SERİ GALİBİYETLER LAZIM

Mustafa YAŞAR 05 Mar 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Lider Galatasaray'ın kaybettiği haftada kazanarak Fenerbahçe yenilgisinin yarasını saran Karadeniz ekibi şimdi hedefe giden yolda galibiyet serisine başlamak zorunda.

İyi futboldan çok yüksek konsantrasyonla zirveyi zorlayan Trabzonspor, Fenerbahçe maçında vasatı aşamayan oyunuyla kaybedince şampiyonluk yarışında büyük yara almıştı.

Bordo-mavilileri sezonun ilk yarısında deplasmanda 4-3 mağlup eden Kasımpaşa ise istikrarsız ve kötü bir sezon geçiriyordu.

Fenerbahçe maçının ilk 11’inde tek değişikliğe giden Abdullah Avcı, Flavio da Silva'nın yerine Abdulkadir Parmak ile başladı maça.

24.dakikada Djaniny Samedo’nun golü ile öne geçen bordo-mavililer sonrasında 39.dakikada penaltıdan Yusuf Erdoğan’ın attığı golle sendeledi.

Beraberlik golü sonrası bu kez Kasımpaşa baskıyı arttırdı.

Önemli eksikleri bulunan İstanbul temsilcisi golü sonrası geçen haftaların aksine daha organize oynarken orta sahaların çabuk geçildiği devre karşılıklı gollerle sona erdi.

İlk 45 dakikanın aksine ikinci devrenin başlarında her iki takımda öncelikle kontrollü oyunu tercih ederken; 55.dakikada Hajradinovic’in ceza sahsı dışından şutunda kaleci Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

60.dakikada Ekuban, 62’ de Nwakaeme ve 69.dakikada Djaniny ile gole çok yaklaşan bu kez Trabzonspor’du.

Yarışın içinde kalmak için kazanmaktan başka alternatifi olmayan bordo-mavililer rakip sahaya yıktığı oyunda aradığı golü 73.dakikada Bakasetas ile bulup 3 puanı da hanesine yazdırmayı bildi.

Lider Galatasaray’ın kaybettiği haftada kazanarak Fenerbahçe yenilgisinin yarasını saran Karadeniz ekibi şimdi hedefe giden yolda galibiyet serisine başlamak zorunda.

Dün bu yolda ilk adımı attılar ama oynadıkları inişli çıkışlı futbolla hala o seriyi yapabileceklerinin ışığını vermiyorlar bu da bir gerçek.