ERKEK İÇİN KEMERİN ÖNEMİ

Yonca ORTAN 05 Tem 2020

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Erkekler kemer seçerken nelere dikkat etmelidir?

Erkeklerin zaten bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olan aksesuar seçeneklerinden en önemlilerinden ve hatta bence en önemlisi kemerdir.

Ayakkabıyı aksesuar nimetinden saymayıp zaruri ihtiyaç listesinden saydığımız için, kemeri en önemli aksesuar sayıp ayakkabınızla kombin yaptığınızda şıklığınızı tamamlayacak en önemli parça olarak değerlendirmeniz gerekir.

İster klasik bir takım elbise tarzı ister hafta sonu için rahat ve spor kombinleriniz için her erkeğin sahip olması gereken kemerler ve kemerleri en doğru şekilde kullanma ipuçlarına değineceğim. Erkekler kemer seçerken nelere dikkat etmelidir?

Tek başına sıradan gibi gözüken bir kemeri kullandığınızda kemerinizin pek ön plana çıkmadığını düşünebilirsiniz ama bu kemeri ayakkabınızla kombinlediğinizde gayet şık durduğunu görebilirsiniz, hem unutmayın kombininizle alakasız bir kemer sizi kötü gösterecektir. Bu ince detayı unutmamanız bu konuyu dikkate almanız için yeterli olacaktır.

Zaten kemer dediğiniz şey artık çok uygun fiyatlara bulunabiliyor, çok yüksek fiyatlardaki kemerleri almanıza gerek yok, sadece doğru kombinasyonu yakalayın yeter. Ancak klasik giyimde kullanacağınız kemerin yüzde 100 deri olmasına özen gösterin, suni deriler çok çabuk deforme oluyor uzun vadede size daha pahalıya gelecektir.

Doğru kemeri seçmenin belirli başlı kuralları var, bu kuralları dikkate aldığınızda, doğru kemeri seçmek oldukça basit;

·  Kullanacağınız kemer ayakkabınız ile kombin olmalı.

·  Eğer klasik bir tarzda giyiniyorsanız kesinlikle ayakkabınız ile aynı renkte, ayn tonda olmalı, hatta ayakkabınızı alırken kombin kemerini de alın, dertlerden kurtulun.

·  Eğer spor bir tarzda giyiniyorsanız, aynı renkte olmasa bile uyumlu bir kemer seçmelisiniz, siyah ayakkabıya beyaz kemer seçip köşe başı tayfa gibi dolaşmayın ortalıkta.

·  Klasik giyimde kullanacağınız kemer kesinlikle klasik kemer diye tabir ettiğimiz kalın olmayan ve deri kemer olmalı, kocaman tokalı kalın bir kemer klasik giyimde sizi şık göstermek bir yana komik duruma bile düşürür.

·  Spor giyiminizde, özellikle kot pantolonlarınızda kocaman tokalı kemerlerden uzak durun,  kocaman tokalı kemerlerin modası bitti artık, mağaradan çıkmış gibi dolanmayın ortamlarda.

·  Saç örgü kemerler hayat kurtarır, pantolonunuza ve ayakkabınızın rengine uyumlu olduktan sonra, klasik giyim haricinde her pantolonunuza kullanabilirsiniz. Tabi burada dikkat etmeniz gereken nokta, bez ayakkabıya deriden yapılma saç örgü kemer kullanmamanız gerekir.

·  İçerisinde kontrast bir şekilde farklı renk barındıran kemerlerden koşarak uzaklaşın.

·  Kemer alırken çok para vermeyin, çok ucuzuna da kaçmayın, ucuz deri kemerlerin dış yüzeyi çabuk soyulur paranız çöpe gider.

·  Kanvas pantolonlarınızda spor dikişli deri kemer kullanabilirsiniz.

·  Kumaş pantolonlarınızda ayakkabınızla aynı renk kemer kullanınız.

·  Kot pantolonlarınızla, ayakkabınızla uyumlu deri örgü kemer kullanabilirsiniz.

·  Kot pantolonunuzda ince klasik kemer kesinlikle kullanmayın.

·  Spor ayakkabılarla birlikte spor kemer daha güzel olur.

·  Kargo pantolon alırken kemeri olan modelleri tercih ederseniz bu dertten kurtulabilirsiniz.

Erkekler için doğru kemer uzunluğu nasıl seçilir?

Bu konu çok ciddi bir konu olmasına rağmen aslında gayet basit bir mesele. Birçok erkeğin bu mesele yüzünden ziyan olduğunu gördüm, o yüzden bahsetmeden geçemeyeceğim.

Erkek kemerlerinde 5 tane delik olur, kemeri taktığınızda, o 5 deliğin ortasındaki deliği kullanıyor olmalısınız, gayet basit ve uygulaması kolay.