FB'DE NELER OLUYOR!

Fehmi KETENCİ 23 Oca 2023

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Bu başlık oldukça uzunca bir süre önce Fenerbahçe ile ilgili yazdığım bir yazıda kullandığım başlık idi. Maalesef ki bugün yazacağım yazıda da bu başlığı kullanmak zorunda kaldım üzülerek.

     Bu başlık oldukça uzunca bir süre önce Fenerbahçe ile ilgili yazdığım bir yazıda kullandığım başlık idi. Maalesef ki bugün yazacağım yazıda da bu başlığı kullanmak zorunda kaldım üzülerek. Bir süre önce Fenerbahçe ile ilgili yazdığım yazılarımda oldukça olumsuz bir bakış açısıyla gelecekle ilgili endişelerimi yazmıştım. Yazmıştım da bu yazdıklarım Fenerbahçe’de yaşanan ve başarılı gibi görünen gidişattan mennunlardan oldukça fazla eleştiri almıştım.

     Beni iyi tanıyanlar bu yazdıklarımda beni eleştirmekten hiç de geri kalmadılar. Bu tepkilerden sonra zaman zaman düşünmedim de değil, “açaba biraz erken mi davranmış, fazlaca abartmış mıydım”. Daha sonra bu düşüncelerimin etkisinde kalıp kendimi biraz frenledim ve “Fenerbahçe’de neler olacak?” diye beklemeye başladım.

      Son zamanlarda etrafıma baktığımda gördüklerimde ve kulağıma gelenlerden sadece ben değil taraftarlardan birçoğunun da, son yaşanan gidişattan pek de memnun olmadığını görebiliyordum.

      Bir süre önce birçokları gibi, Jorge Jesus ve Fenerbahçe’yi öven, “Futbolumuzda Jorge Jesus Kuralları” başlığı altında yazılar yazan da bendim.

      Şunları yazmıştım;

      “2022-23 futbol dönemimizde Fenerbahçe Futbol Takımı başına getirilen dünyaca ünlü Portekizli teknik çalıştırıcı Jorge Jesus adı ve uygulamaya başladığı yöntemi ile kısa sürede futbolumuzda sıklıkla konuşulmaya başlandı. Taraflı, tarafsız tüm futbolseverler Fenerbahçe’ye oynattığı futboldan sözeder oldular. Futbolumuz bir Jorge Jesus tarzı ve kurallarından sıkça sözedilen bir dönemi yaşıyordu. “

      “Fenerbahçe hem Avrupa’da hem de Türkiye’de adından söz edilen dikkatle ve beğeniyle izlenen bir futbol oynuyordu.

      Futbolumuzda gözler, Fenerbahçe ve Jesus’un üzerinde. Bu hafta ligde ne yapacak? UEFA Kupası’nda ve Süper Lig’de nereye kadar gidecek?

      Görünen o ki; Jorge Jesuz dünyanın en iyi teknik çalıştırıcılarından olmasının yanı sıra futbol dünyamızın tam bir fenomeni olma yolundaydı.

      Jesus ve futbolumuza katkılarını asla gözardı etmeyelim”

      Bir süre önce bunları yazan ben yine o eleştirilerle yüklü eski yazılarıma döndüm.

      Fenerbahçe’de neler oluyor, hala anlayabilmiş değilim. Takımda yabancı fazlalığı hala kontrol altına alınamamış, bazı eksiklerin varlığı ve bu eksiklerin rahatsızlığı net olarak hissedildiği bir dönemde olunduğunu herkes görüyor. Ara transfer dönemi 12 Ocak’ta başladı ve bu eksik bölgelerdeki futbolcuların tamamlanması konusunda oldukça yavaş davranan bir Fenerbahçe yönetimi var.. Stoper, sol bek ve sağ bek, hatta forvet konusunda sıkıntı yaşanıyor olmasına rağmen şu ana kadar ara transfer döneminde Adanademirspor’dan transfer edilen  stoper Samet Akaydın dışında başka futbolcu alınamadı.

      Jesus’un kafası oldukça karışık. Fenerbahçe şu anda sistem yönetimi kararsızlığı yaşayan bir takım durumunda, Dünya kupası için Süper Lige verilen aradan sonra oldukça sallantılı bir dönem geçiriyor. O ara döneme kadar iyi bir performans gösteren, Süper Lig’de beş puan farkıyla lider olan takım gitmş, yerine farklı bir Fenerbahçe, puan kaybı yaparak liderlikten dört puan gerilere düşmüş, isteksiz, o güzel futbolu oynayamayan takıma dönüşmüş durumda. Jesus’un sergilediği durum ise iyice kafaları karıştırıyor. Kısacası liderliği Galatasaray’a bırakan Fenerbahçe, taraftarının kafasını iyice karıştıran taraftarını mutlu etmeyen son durumuyla hiç de iyi bir görüntü yansıtmıyor.    

      Transfer konusunda bu kadar acemice davranılan bir dönem daha yaşanmadığını söyleyebilirim. Alınan birkaç oyuncudan verim alamayan Jesus onları elden çıkarmaya çalışıyor. Yabancı transferi konusunda ise kontenjanda yer açılması gerekiyor.  Bu arada kiralık olarak alındığından beri neredeyse hiç oynatılmayan ve gönderilmek için her türlü yol denenen Bruma’nın bonsevisinin 4.5 milyon Avro verilerek satın alınmasına ise kimse hiçbir anlam veremedi.

      Takımda işlerin hiç de iyi gitmediğinin takımın son zamanlarda istediği seviyede olmadığını gören ve yoğun kararsızlık yaşayan Jorge Jesus’un da bu durumdan rahatsız olduğunu görememek pek fazla iyimserlik olur. Bu durumda bile hala bildiğini okumaya devam ediyor.

      Fenerbahçe’de neler oluyor?

      Yönetim ne düşünüyor bilinmez ama, gidişat hiç de iyi değil. Takımın son durumundan taraftar oldukça endişeli. İşin en düşündüren yanı ise, başarılarından söz ettiğimiz Jorge Jesus de aynı endişeyi yaşıyor. Ve maalesef ki Başkan ve yönetim sadece seyrediyor. Asıl önemli olanı ise taraftar da son gelişmelerin farkında, oldukça endişeli ve rahatsız.