dizide o riskli işlerden biriydi. “Aile” büyük hayal kırıklığı da olabilirdi. Ama şeytanın bacağını kırdı. Bu saatten sonra, Aile’yi devirmek zor gibi görünüyor. Ve kim ne derse desin… Kıvanç ve Serenay’ın muhteşem dizi aşkından, gerçek aşk çıkmaz!

Maşallah!

Star TV seçtiği dizilerle, ekranda fırtınalar estiriyor. Belli ki bu seçimi yapan kişilerin burnu iyi koku alıyor. Son zamanlarda yayın akışına koydukları dizilerin, bir tanesi kötü çıkmadı. Her dizi farklı, başka tatlarda… Ve hemen hemen hepsi reytinglerde ilk 3’e giriyor. İzlenme oranı düşen yok gibi.  Ben haftanın 3 günü Star’dayım… Pazartesi “Ömer”, çarşamba “Çöp Adam”, cuma günü “Yalı Çapkını”…  Bu hafta anladım ki perşembe akşamımı da Star TV’ye kaptırdım. “Yüz Yıllık Mucize” dizisi gönlümü çaldı. Konu bir hayli ilginç ve sürükleyici… Netflix dizileri tadında… Genel olarak bizimkiler, fantastik hikayelerini eline yüzüne bulaştırır. Ama izlediğim kadarıyla, bu defa işi kıvırabilmişler. Başroller; Birkan Sokullu, Ebru Şahin çok iyi seçim. Diğer isimlerde rollerine oturmuş. Hiçbiri eğreti durmuyor. İzlerken yormuyor sıcak, samimi, naif… Sanat ekibi başarılı, seçilen mekanlar, kostüm, saç makyaj yerli yerinde. Özetle “Yüz Yıllık Mucize” perşembem senin! Bu gidişle Star TV bütün sosyal hayatımı elimden alacak.

Arakçı köşeler!

Kulaktan dolma bilgileri, başkasının fikirlerini evirip, çevirip yazanları da doğru bulmuyorum. Araştırmıyor, bir bilene danışmıyor yazıyorlar. Kendilerine ait gram fikirleri yok... Ama yazıyorlar! Dizileri, filmleri izlemeden… Kitapları okumadan… Sergilere, konserlere gitmeden yazıyorlar. Laf olsun, köşeleri boş kalmasın diye oturdukları yerden araklanmış fikirlerin altına imzalarını atıyorlar.                                                                                                                             Kitapları; kapağından, önsözünden yorumluyorlar. Dizileri, filmleri; fragmanından eleştiriyorlar. Çıkan şarkıları, tek dinlenmeyle karalayıp çöpe atıyorlar. İşin içine tanıdıklar, menfaatler girince de işler değişmiyor. Yine ne iş yaptıklarına hiç bakmıyorlar. Ezberden en güzel övgüleri alt alta yazıyorlar. Maalesef bu arakçı, temel bilirkişiler her yerde.