AMAAA…

Aslı SERTDEMİR 06 May 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Yine bir Gülseren Budayıcıoğlu eseri… ''Terzi'' bu hafta Netflix'te vizyona girdi.

Yine bir Gülseren Budayıcıoğlu eseri… ‘’Terzi’’ bu hafta Netflix’te vizyona girdi. Gülseren ve hastaları yokken biz ne izliyormuşuz? Meğer kadın yıllarca hastalarını bizim için dinlemiş. Terzi’yi yayına girdiği gibi izledim. Hiç evirip çevirmeden, yekten yazacağım… Hikaye çok güzeldi! Amaaa işlenişi kötüydü. Çekimler çok güzeldi! Amaaa kurgu kötüydü. İsimlere bakınca oyuncular iyiydi! Amaaa oyunculukları kötüydü. Çağatay Ulusoy çabalamış yine de olmamış. Ortalama bi iş çıkarmış. Şifanur Gül berbattı. Ece Sükan ehh işte. Salih Bademci tam bir hayal kırıklığıydı... Ne diye o kadar tiyatral, büyük büyük oynamış hiç anlamış değilim. Şükür Olgun Şimşek vardı da oyunculuk namına iyi bir şeyler gördüm. Siz de benim gibi Berrak Tüzünataç Terzi’de oynuyor sanıyorsanız, hayal kırıklığı yaşarsınız… Berrak oynamıyor! O diziye 2. sezon dahil olacakmış.  

Vasat, sönük, hayal kırıklığı…

Oscar’dan sonra ‘’Kim ne giymiş?’’ diye, merakla beklediğim tek etkinlik... Artık bilmeyen yoktur ama gece için her yıl farklı bir konsept belirleniyor. Gelen konuklar o konsepte uygun, en abartılı kıyafetleri ile kırmızı halıda arzı endam ediyorlar. Met Gala bu sene, efsane tasarımcı ‘’Karl Lagerfeld'e saygı duruşu’’ teması ile gerçekleşti. Hani şu milyon dolarlarını kedisine miras bırakan tasarımcı! Karl; Chanel, Fendi, Balmain ve Chloe gibi birçok dünya markasının tasarımcısı oldu.        İşin aslın astarı; Met Met olalı bu kadar vasat, sıradan geçmemişti. O dev kuyruklar, avangart, şaşırtan kostümlerin yerini pamuk prensesler almıştı. Hiç heyecanlı değildi. Kardashian kardeşler bile geceyi kurtaramadı. Jenifer Lopez eşofmanları ile geceye katılsa daha çok şaşırtırdı. Allah’tan Rihanna vardı da geceyi kurtardı. O dev Chanel kostümü ile Met Gala’nın yüz akı oldu.  Zengin parası ile züğürt hesabı yapanlar... Bu sene gecenin biletleri 50 bin dolardan satıldı. Masa kapatmak isteyenler ise 300 bin doları gözden çıkarttılar.

 Ajan Adalet

Maalesef ki Emine Adalet Pee ismini pek bilen yok. Ve yine maalesef ki kendisi ile ilgili arşivlerde çok bilgi yok. Emine Adalet; ‘’Milli Amale Hizmet’’ yani Milli İstihbarat Teşkilatı’nın önemli bir ajanıydı.   Emine daha ergenlik çağlarında sahne ile tanıştı. Henry Pee ile evlendi, ‘’Pee’’ soyadını aldı ve Almanya’ya yerleşti. Orada dans etmeye devam etti. Bir gün kendisini Hitler’e dans ederken buldu.   2. Dünya Savaşı zamanında edindiği önemli bilgileri Ankara’ya ulaştırdı. O dönem ülkemiz için çok önemli kararların alınmasına vesile olur. Almanların Paris'i işgal edecekleri bilgisini Ankara’ya ulaştırdı. Türkiye; Paris'teki Türk vatandaşlarını çağırıp, zarar görmemelerini sağladı. Birçok hayat onun sayesinde kurtuldu. Emine Adalet Pee; Atatürk, Hitler ve daha birçok önemli kişi için dans etti. Ümmü Gülsüm ile sahne aldı. En büyük hayranlarından biri Zeki Müren’di. 70 yaşına kadar sanat hayatını devam ettirdi. Ve 1985 yılında Darülacezede yapayalnız öldü.     İşte bu muhteşem kadının hayatı dizi oluyormuş. Umarım Emine Adalet Pee’ye yakışır bir iş çıkarırlar.