Vakıf Katılım web

SABIRLAR TÜRKİYE'M

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Asrın en büyük felaketinin 7. gününe girdik. Şükürler olsun ki hala enkaz altında atan kalplerin olduğu görmek bilmek bize umut veriyor.

Asrın en büyük felaketinin 7. gününe girdik. Şükürler olsun ki hala enkaz altında atan kalplerin olduğu görmek bilmek bize umut veriyor. 7 gündür nefeslerimizi tuttuk ne yapabiliriz diye çabalıyoruz. Yardım kolileri, enkaz ihbarları, basın bültenleri, çadırlar, ısıtıcılar, konaklama yerleri, sağlık hizmetleri, herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Hani çocuğumuzun saçının teline zarar gelse dünyayı yıkarız ya, peki enkazdan annesiz çıkan çocuklar, ya da çocuklarından ayrı çıkan anneler onlar ne yapacaklar? Enkazdan anne diye ağlayarak çıkan çocukların sesini, kulaklarımızdan, beynimizden nasıl sileceğiz?! O küçücük bedenlerin yaralarını nasıl saracağız, çocuklarını kaybeden anne babaların yaralarını nasıl saracağız, ülkemizin yaralarını nasıl saracağız?

Biz nasıl yara sararız diye düşünürken, yatağımızda uyumaya, sofrada yemek yemeye utanırken, herkes seferber olmuşken, insanların marketlerden televizyonları, elektronik eşyaları yağmalaması ne kadar üzücü ve korkutucu. Sadece marketlerde değil, hasarlı evleri soymak, değerli eşyaları çalmaya çalışmak ne kadar ayıp. Bunun alınan eğitim seviyesiyle falan hiçbir alakası yok, bu tamamen kötü kalpli olmakla alakalı.

Bu süreç yine hepimize ağır bir ders vermiş olsa da bir kere daha anlamış olmamız gerekiyor ki artık deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini kabullenmeli ve enkaz bilincine varmalıyız. Sahada canla başla çalışan bütün ekiplere millet olarak hakkımızı helal etsek yine de yaptıklarının yanında az kalır. Akut Arama Kurtarma Derneği’nin Bekir Amca’yı 71. Saatte enkazdan çıkarmasını nefesimi tutarak izledim. Aynı şekilde AFAD ekipleri, Büyük Şehirlerin İtfaiye ekipleri, Madencilerimiz, İnşaat işçilerimiz, Askerimiz, Polisimiz, Sağlık, gönüllü halkımız ve yabancı arama kurtarma ekipleri hepsi o kadar canla başla çalışıyorlar ki Allah hepinizden razı olsun, sevdiklerinizi yanınızdan ayırmasın.

Enkazdan çıkan bir kitabın ilk sayfasına imzasını atmıştı yazar; ‘Umut varsa gelecek vardır.’ En çok da umudumu yeşerten isim Haluk Levent oldu bu süreçte, bütün Ahbap ekipleri, birçok sanatçımız, Oğuzhan Uğur, Babala tv ekipleri ilk andan beri hem halka hem ekiplere o kadar büyük destek oldular ki, iyi ki varlar. İnanıyorum ki yapılan bütün bağışlar en doğru şekilde yerini bulacak ama yaralarımızı tamamen sarmak çok büyük zaman alacak.

Lütfen deprem bilincine varalım. Evlerimizde çevrelerimizde güvenli alanlar oluşturalım. Hepimizin başı sağ olsun canım ülkem.