BODRUM GRANFONDO

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Granfondo yarışlarının güzel bir yanı da kendi seviyenize uygun olarak ister uzun parkur isterseniz de ve kısa parkurda yarışabiliyorsunuz.

Pandemi, tam kapanma ve tedbirlerden dolayı yapılamayan etkinliklerden dolayı bisiklet yarışlarına hasret kalan sporcular nihayet Bodrum Bilnet Okulları Granfondo Yarışı’nda bir araya geldiler. Paralimpik, Yıldız, Genç, Elit ve Master… Tüm yarışma kategorilerinin açık olduğu bu yarışmalar sayesinde lisansı olmayanlar da performanslarını ve diğer sporcular ile olan seviye farklılıklarını görebilme şansı buldular.  

Granfondo yarışlarının güzel bir yanı da kendi seviyenize uygun olarak ister uzun parkur isterseniz de ve kısa parkurda yarışabiliyorsunuz. Bodrum’daki organizasyonda da 56 kilometrelik kısa parkur, Bodrum merkezden start alarak Konacık-İslamhaneleri-Gümüşlük-Yalıkavak-Torba güzergahı sonrası Gümbet’te son buldu. 103 kilometrelik uzun parkurda ise Karaova Bölgesinde Bodrum’un sadece turizm bölgelerini değil kırsalda bulunan alanları da gezdirilerek Bodrum için güzel bir tanıtım oldu. Geçtiğimiz Nisan ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda da gördüğüm Bodrum’a bisiklet sporunun çok yakıştığını söylemek istiyorum. Organizasyonu koordine eden Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker Cömert’in gayretleri ve organizasyon kabiliyeti sayesinde Bodrum yeni bir yarışma adresi oldu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı da unutmamak gerekir. Belediye organizasyona sahip çıkınca çıta yükseliyor. Çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptılar.  

Bu yarışmaların şehirlere katkıları oldukça fazla. Çünkü tüm sporcular kendi imkanlarıyla o ile gidiyor, otellerinde konaklıyor, esnafından alışverişini yapıyor ve güzel anılarla ayrılıyorlar. Ödedikleri katılım ücretleri de o ilin bisiklet kulüplerine ve ihtiyaç sahiplerine bisiklet olarak dönüyor. Yarı sosyal sorumluluk yarı da bisiklet kulüplerini desteklenmesi diyebileceğimiz bu hizmetleri sağlayan yine granfondo yarışmaları oluyor.

Daha fazla yarışmaların olduğu günleri dileyerek tüm bisiklet sporcularına iyi bir sezon diliyorum.