FİKRET ORMAN 2- GENK 4

Burhan AKDAĞ 26 Eki 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Bir Beşiktaş maçı düşünün,

İlk golü 24. dakikada yedi

İlk ortayı 28. dakikada, Quaresma ile yaptı.

İlk korneri 38. dakikada kullandı

İlk yarı sonunda ıslıklarla soyunma odasının yolunu tuttu.

İkinci golü 69. dakikada yedi.

İlk golü 73. dakikada attı.

Üçüncü golü 80. dakikada yedi

Dördüncü golü 83. dakikada yedi

İkinci golü 85. dakikada attı.

90 dakika Beşiktaş 2- Genk 4 bitti…

Bu notlar bile maçın nasıl olduğunu anlatmaya yetiyor…

Bu kulüpte en çok güvendiğim adam Şenol Güneş’ti, ona olan güvenim bu sene her hafta biraz daha eksiliyor. Şenol hocam eğer maça Necip ile başlıyorsan rakipten korkuyorsun demektir. Ne var ki korkunun ecele faydası yok. Avrupa kupasında Vodafone Park böyle boş mu olurdu? Olmazdı tabii, Beşiktaş atakları arka arkaya yapar rakip ne yapacağını bilmezdi. Sahada futbolcular, tribünde taraftar rakibin korkulu rüyası olurdu. Ne yazı ki sıradan bir Avrupa takımından kendi sahanda 4 gol yiyorsan, sende sıradan bir takım olmuşsun demektir.

Bu Beşiktaş, Genk’le sabaha kadar oynasa kazanma şansı yok. Rakip bariz hatalar yapacak, ya da kendi kalelerine gol atacaklar belki o zaman rakibi yenme şansımız olabilir. Ama bu takımın bu hataları hiç yapacak gibi görünmüyor. Aslında Şenol Güneş’in orta sahanın görünen tablosu bu maçın nasıl biteceğini belli ediyordu.

İkinci yarı love sahadaydı, kimin yerine girdi diye merak ettim, yapılan anons ile Larin ile değiştiğini anladım. Larin oyundaymış nasıl oynadıysa, varlığı ile yokluğu hiç belli değildi…

Her futbol sever gibi bende ikinci yarı Şenol Güneş oyuna müdahale eder, Beşiktaş eski havasına bürünür ve önce beraberliği sonra da galibiyet golünü atar diye düşündüm. Maça iyi başladılar beş dakika sahada bildiğimiz Beşiktaş vardı. Karius ikinci yarı karşı karşıya iki top kurtardı ki inanılmaz, tamam dedim atamayana atarlar diye bekledim durdum. Ne var ki birkaç dakika sonra Karius ikici golü yedi, bu golde yapacak fazla bir şeyi yoktu. İkinci yarı oyuna giren love her aldığı topta yere düştü, yakaladığı topları ezdi ve rakibine kaptırdı. Nasıl olduysa 73. dakikada attığı şut üç kişinin arasında tıngır mıngır gol oldu.

Bu golden sonra hesapta farkı kapatıp maçı almasını beklediğimiz Beşiktaş golleri kalesinde gördü. Geçen yıl Avrupa’da fırtınalar estiren takım Genk gibi takımdan 4 gol yemişti.

Para lazım diyerek futbolcuları teker teker satan Fikret Orman bu mağlubiyetin başrol oyuncularından birisiydi. Diğer başrol oyuncusu ise Avrupa’da ve Süper Lig’de tel tel dökülen takımın hocası Şenol Güneş’ten başkası değildi..

Önce Fikret Orman, sonrada Şenol Güneş şapkalarını önlerine koyup biraz düşünsünler, nerede hatalar yaptılar?