GERİDE KALAN ÜÇ HAFTA

Mustafa YAŞAR 24 Ağu 2022

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Süper Ligde 3 haftayı geride bıraktık.

Süper Ligde 3 haftayı geride bıraktık.

Adana Demirspor'u 4-2 mağlup eden Fenerbahçe, Medipol Başak şehir’in önünde 7 puanla haftayı averajla lider bitirirken, geride kalan haftanın en çok konuşulan sonucuna ise evinde Trabzonspor’u 5-2 mağlup eden Fraport TAV Antalyaspor imza attı.

Akdeniz ekibi 21.45’te başlayan ancak buna rağmen 30 derece sıcaklık, yüzde 90 nemin ölçüldüğü yani taraftarın bile oturduğu yerde buram buram terlediği bir ortamda 2-0 öne geçtiği maçta, sonrasında 2-2’yi yakalayan rakibini mağlup ederken fizik kurallarını zorlayan bir güç gösterisine de imza attı.

Nuri Şahin’in öğrencileri 90 dakikanın sonuna eklenen uzatmalarda bile öylesine diri ve etkiliydi ki; 90+6 ve 90+8.dakikalarda gelen 2 gol bunun en somut örnekleri oldu.

Kırmızı-beyazlılar aynı iklim şartlarında ilk hafta sahasında ağırladığı Galatasaray karşısında da benzer direnci göstermiş ancak o karşılaşmada bu kez son dakikalarda kalesinde gördüğü golle mağlup olmuş fakat o maçta da bu sezon ligde iyi işler yapacağının sinyallerini vermişti.

Trabzonspor için ise alınan farklı yenilginin çok büyütülmemesi görüşündeyim.

Karadeniz ekibi zorlu Antalya şartlarında bana göre kötü oynamadı ancak karşısında gününde ve motive bir rakip vardı. Hal böyle olunca da kaybetmesi kaçınılmazdı.

Buraya kadar tespitlerimde de vurgu yaptığım üzere ezcümle şunu söylemeliyim ki; Antalya, Alanya, Adana özelinde geride kalan haftalarda oynanan karşılaşmalarda futbolun önüne aşırı sıcaklar geçerken buna rağmen takımların saha içindeki mücadelesi alkışa değerdi.

LİDERLİK LÜKSÜ OLDU

Lige birçokları için şok Ümraniyespor beraberliği ile başlayan Fenerbahçe için ise ikinci hafta Kasımpaşa karşısında alınan 6-0’lık galibiyet moral olmuştu.

Sarı-lacivertlilerin, 2’de 2 yapan Adana Demirspor karşısında alacağı sonuç haftanın en çok merak edileniydi desek yeridir.

3 farklı öne geçtiği rakibi karşısında bir ara bocalayan ve skoru 3-2’ye kadar taşıyan Fenerbahçe sonrasında taraftarının da oyuna etkisiyle istediğini alırken haftayı da lider kapatma gibi bir lükse sahip oldu.

Haftayı 4 takım 7 puanla tamamladı.

Bunlar Fenerbahçe’den sonra Medipol Başakşehir (2) diğeri Beşiktaş (3) ve Gazaintep FK (4) oldu.

BEŞİKTAŞ HAKEMLERLE UĞRAŞMASIN!

Corendon Alanyaspor  karşılaşmasında teknik direktörünün yanlış tercihleri ile puan kaybettiğini söyleyebileceğimiz Beşiktaş, Fatih Karagümrük karşısında bu kez aynı sendromu yaşamadan kazanmayı bildi.

Siyah-beyazlı camianın hakem kararlarına tepkisi ise bence erken açılıştı.

Umarım bu gerginliği puan kayıpları yaşadıkları maçlar sonrası daha da had safhaya taşımazlar.

Çünkü yıllardır hakem tartışmasının içinde yer alan takımların bundan bir fayda görmediği gibi yara aldığı gibi bir gerçekte ortada.

GALATASARAY HAZIR DEĞİL

Galatasaray için ise kazanmasına rağmen geride kalan hafta yine sıkıntılı geçti diyebiliriz.

Antalyaspor karşısında çıplak gözle izlediğim ve ‘Ne oynuyor bu takım?’ dediğim sonrasında sahasında Giresunspor’a mağlup olurken de vasat gördüğüm sarı-kırmızılılar, Üm raniyespor karşısında da oldukça etkisizdi.

Yeni transferlerin takıma uyumu biraz daha gecikirse Galatasaray yakın zamanda oynayacağı maçlardan sürpriz denilebilecek sonuçlarla ayrılabilir.

Aslan’ın bu hafta deplasmanda Trabzonspor karşısında oynayacağı futbol ve alacağı sonucu merak ediyorum doğrusu.

HENÜZ ERKEN AMA…

Lig’in henüz başındayız.

Dolayısıyla erken öngörüler yanıltıcı olabilir ancak gerek sezon öncesi transfer politikaları gerekse geride kalan 3 haftada oynadıkları futbol ve sonuçlara bakarak şunu söyleyebiliriz ki; şu anda hiç puanı bulunmayan Kasımpaşa, İstanbulspor, Fatih Karagümrük ve Atakaş Hatayspor  dörtlüsünden Kasımpaşa ve İstanbulspor’un işi bu sezon çok zor olacak.

Bu iki İstanbul temsilcisinin galibiyet özlemi ilerleyen haftalarda da devam ederse ligin sonunda istemedikleri yerde bulabilirler kendilerini.

Hatayspor ve Fatih Karagümrük’ün ise her an her şeyi yapabileceğini ve şimdilik bulundukları yerden zaman içinde yukarılara çıkacağını düşünüyorum.