BEŞİKTAŞ ERİYOR

Burhan AKDAĞ 22 Eki 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Bu takımda Quaresma varsa oynar, neden kulübede oturur, anlam veremiyorum.

Eğer sakatsa neden kulübede? Quaresma’yı hangi kafa ile ilk 11’de sahaya sürülmez, anlamakta zorlanıyorum. 5 yaşında çocuk bu takımı yapsa Quaresma sahadaki yerini alır. O yüzden Şenol Güneş çıkıp da mazeretler anlatmasın. Yaptığı takımı gördük. Tel tel dökülüyor. Fenerbahçe puan kaybetmiş, Galatasaray kendi evinde 2 puan kaybetmiş. Ne yapıp yapacaksın bu maçı alacaksın. Ancak korkak Şenol Güneş rotasyon ayağı ile öyle bir takım yapmış ki evlere şenlik.

Geçen sene Galatasaray’ı zorla şampiyon yapan Beşiktaş, bu sene yine bir takımı şampiyon yapacak gibi.

Son 5 maçını kaybetmeyen ancak deplasmanda oynadığı 3 maçta berabere kalan Beşiktaş bu şansızlığını Göztepe deplasmanında kırmak istiyordu. Şenol Güneş’li Beşiktaş'ın  hedefi Göztepe deplasmanın da galibiyet almaktı. Beşiktaş bu kafa ile deplasmanda kolay kolay üç puanı hanesinde çok zor görür.

Bu sezon sahasında oynadığı 4 maçın üçünü kazanan Göztepe ise Beşiktaş'ı İzmir’den eli boş göndermenin hesaplarını yaptığı bir gerçekti. Şenol Güneş’in çıkardığı kadro da ekmeklerine adeta yağ sürdü. Defansın ortasında sorun yaşayan Beşiktaş’a baskı yaparak hataya zorladı ve başarılı oldu.

19’ncu dakikadaki “Haydan gelen penaltı huya gitti”. Bu penaltı bana göre maçın kırılma noktasıydı…

Türkiye’de en çok penaltı kurtaran kaleci Beto’ya penaltı atmak zor olsa gerek… Oğuzhan bunu düşünemedi plase ile köşeye bırakmak istedi, ama olmadı. Leblebi gibi penaltı kurtaran bir kaleciye böyle mi penaltı kullanılır? Bunu Şenol Güneş’in hatta yardımcılarının da düşünmesi lazımdı. Takımda Babel varsa bu kaleciye penaltıyı Babel kullanmalıydı.

Penaltı kaçabilir, ne var ki Oğuzhan gibi bir futbolcunun kaçırdığı penaltıdan sonra kafa olarak bir türlü kendisini toparlayamadı. Buna rağmen Şenol Güneş kendisine 60. dakikaya kadar dayandı. Oğuzhan’ın penaltıyı kullanması kadar ikinci yarı sahaya çıkması yanlıştı.

Beşiktaş’ın bu sene en büyük zaaflarından birisi yan toplar. Korner ve yan toplarda nasıl adam paylaşıyor anlamak çok zor.

Geçen hafta iki puan son anda korner atışında gitti. Bugün yine yandan kullanılan bir serbest atış sonrasında Beşiktaş kalesinde 2.golü gördü.

Görünen şu ki; Beşiktaş’ta bu sene yönetimden teknik heyete, hatta futbolcusuna kadar bir sıkıntı var.

Bu sıkıntı haftalar önce kendisini gösterirken nedense yönetim bu konuda hiçbir önlem almak için çaba sarf etmedi.

Bir gerçek var Beşiktaş her geçen hafta biraz daha eriyor….