​BİR BAŞKADIR TRAKYA

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Çok şey söylendi, yazıldı, çizildi. Ama İstanbul'da gerçekleşen en son Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingi kaldıraç etkisi ortaya çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ve Trakya mitinglerin yakından takip ettik. Gittim, gördüm, yazdım…

Çok şey söylendi, yazıldı, çizildi. Ama İstanbul’da gerçekleşen en son Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingi kaldıraç etkisi ortaya çıkardı. Seçim sürecinde açık hava toplantıları adaylar için oylarını koruma açısından temel teşkil eder. Siyaset sosyolojisinin en önemli ayağı seçmendir. Erdoğan sahaya çıktığında kitlesi ile kendi frekansı olan bir siyasetçi..

İSTANBUL NOTLARI

2023 seçimlerinin en önemli günlerinden 7 Mayıs tarihi olacak… Ekranlarda ucu ucuna  gidiyor.. İkinci tura kalır. Batı medyasından dezenformasyon bombardımanı.. Anketlerde inişli çıkışlı sonuçlar ve mekanın sahibi seçmen o gün sahaya indi.. Bir milyon 700 bin insan en az yüz  elli bin giremeyen insan.. Ben alana gelenlerin toplum yapısına baktım. Milliyetçi-muhafazakar çizginin yanında seküler insanlar da oradayı.. İstanbul Türkiye’nin özeti ve yansımasıdır bu meydanda görüldü.. Diğer dikkat çeken Türk soylu STK’ların orada olmasıydı.. DATÜB Genel Başkanı Kassanov ekibi ile önde idi… Erdoğan seçmeni ile buluşması son yedi günün bize şifrelerini verdi… Elbette İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve çalışkan ekibinin alın teri sahaya yansıdı.

EVLADI FATİHAN ELLERİNDEYİZ

Trakya taaa Balkanlara kadar Evladı Fatiha’ndır. Akıncıların yüzyıllardır at koşturduğu fetih elleri… Trakyalı merttir.. Erkeği kadını pehlivan yüreklidir.. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da Çerkezköy mitingi günde 3 etkinlik… Erdoğan acaba buradan ne diyecek diye bekleyen kitleler. Trakya’da CHP ve Kılıçdaroğlu’nun HDPKK ittifakına karşı tepki var. Özellikle önceden İYİ Parti’ye oy atan seçmenden Cumhur İttifakına geçiş var. Konuştuğumuz insanlar biz ATATÜRK torunlarıyız bölücülerle işimiz olmaz dediler. Çerkezköy’de yüz bine yakın insan Erdoğan için geldi. İstanbul mitinginin yansımalarını gördük. En son gazeteciler olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldik ayaküstü..

Uzun lafın kısası sahaların dili 14 Mayıs’ın şifreleri ile dolu.. Millet Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında sadece istikrar istiyor…