FİLENİN SULTANLARINDAN FİLENİN AMAZONLARINA, SAVAŞÇILARINA…

İpek Özgüden ÖZEN
Tüm Yazıları
Güzel yürekli takım iyi ki varsınız!

Teşekkürler Filenin Sultanları, bu heyecanı, bu gururu bize yaşattınız. Tüm gücünüzü ortaya koyarak dünyanın en iyi takımı ile başa baş mücadele ettiniz, Avrupa 2.si oldunuz.

Türk spor tarihinin en önemli gecelerinden birini yaşadık.

Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde kalp dayanmaz bir maç izledik. Tüm Türkiye’nin kalbi Filenin Sultanları için attı.

Yüreğinize, cesaretinize, isteğinize, hırsınıza ruhunuza sağlık kızlar. İnanmak, vazgeçmemek, savaşmak, ruhunu koymak, tutku, dayanışma, keyif almak, gurur ve mutluluk sizden bize geçen, Avrupa Şampiyonluğu’nda finale bizi götüren...

Dünya ve Avrupa Şampiyonu, Olimpiyat İkincisi, dünyanın en iyi takımı ve en iyi oyuncularına karşı bir rüyaydı 16 yıl sonra yine Ankara’da kendi ülkemizde Avrupa Şampiyonası’nda final maçına çıkmak. Seremonide el ele kenetlenerek başlayan maç yaklaşık 14 bin Ankara’da sahada, milyonlar ekran başında tek yürek olduk. Yüreği kocaman kızlarımızla tüm takım olarak oynadı. Hiç çıkmayacak toplara konsantre olup anında reaksiyon gösterdik. Ankara seyircisini olağanüstü baskısı ile de Dünya Şampiyonu Sırbistan ile başa baş mücadele ettik. Türk kadınının gücünü gösterdik. Heykeli dikilecek mükemmel hareketler yaptık, son toplara kadar mücadele ettik. İyi oynadık ancak kaybettik… basit hatalarımıza yenildik.

Kalp dayanmaz bir maç oldu. Tüm oyuncularımız ve Teknik Direktörümüz Guidetti muazzamdı. Ufak tefek hatalarla kaybettik. Ancak kazanan Türk sporu, Türk voleybolu ve Türk kadını oldu. Bu akşam ve bu turnuvada Türk voleybolunun geleceğini ve tarihini yazdık. Savaşan, dayanışma içinde olan, korkusuz, cesur, kendine güvenen, kazanmak için oynayan tüm kızlarımız: Eda, Naz, Hande, Meliha, Zehra, Ebrar, Gözde, Şeyma, Meryem, Cansu, Fatma, Kübra…..emeklerinize, yüreğinize, ruhunuza sağlık… Büyük bir iş başardınız. Büyük bir mücadele verdiniz. Gelecek sizin, gelecek hepimizin…

Son söz ve büyük bir alkış da bu güzel takımın perde arkasındaki Türkiye Voleybol Federasyonuna. Bu başarının altında çok büyük emek ve vizyon var.

 

 

 

Yazarın Son Yazıları
Yazarın En Çok Okunan Yazıları