BAHÇELİ'DEN ANLAMLI ŞUŞA MESAJI...

Aynur İMRAN 20 Oca 2021

Aynur İMRAN
Tüm Yazıları
44 günlük Karabağ savaşı devam ederken Türkiye'deki arkadaşlarım, katıldığım programlarda sunucular, verdiğim seminerlerde katılımcılar hep aynı sorunu soruyordular: "Neden tüm Azerbaycan'ın dilinde Şuşa var? Şuşa neden bu kadar önemli?".

"Geçtiğimiz yıla damgasını vuran, milli gönülleri sevince boğan Karabağ Zaferi Türk milletinin son yıllarda elde ettiği en görkemli, en destansı başarılarından birisidir. Bu kapsamda Karabağ’ın ebedi Azerbaycan yurdu olduğu tescil edilmiş, esaret zincirleri sökülüp atılmıştır".

44 günlük Karabağ savaşı devam ederken Türkiye’deki arkadaşlarım, katıldığım programlarda sunucular, verdiğim seminerlerde katılımcılar hep aynı sorunu soruyordular: "Neden tüm Azerbaycan'ın dilinde Şuşa var? Şuşa neden bu kadar önemli?". Bugün sayın Bahçeli’nin mesajlarından sonra sanırım sevgili gazetemde de bunu yazmam gerekiyor. Şuşa- Azerbaycan'ın kültür merkezi, Karabağ’ın başkenti, Azerbaycan için Bakü, Tebriz ne anlam taşıyorsa, Şuşa da aynı düzeyde değerli ve vazgeçilmezdir. Tek coğrafi ve siyasi konumu ile değil, manevi anlamı oldukça büyüktür.

Şuşa Türk dünyası için de çok önemli. Türk dünyasının ve Doğunun ilk operasını kaleme alan besteci burada doğdu, Türk dünyasında en çok kültürel mirasa sahip bir şehir ve tüm Türk coğrafyasının tam merkezine denk geliyor. Şuşa’nın alınması tüm Azerbaycan için bir şahlanma idi, herkes bir kendine geldi. Bu kadar mutluyken bir de MHP liderinin Şuşa mesajı bizleri çok duygulandırdı.

"Karabağ’ın manevi mertebesinde bulunan Şuşa’nın 8 Kasım 2020’de kurtarılması zulmün mukavemetini kırmış, terör devleti Ermenistan’ın kötürüm hayallerini suya düşürmüştür. Stratejik konumunun yanı sıra, Şuşa öyle bir yerdir ki, Türk kültür ve tarihinin simgesidir. Şayet Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa’da dokuz derslik bir ilkokulun yapılması hedefimizdir. Azerbaycan sanat ve düşünce hayatının kaynaklarından birisi olan Şuşa’nın gelişmesi ve burada yaşayan Türk çocuklarının geleceği hepimizin manevi sorumluluğudur. Bilhassa bu kadim Türk şehrinin eğitim-öğretim hayatına destek vermek ihmal edilemeyecek boyun borcumuzdur" dedi sayın Bahçeli.

9 derslik muhtemelen 9 Işık doktrinine vurgu yapmak için verilmiş mesajdı. Şuşa’da Türkçülüğün, Ülkücülüğün 9 mesajını ana hat olarak ele alan bir okulun olacağı daha şimdiden insanları çok heyecanlandırdı. Azerbaycan sosyal medya ağlarında bu okula çocuklarını kayıt ettirmek isteyen insanlar MHP liderinin mesajlarını teşekkür mesajları ile birlikte paylaştılar. Şükür. Gün Türkün günüdür. Karabağ’da okula gidecek bebeler o topraklar için can vermiş, kan dökmüş yiğitlerin emanetidir. Onlar için atılan her adım da bizim için çok önemlidir.

Ayrıca bu, MHP liderinin Şuşa ve Karabağ’la ilgili ilk mesajı da değildi. Son yıllarda parti grup toplantlarının hepsinde sayın Bahçeli tarafından Karabağ mesajı verildi, TBMM salonlarında hep esir topraklarımız anıldı, selam ve sevgi gönderildi. Biliyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin desteği olmadan bu savaş bu kadar başarılı olamazdı. Biz Karabağ’ı unutmadık, Türkiye’miz de unutmadı ve Karabağ için bizimle birlikte yürüdü. Biz esir Vatanımızı geri aldık, şimdi onu Türkiye ile birlikte onarmak, yeniden yeşertmek zamanı. Bir gün o okuldan Şuşa’nı unutmayanlara sevgi ve hürmetlerimizi iletmek dileği ile, bir gün Şuşa’da görüşmek dileği ile "Yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği"...