BU FUTBOLLA ZOR!

Mustafa YAŞAR 30 Ara 2022

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Okan Buruk, Sivasspor karşısında İstanbulspor karşılaşmasına göre ilk 11'de 4 değişikliğe gitti

Fenerbahçe'nin puan kaybı yaşadığı haftaları çok iyi değerlendiren ve sarı-lacivertlilerin Trabzonspor’a mağlup olması sonrası zor da olsa İstanbulspor’u yenerek liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, Sivasspor  deplasmanına  bir gün önce maç fazlasıyla tekrar Fenerbahçe’ye kaptırdığı liderlik koltuğunu geri almak için çıktı.

Okan Buruk, Sivasspor karşısında İstanbulspor karşılaşmasına göre ilk 11'de 4 değişikliğe gitti

Buruk, İstanbulspor maçında ilk 11'de görev verdiği kaleci Okan Kocuk ve Midtsjö'yü Sivas deplasmanında yedek soyundururken, kaleyi Okan’ın yerine cezası sona eren Muslera’ya teslim etti.

Midtsjö ve sarı kart cezalısı Torreira ile sakatlanan Kazımcan Karataş'ın yerine Berkan, Van Aanholt ve Oliveira'ya formayı veren Okan Buruk, İstanbulspor karşılaşmasında ilk 11'de forma giyen Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Rashica, Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Gomis’i ise Sivasspor karşısında  da değiştirmedi.  

Sivasspor'da ise Leke James, Appindangoye, Murat Paluli ve Samba Camara gibi sakat oyuncuların çokluğu Rıza Çalımbay’ı kadro kurmakta zorladı.    

VİTESİ YÜKSELTMELİ

Futbol kalitesi düşük ilk yarıyı Galatasaray Mertens’in golüyle önde tamamlarken; Sivasspor ise rakibine göre topla daha çok oynamasına rağmen gol yollarında ve oyunun bütününde oldukça etkisizdi.

İkinci yarının hemen başında büyük bir karambolde golü bulan ev sahibi oldu ancak maçın hakemi Erkan Özdamar uzun bir  ‘VAR’ incelemesi sonrası golü geçerli saymadı.

Bu iptal kararı tartışmaya açık mı? derseniz ‘EVET’ derim.

İstanbul maçının ikinci yarısında da fiziksel olarak düşüş yaşayan ve zorlanan Galatasaray, Sivas’ta da duraklayınca 80.dakikada kalesinde beraberlik golünü görmesi kaçınılmaz oldu.

Uzatmalarda gelen Barış Alper Yılmaz’ın golü ise kötü günün karıydı desek yeridir.

Cim-Bom, zirvede kalmak istiyorsa içeride, dışarıda rakip tanımaksızın yüksek vites oynamak zorunda.

Aksi halde bu futbolla kazanmak adına böylesi zorlukları çokça yaşar.

Bitirelim…

Galatasaray yeni yılın ilk maçında hafta arası sahasında Ankaragücü ile oynayacak. Liderlik yarışındaki rakibi Fenerbahçe ise Antalya deplasmanına çıkacak.

Sarı-Kırmızılılar, sonraki hafta derbide Fenerbahçe ile karşılaşacak ki; işte o maçın sonucu kalan uzun haftalar öncesi hepimize az da olsa ölçü olacak.