DERİN DARBE

Mustafa YAŞAR 25 Ara 2022

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Dünya Kupası için Süper Lig'e verilen uzun arada Trabzonspor oynadığı hazırlık maçlarında iyi sonuçlar alamazken, Fenerbahçe'de ise bu anlamda her şey yolunda gözüktü.

Dünya Kupası için Süper Lig’e verilen uzun arada Trabzonspor oynadığı hazırlık maçlarında iyi sonuçlar alamazken, Fenerbahçe’de ise bu anlamda her şey yolunda gözüktü.

Her iki takımda hafta arası Türkiye Kupası’nda rakiplerini yenerek tur atladılar.

Trabzonspor bu maç öncesi ligde sahasında oynadığı son 31 lig maçında yenilgi yüzü görmeyerek rakiplerinin korkulu rüyası oldu.

Ara öncesi sahasında oynadığı son lig maçında Giresunspor’a mağlup olarak şaşırtan ve Trabzon’a lider olarak gelen Fenerbahçe kaybetmesi halinde eğer ki takipçisi Galatasaray kazanırsa haftalar süren unvanını kaybedecek olmaktan dolayı atak başladığı karşılaşmada ilk yarıda golle sonuçlanabilecek iki önemli pozisyonu da bulan taraftı.

13’de Joshua King’in direkten dönen şutu, 37’de Ferdi Kadıoğlu’nun Trabzonspor defansınca son anda önlenen gol girişimi sonuç vermezken; sarı-lacivertliler ilk devrenin sonlarına doğru kalesindeki baskıyı da iyi bertaraf etmeyi bildi.

Her iki taraf içinde kaybetmemenin çok önemli olduğu karşılaşmanın ikinci yarısında dengeler ev sahibi lehine değişti.

Crespo’nun kırmızı kartla oyun dışı kalmasından hemen sonra Maxi Gomez ile öne geçen Trabzonspor bu üstünlüğünü maç sonuna kadar korumayı bildi. Bordo-mavililer ezeli rakibine zirvede büyük darbe vururken, üst sıralara doğru tırmanışını da sürdürdü.