KÖTÜSÜ DE VARMIŞ!

Aslı SERTDEMİR 03 Ara 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Balenciaga, yeni reklam kampanyasını geçtiğimiz günlerde yayınladı. Ve tüm dünya ayağa kalktı! Hangi akla hizmet, bilinmez…

Balenciaga, yeni reklam kampanyasını geçtiğimiz günlerde yayınladı. Ve tüm dünya ayağa kalktı! Hangi akla hizmet, bilinmez… Marka yeni koleksiyonun tanıtım fotoğraflarında, model olarak çocukları kullandı. Bu fotoğraflarda çocukların yanında seks oyuncakları, fetiş aksesuarlar bulunuyordu. Ayrıca bazı karelerde satanizmi çağrıştıran grafikler, objeler de vardı. Milyonlarca kişi ve kurum markayı boykot etti. Tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken… Balenciaga yayınladıkları tüm fotoğrafları silip, bir açıklama yaptı. ‘’Özür dileriz. Fotoğrafçımız öyle çekmiş, haberimiz olmadı.’’  Kampanyayı çeken firmayı suçlamak, en klasik savunma. Dünya devi Balenciaga bile, daha yaratıcı bir bahane bulamadı demek ki.  Esas merak ettiğim… Donlarına kadar Balenciaga olan Bella Hadid, Kim Kardashian ve Hailey Bieber’ın nasıl tepki verecekleriydi… Ne de olsa bunlar, yıllardır tependen tırnağa Balenciaga giyerler. Markanın yürüyen, tanıtım panosu gibiler.  Bir süre sessiz kaldı bu üç isim. İlk açıklama Kim’den geldi… Kim hanım; markayı ve kampanyayı kınıyormuş. Ve Balenciaga ile olan ilişkisini yeniden gözden geçirecekmiş. Dünya çalkalanırken, Bellacık sessiz kalmaya devam etti. Ama sağ olsun, markayı takipten çıktı. Sıska Hailey’den hala tık yok!

Tema aşk!

İngiltere'de kraliyet ailesi ırkçılık skandalıyla çalkalanırken… Prens Harry ve Meghan'ın belgeseline ait ilk fragman yayınlandı. Bir tarafta kraliyeti birbirine katan gelin Megan… Diğer tarafta, kraliyeti karısı için terk eden Prens. Eee hal böyleyken, belgeselde neler anlatılacağı da büyük merak konusu. Megan bir röportajında, belgeselin temasının ‘’aşk’’ olduğunu söylese de… Çıkan dedikodular bu yönde değil! Söylentiye göre kraliyet ailesinde yaşanan tartışmalar ve Prens Harry'nin kraliyeti neden terk ettiği, belgeselde anlatılacakmış. Artık ne kadar açık ve doğru anlatırlar orası tartışılır. Ayrıca Prens Harry ve Meghan dizide, birebir röportaj vereceklermiş.

Kraliçe Elizabeth'in ölümü nedeniyle ertelenen belgesel dizi, rivayete göre 8 Aralık'ta yayınlanacakmış. Yeni haberse… Prens Harry, anılarını anlattığı kitabını Ocak 2023'te yayınlayacakmış. Hadi gözümüz aydın, bir de kitap geliyor.

Başka festival!

Sloganları çok güzel! ‘’Belgeseller dünyayı değiştirebilir mi bilinmez ama onları seyredenler değiştirebilir!’’ Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali yani SYFF başladı. Bi dolu film festivali var. Amaaa bu festival diğerlerinden farklı…  Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali; gezegenimiz için kritik olan sosyo-kültürel değişim sürecini, ekosistemin sağlığını… İnsan varlığının devamlılığına ışık tutan yapımlara yer veriyor. Yakın gelecekte, bizi nasıl bir dünya bekliyor? Uyarılar, çözümler ve kafamızdaki sorulara yanıt bulmaya çalışan belgeselleri bünyesinde topluyor. SYFF bu yıl, Pera Müzesinde açılışını yaptı. 1-6 Aralık tarihleri arasında da surdurulebiliryasam.net adresinde, kesintisiz çevrim içi gösterim gerçekleştirilecek. SYFF gösterim salonlarının dışında, yan etkinlikler de düzenliyor. Bu festivali çevrim içi programla dileyen kişi ve kurumların, filmlerin içerikleri ile alakalı yeni sahalar açmasına destek vermeyi de hedefliyor.  Belgesel sevenler, dünyaya bi tutam iyilik yapmak isteyenler… Hadi hemen tıklayıp izleyin!