DÜNYA ŞEHRİNE VİZYONER ADAY

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Yeni Türkiye'ye, Anadolu'nun manevi değerleri ile yetiştirdiği cesur bir vatan evladının Ulaştırma Bakanı, Başbakan, TBMM Başkanı olması yakışmıştı şimdi ise İstanbul'da AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı, İstanbul için büyük bir ödül. 

Siyasetin özü üsluptur ve bir iktidar için haklılık elbette mazeret değildir. Yön tayininde asla hamaset kar etmez, önce akl-ı selim ve kalbi selime ihtiyaç vardır.

İSTANBUL'UN BEKASI İÇİN BİNALİ YILDIRIM 

Cumhuriyet Tarihinin en önemli projelerini hayata geçiren Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı vefalı, cesaretli ve Türkiye sevdalısı olarak hatırlayacaktır ve hatırlıyorum. Milletimiz Binali Yıldırım'ı tarihe geçen büyük eserlerinden, hayatı kolaylaştıran dev yatırımlarından biliyor. Marmaray'dan, 3. Havalimanı'ndan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, Konak Tüneli'nden, hızlı trenlerden, bölünmüş yollardan ve daha nice hizmetlerden biliyor. Milletimiz Binali Yıldırım'ı ülkesine olan bağlığıyla biliyor, cesaretli ve ülke sevdalısı tavrıyla biliyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan hainlere meydan okuyan duruşuyla biliyor. En sert rüzgarlarda bile sallanmadı, dirayetini ve inancını bir an bile kaybetmedi. Hainlere göz açtırmadı, duruşunu, asaletini hep muhafaza etti.

Şüphesiz Binali Yıldırım İstanbul'da taraflı tarafsız her kesimin sevdiği çok güçlü bir Başkan olacaktır.

Vatan millet ümmet bilinci, tarihsel hafızası, dik durabilen, çalışkan, proje odaklı, iddialı yapısı kendisini bugünlere taşımıştır.

AK Parti, uzun bir araştırma ve teşkilat yoklaması sonrasında milletin isteğine, uyarısına kulak verip, Binali Yıldırım'ı aday göstererek şüphesiz İstanbul'a ödül verilmiştir. 

Bugüne kadar hiçbir sorumluluktan kaçmadığı gibi, istikrarını da bozmadı. Binali Yıldırım için esas olan mutlu millet, adalet, halka ve hakka hizmet olmuştur.

Yürüdüğü yolda ilahi bir mana ve maksatla hesap kitap yapmadan herkesi sarıp sarmalayan naif kişiliği, insani dokunuşu ile ülkemize kazandırdığı büyük hizmetler ile milletimizin belleğinde asırlarca hep hayırla hatırlanacağını biliyoruz.

Bu v.b sebepten dolayı Binali Yıldırım İstanbul'un gelecek yarınıdır.

YENİ MEGA STAR EDİS 

Tarihsel notlarla Edis'in kariyerine notlar düşeceğim. 

Osmanlı Devleti döneminde İstanbul'u Fatih Sultan Mehmet Han'dan önce 

Bayezid Yıldırım, Musa Çelebi, II. Murad kuşatma çabası içinde oldular. Nasip II. Mehmet'in Fatih Sultan Mehmet'e nasip olmuştu. Şimdi bugüne gelelim. Biz Türklerin pop müzik endüstrinde evrensel dünyayı fethetme, dünya sanatçısı çıkarma çabalarımız her dönem yapılmaya çalışıldı ama bir sonuç alınamadı. İlk Tarkan ile yurt dışı zincirleri kırılmaya çalışılsa da olmadı. Daha sonra Murat Boz denendi yine olmadı. Her ikisinde de bir şey eksikti. Öyle bir isim pop dünyasına oturdu ki ilk önce Murat Boz'u sonra Tarkan'ı tahtından yollayarak. Kıramadığımız yurt dışını fethetmek Edis'e nasip oldu.

Edis sahne şovuyla, inanılmaz muhteşem dansıyla, video klipleriyle, söylediği şarkıların sözleri hepsini bir bütün alarak incelediğimizde yurt dışındaki müzik otoriteleri tarafından da tam not olan Evrensel Erkek Pop Star olarak milli gururumuz olarak yer alıyor. 

‘Star olunmaz, star doğulur’un en iyi kanıtıdır Edis.. 

EZEL AKAY'DAN MUHTEŞEM BİR TİYATRO OYUNU: HUNİLİLER 

Sevilen karikatürist Yiğit Özgür’ün sevimli delileri “Hunililer”, Ezel Akay yönetmenliğinde ilk kez geçtiğimiz günlerde tiyatro sahnesine çıktı. 

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Hunililer”in prömiyerine, Bennu Yıldırımlar, Selen Seyven, Alper Kul, Özgür Emre Yıldırım, Güner Özkul, Kerem Atabeyoğlu, Levent Güner gibi isimler katıldı. “Hunililer”, oyuna gelenleri fuayede karşılarken birbirinden renkli ve eğlenceli görüntüler ortaya çıktı.

Tiyatroya olan ilgi her geçen gün artıyor. Toplum artık tiyatro izleyerek kendilerini geliştiriyor. Tiyatro izleyerek düşünme aktivitesini geliştiriyor. 

Unutmayın: 

Sanat her zaman iyileştirir.

HAFTANIN FİLMİ: ÇİÇERO 

“Ayla" ve "Müslüm" filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği, 2'nci Dünya Savaşı yıllarında bir casusluk hikayesini konu alan "Çiçero" adlı filmin galası yapıldı.

Filmin Yapımcısı, Mustafa Uslu, "Birbirinden kıymetli oyuncu kadromuzla Türk sinemasına çok iyi bir eser kazandırdığımızı düşünüyorum. İnşallah Çiçero da tıpkı "Ayla" ve Müslüm" gibi Türk sinemasında hak ettiği yeri bulacak.” dedi.

Uslu, filmin insani ögeler taşıdığını ve izleyenlerin kalbine dokunacağını düşündüğünü belirterek, "Hayatımda ilk defa ajan filmi yapmaya çalıştım, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Kusurlarımız varsa affedin." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, filmde çok önemli bir şahsiyeti, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ilk ajanlarından birisini canlandırdığını belirterek, "Umarım adına, ruhuna, cismine uygun bir iş yapmışızdır. Çekimler sırasında büyük keyif aldık. Bundan sonraki işlerimiz de umarım bu profesyonel zihniyetle devam eder.” dedi.

Oyuncu Burcu Biricik, güzel bir film yaptıklarına inandığını, filmin oyuncular ve yönetmenler için yeni bir kapı, yeni bir ufuk olacağını söyledi.

Biricik, dönem filminde rol almaktan çok mutlu olduğuna dikkati çekerek, yapımcı Mustafa Uslu'ya ve Yönetmen Serdar Akar'a teşekkür etti. 

Oyuncu Ertan Saban ise bu tarz filmlerin sektör açısından önem taşıdığını, yenilikçi ve faydalı bir filme imza attıklarını ifade etti. 

Yönetmen koltuğuna Serdar Akar'ın oturduğu, yapımcılığını Mustafa Uslu'nun gerçekleştirdiği film, cuma günü vizyona girecek. Filmde, 2'nci Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren ve Almanya'nın bozguna uğramasında etkin payı olan casus Çiçero'nun savaştaki etkisi ve savaş sonrası yaşadıkları anlatılıyor.

Mustafa Uslu' dan mart ayında sürpriz bir film daha geliyor... Bakalım bu şahane ekip bizlere neler izletecekler. 

Günün Sözü: Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır.

SULTAN ALPARSLAN