AVRUPA'NIN ÖNEMİ

Mustafa YAŞAR 11 Ağu 2022

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Süper Lige şok Ümraniyespor beraberliği ile başlayan Fenerbahçe şüphesiz ki asıl şoku Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Dinamo Kiev'e elenerek yaşadı. Ancak öncelikli hedefi lig şampiyonluğu olan camia, Devler Ligi'nden Avrupa Ligi'ne dümen kırılan bu elenmenin travmasını çabuk atlattı.

Süper Lige şok Ümraniyespor beraberliği ile başlayan Fenerbahçe şüphesiz ki asıl şoku Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Dinamo Kiev'e elenerek yaşadı. Ancak öncelikli hedefi lig şampiyonluğu olan camia, Devler Ligi’nden Avrupa Ligi’ne dümen kırılan bu elenmenin travmasını çabuk atlattı.

İlk maçta alınan üç farklı galibiyet sonrası bugün bana göre turu geçecek olan sarı-lacivertliler için  Slovacko kolay bir eşlemeydi.

Jesus ve öğrencileri Çekya temsilcisinin rövanş için ümitlerini Kadıköy’de bitirdi.

Dediğim gibi büyük ihtimalle bu akşam adını Avrupa Ligi play-off turuna yazdıracak olan Fenerbahçe için asıl değerlendirmeyi bu turda karşılaşacağı  Austria Wien maçları sonrası yapmak daha sağlıklı olacaktır.

‘Fenerbahçe her zaman Avrupa’da olmalı’ diyen Portekizli teknik adam, o eşleşme sonrası takımını gruplara taşırsa ne ala, yok eğer olur da Fenerbahçe Avrupa’ya erken havlu atarsa…

Noktalı yerlere çok şeyler yazılabilir.

Ben şimdilik şu kadarını yazayım.

Fenerbahçe, Dinamo Kiev sonrası bir şoku daha bu aşamada kaldıramaz.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig’de şampiyonluk hedefiyle başladığı sezonu Avrupa’ya erken havlu atmanın psikolojisiyle istediği gibi sonlandıramaz.

O yüzdendir ki; Avrupa’da yola devam etmek bazıları aksini de söyleyecek olsa da Fenerbahçe için çok şey ifade edecek.