Vakıf Katılım web

AÇILMASIN ARALAR!

Mustafa YAŞAR 13 Kas 2022

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Ligde tek mağlubiyetini 4.haftada Konya deplasmanında alan sarı-lacivertliler, ikinci ve beklenmedik mağlubiyetini ise bu kez evinde ligin zayıf ekibi Giresunspor karşısında aldı ve zaten uzun geçecek bir araya taraftarıyla arasını açarak! girdi.

Avrupa Ligi’nde grubunu lider bitiren, Süper Lig’de de Dünya Kupası arasına lider olarak girmeyi garantileyen Fenerbahçe için geride kalan süreç oldukça iyi geçti diyebilirdik, ta ki dün alınan yenilgiye kadar.

Ligde tek mağlubiyetini 4.haftada Konya deplasmanında alan sarı-lacivertliler, ikinci ve beklenmedik mağlubiyetini ise bu kez evinde ligin zayıf ekibi Giresunspor karşısında aldı ve zaten uzun geçecek bir araya taraftarıyla arasını açarak! girdi.

BATSHUAYİ’NİN YOKLUĞUNDA PEDRO

Jorge Jesus, Giresunspor karşısına kadroda ligde son oynadıkları Sivasspor maçının ilk 11'ine göre 1'i zorunlu 3 değişikliğe gitti.

Kırmızı kart cezalısı Michy Batshuayi'nin yokluğunda Emre Mor ve Miguel Crespo'yu yedek soyunduran Portekizli teknik adam bu isimlerin yerine Diego Rossi, Miha Zajc ve Joao Pedro'ya ilk 11'de görev verdi.

Savunma dörtlüsünü Ferdi Kadıoğlu, Serdar Aziz, Attila Szalai ve Ezgjan Alioski'den oluşturan Jesus savunma önünde Willian Arao, orta sahada İrfan Can Kahveci, Miha Zajc ve Diego Rossi, gol yollarında ise Enner Valencia ile Joao Pedro'yu görevlendirdi.

Jesus, ikinci yarıda ise önce Rossi’nin yerine Osayi-Samuel, M.Zajc’ın yerine Crespo  yedikleri gol sonrasında da İrfan Can Kahveci, Emre Mor, Alioski, Serdar Dursun, Arao, Arda Güler değişikliklerini yaptı.

FERDİ’DEN ‘ONE MAN SHOW’ 

18.dakikada Ferdi Kadıoğlu, Giresunspor orta saha ve defansını ipe dizercesine geçip ceza sahasına girdi.

Gole giden Ferdi’yi Ramon Arias’ın çelmesi durdurdu.

Enner Valencia’ya ise penaltıyı gole çevirmek kaldı.

Bu gol aynı zamanda Ekvadorlu forvetin ligdeki 13’üncü sayısı olurken, Ferdi için de adeta bir ‘one man show’ du.

40.dakikada Joao Pedro ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İlk 45 dakikada her iki tarafta kaleyi bulan ikişer isabetli şut ile oynarken, zaman zaman sertleşen oyunda çalınan 18 faulun açılımı 2 sarı, 1 kırmızı kart oldu.

İlk yarıda istekli ama üretkenlikten uzak bir Fenerbahçe, buna karşılık öncelikle savunma güvenliğini düşünen Giresunspor izledik.

HESAPTA YOKTU AMA…

İkinci yarıda tek farklı skor üstünlüğünü arttırmak isteyen ancak 10 kişiyle mücadele etmenin dezavantajını da yaşayan Fenerbahçe, Jesus’un tehlikeyi gördüğü anda yaptığı Crespo, Samuel hamlelerine rağmen 71. ve 83.dakikalarda yediği goller sonrası kaybederken araya 5 maç üst üste kazanma serisini bozarak moralsiz girdi.

İkinci golde ki Serdar Aziz hatası ise hakikaten inanılmazdı.

Kadıköy’e kazanmaktan çok 1 puan için gelmiş görüntüsündeki Giresunspor için ise  aldıkları 3 puan herhalde sürpriz olmuştur.

Karadeniz ekibi Galatasaray’dan sonra Fenerbahçe’ye de şoku yaşattı.

Maçın hakemi Arda Kardeşler ise iyi bir maç yönetti. Penaltı kararı da doğruydu.