​BABACAN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM BABACAN: ÜLKEMİZİN VE SEKTÖRÜN GÜCÜNE İNANIYORUZ

Neşe BERBER 21 Mar 2017

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, "Bizim öncelikli temennimiz ekonomik istikrarın devam etmesidir.

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, "Bizim öncelikli temennimiz ekonomik istikrarın devam etmesidir. İstikrar devam ettiği sürece sektör de büyümeye devam edecektir. Ülkemizin ve sektörün gücüne inanıyoruz” diye konuştu.

Misafirperver, güleryüzlü, sıcak bir karşılama ile beni ağırlayan, soyadı aynı zamanda marka ismi olan 'Babacan’nın  anlamını konuştuğumuzda ise  ‘dürüst, mert, sözüne güvenilen kişi’ olduğunu öğrendiğimiz ve bunu kendi hayatında  kişiliğine ve tavırlarında  yansıtan,  Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim BABACAN ile holding binasında buluştuk. YenBirlik’e  yaptıkları projeleri, Türkiye ekonomisindeki paylarını, istihdama nasıl bir katkı sağladıklarını  yeni konut kampanyalarına hangi şartlarla katıldıklarını  2017’ye bakışını  başarılarını ve yeni projelerini  anlattı.

Geçtiğimiz yılı değerlendirmenizi istesek Türkiye ekonomisi açısından neler söylersiniz?

Geride bıraktığımız 2 seçim süreci, Türkiye’nin istikrarı ne kadar çok istediğini ve istikrardan mutlu olduğunu bize gösterdi. Tabii ki bu istikrar özellikle ekonomik alanda hem bizi hem de Türkiye’nin pek çok şirketini ve markasını yakından ilgilendiriyor.  Öte yandan Orta Doğu’da yaşananlar, Suriye’den gelen göç dalgası, Avrupa’nın yaşadığı terör olayları, Rusya ile ikili ilişkilerde yaşanan gerginlikler de ülkemizin gündemini çok yönlü olarak etkileyen önemli gelişmeler arasında yer aldı. Bunlara rağmen istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettik.

Konut almak isteyenler  için başlatılan kampanyalar bir fırsat olabilir mi?

Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün 2017’de de canlılığını koruması için Emlak Konut GYO, GYODER ve KONUTDER işbirliğiyle başlayan kampanyayla Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atıldı.  20 yıl vadeyle çok cazip faiz oranları sunan bu kampanyaya biz de Babacan Holding olarak tüm projelerimizle destek oluyoruz. 240 ay vadeli kampanyayı uygulamaya başladık. Bu kampanya sayesinde vadelerin kısa olmasından dolayı zorlanan ve bu zamana kadar konut sahibi olamayan herkesi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Konutlarımızda taksit miktarı aylık 1.450 TL’den başlıyor, bu rakamlara kira bile kalmadı. Konut alacaklar için bu kampanya tarihi bir fırsattır. 

Fiyatlarınızda  değişme oldu mu?

Projelerimizde fiyatlarımız satışa çıktığımız günden bu yana hiç değişmedi. Bu kampanya uzun süredir konut almak isteyen dar ve orta gelir grubuna sahip vatandaşlarımızı harekete geçirecektir. Yatırımların hız kesmemesi için bu tür kampanyalarla birlikte sektörün devlet tarafından desteklenmeye devam etmesi gerekiyor. Böylece hem yatırımlar hız kesmeyecek hem de konut sahibi olmak kolaylaşacak. Babacan Holding olarak bizim öncelikli temennimiz ekonomik istikrarın devam etmesidir. İstikrar devam ettiği sürece sektör de büyümeye devam edecektir. Ülkemizin ve sektörün gücüne inanıyoruz.

Yeni pazarlara açılacak mısınız?

Babacan Holding olarak ülke ekonomimizin lokomotifi konumunda olan gayrimenkul sektöründe öncü markamız Babacan Yapı ile tanınıyor ve yakından takip ediliyoruz. Bunun dışında 2015 yılında başlattığımız turizm atağı ile ülkemize yeni bir konsept getirdik. Ev konforunda otelde konaklama olanağı tanıyan sistemimizle yatırımcılarımıza yeni bir kazanç olanağı sunduk. Rezidans ve oteli birleştiren projelerimizde Prime markamızla başarılarımızı yeni projelerimizle sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız yatırımlar ve projelerle Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı artırarak yolumuza devam edeceğiz. 2016 yılında başlattığımız enerji ve lojistik alanlarındaki çalışmalarımızla gücümüze güç kattık. 2017’nin henüz başı olmasına rağmen projelerimiz ile istihdama ve Türkiye ekonomisine büyük katkı veriyoruz.

Babacan ismi çok anlamlı... Bu soruyu soran oldu mu bilmiyorum ama... Babacan ismi size nasıl  bir imaj katıyor?

Çok güzel bir soru, ilk defa siz sordunuz teşekkür ediyorum. Babacan soy ismimiz, markamızın ismi TDK’daki anlamı ‘dürüst, mert, sözüne güvenilen kişi’ anlamına geliyor. Soy ismimizi şirketimize verdik, bizim için itibar, namustur. İş ilişkilerimizde de dost ilişkilerimizde de  Babacan isminin anlamına layık yaşayarak ismimize yakışan şekilde davranmaya ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Gazianteplisiniz... Gaziantep’te projeleriniz olacak mı?

Evet Gaziantepliyim. Gaziantep ihracatta şampiyon, ekonomiyi ayakta tutan  ve Suriye’nin komşusu, savaş mağdurlarına bakan bir şehir.  Başbakanlık Özelleştirme tarafından Gaziantep’te bir arazi satılıyordu bunun gelirinin tamamen eğitime harcanacağı söylenince bize hem hayırlı bir iş yapalım hem de memleketimize bir katkıda bulunmak amacıyla bu yıl inşaatına başlayacağımız bir yer aldık. Gaziantepliler şehrine sahip çıkan, çalışkan, üreten, cesur insanlardır. Zamanında işgallere karşı durmuş  ve ‘Gazi’  ismini almış bir şehir. Gaziantepli olmaktan gurur duyuyorum.

 İstihdama katkınız ne kadar?

Babacan Holding olarak zorlu geçen bir yılın ardından hedeflerimize ulaştık. Uzun dönem stratejik planlarımız doğrultusunda her türlü koşulda hayallerimize hayat vermeyi sürdürmeye devam ediyoruz.  4 ayrı sektörde 7 şirketimiz ile ortalama 1200 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yıllık 350 milyon TL ciro yapıyoruz.  Diğer taraftan bir projeye başladığımızda yaklaşık 900’e yakın yan sektöre istihdam sağlamış oluyoruz. Dolaylı olarak bu bir çarktır. Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor ülke ekonomisinin gelişimini istihdamla, döviz girdisiyle, yenilikçi projelerle destekliyoruz. Biliyoruz ki gelecek, dünyada yaşanan hızlı değişimi iyi okuyan, buna uyum sağlayan, geleceğe dair güçlü hayalleri olan ve bu hayalleri hayata geçirenlerin olacak. Biz 2017’de de hayal gücümüz, kurduğumuz hayalleri hayata geçirecek özgüvenimiz, yenilikçiliğimiz, araştırma ve geliştirmeye olan inancımız ve girişimci ruhumuz ile çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz.

Projelerinizde nelere önem veriyorsunuz?

Projelerde önem verdiğimiz üç başlık var: Birincisi konum, ikincisi çalışacağımız mimar ve üçüncüsü de çevre yaşam alanlarına önem veriyoruz.  Adeta bir tatil köyü havasında projeler yapıyoruz. Projelerimizin başlangıç ile bitişi arasında yüzde altmış kar sağlıyoruz. 

Babacan Holding fark yaratıyor

"Babacan holding geliştirdiği kalite odaklı özgün iş modelleriyle ayrışan aynı zamanda faaliyet gösterdiği sektördeki yenilikçi entegre çözümleriyle tüm paydaşlarına ve topluma güven ile sürdürülebilirlik temelinde 2002 yılından bu yana hizmet sunmaktadır.

Babacan Holding arazi değerleme ve satın alma, projelendirme, üretim, satış & pazarlama, kentsel dönüşüm, kiralama ve yönetim alanları ile turizm, jeotermal enerji ve lojistik alanlarında faaliyet göstermektedir.

Sürdürülebilir bir gelecek için, çağdaş ve kaliteli yaşam alanları yaratan lider marka olmak. Turizm, jeotermal enerji ve lojistik sektörlerinde markamızı üst sıralara taşımaya devam ederek, iş alanlarımızda istikrarlı ve güvenilir bir kuruluş olarak; toplumsal değerleri ön planda tutan, doğaya ve çevreye saygılı, yenilikçi uygulamalar ile tüm paydaşlarımıza ve ülkemize katkı sunuyoruz."

Babacan Premium

'Babacan PremIum'; 28 bin 620 metrekare alan üzerinde residence, tower, terrace, home office ve avm olarak inşa ediliyor. 1.140 adet konuttan oluşan projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor. Projedeki residence kısmının Haziran 2018, kule bölümünün ise  Aralık 2018'de teslim edilmesi planlanıyor. 'Babacan Premium', E-5’e 100 metre, metrobüs durağına 100 metre ve Atatürk Havalimanı’na 15 km mesafede yer alıyor. Projeden İstanbul Üniversitesi de dahil ve birçok özel üniversiteye metrobüs ve diğer toplu taşıma araçlarıyla 10 dakika içinde ulaşmak mümkün.

Babacan Port Royal

‘Babacan Port Royal’, lokasyonunun en lüks ve en ulaşılabilir projesi olarak yatırımcıların dikkatini çekiyor. Toplam 4 blok, 802 daire ve 80 adet ticari üniteden oluşan inşa edildiği lokasyondaki projelere kıyasla yüzde 30 daha ekonomik fiyatlar sunan ‘Babacan Port Royal’ fiyat avantajı ile yatırımcılar tarafından bölgenin en karlı yatırımı olarak gösteriliyor. Yeşilköy’de Atatürk Havalimanı'na en yakın lokasyonda E-5 üzerinde konumlanıyor. 

Babacan Palace

‘Babacan Palace’ projesi İngiliz ve Osmanlı mimarisinin görkemi ve tarihi dokusunun modern mimarı anlayışıyla bütünleştirdiğimiz ve  5 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa ediyoruz. 5 yıldızlı otel konseptiyle satışa sunuyoruz. Babacan Palace’tan 120 ay 0.49 ve 40 ay 0 faiz oranıyla konut sahibi olmak mümkün.  Babacan projelerinde yüzde altmış yerli, yüzde kırk yabancı müşterilerimiz oluyordu, şimdi yüzde on yabancı oldu. Ev kirası öder gibi müşterilerimizi ev sahibi yapıyoruz. Bizim yaptığımız projeler hep çok merkezi  konumlarda yani ana arter yerlerde olmuştur. Buda projelerimizin tercih edilmesi için başka bir sebeptir.