Vakıf Katılım web

2020-2021 SONBAHAR KIŞ TRENDLERİ

Yonca ORTAN 06 Eyl 2020

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Sürdürülebilirlik bilincinin artmasından mıdır bilinmez, klasikler o kadar değerlenmiş ki, tasarımlar üzerindeki etkisi Yukarı Doğu Yakası'nın 80'ler stilinden İskoç ekosesine kadar uzanıyor.

Beklenildiği gibi başlamayan 2020, podyumlarda da etkisini gösterdi. Paris Moda Haftası’nda Balenciaga defilesinin sular altında kalması ve hatta Milano’da bazı defilelerin direkt iptal olması gibi olaylarla, moda endüstrisi 2020-2021 sezonu için hiç beklemediği durumlarla karşılaştı.

Tasarımcıların tüm bu olanları öngörme ihtimali olmasa da, 2020-2021 Sonbahar/Kış sezonu için yaratmış oldukları tasarımlar adeta bu havayı yansıtıyordu. Simsiyah dramatik temaların yanı sıra, bazen de enerji yükselten efektli pul-payetlere kadar podyumda farklı trendler boy gösterdi. Sürdürülebilirlik bilincinin artmasından mıdır bilinmez, klasikler o kadar değerlenmiş ki, tasarımlar üzerindeki etkisi Yukarı Doğu Yakası’nın 80’ler stilinden İskoç ekosesine kadar uzanıyor. Fakat 2020-2021 Sonbahar-Kış trendleri bunlarla sınırlı değil; iç giyimle oluşturulan sokak stilleri, nude tonlarındaki renk trendleri ve sıra dışı tasarımlara sahip kollar da ön planda. Retro severler, 70’li ve 80’li yılların tarzlarıyla sıcak bir kış geçirebilirler.

 SEZON RENGİ KIRMIZI

2020 sonbahar ve onu takip eden 2021 kış sezonunda kırmızı renk tercih ediliyor olacak. Kırmızı üzerine kurulu ton sür ton kombinlerin tercih edileceği 2 sezonda da dikkat çekicilik ön planda olacak.

 TRENÇKOT

70’lerin trençkotları yeni sezonda bizlerle olacak. Yine bir eskiye dönüş yine bir tekerrür. Buralar hep retro kokuyor sanki. Elimizdekileri değerlendirmenin ne kadar önemli olduğunu yenilenen ama değişmeyen trend parçalarda görüyoruz aslında. Özellikle mevsim geçişlerinde bir hayli kullandığımız trençkotlar bu sezon bize zamanda yolculuk yaptıracak.

 TAKIM ELBİSE

Etek ve ceket formlarıyla yapacağınız takım elbise kombinleri hem zarafetin öncüsü olmuştur hem de maskülen tarz olarak ön sıralarda yerini korumuştur. Her zaman bir klasik olan takım elbise formları sizi sofistik bir havaya sokarak ciddiyetinizi koruyacaktır.

 CEKETLER

Sonbahar kış döneminde ceket modası kemer aksesuarıyla birleşiyor olacak. Kemer detayı sayesinde dikkati bel bölgesine toplayacak olan bu kemerler sayesinde kalçalarda saklanmak isteyen fazlalıklarda gizlenmiş olacaktır.

 EKOSE PARÇALAR

Geçtiğimiz sezonlarda özellikle takımlarda çok trend olan ekose kumaş bu sezon her yerde ve her şeyde. İstediğiniz parçada ekose kullanabilir ve bu kumaşın sıcaklığına varabilirsiniz. Klasikten şaşmayanlar için güzel bir trend.

Özellikle ikonikleştiği Burberry defileleri de dahil olmak üzere, neredeyse her sezon farklı tasarımcıların koleksiyonlarında farklı siluetlerde podyuma çıktı ekoseler. Ayrıca belirtmeden geçmeyelim, ekose frapanlıktan tamamen uzak bir dinamizme sahip ve bazen ihtiyacınız olan tek şey ekosenin bu enerjisi olabilir.

 OVERSİZE PALTOLAR

80’lerin en trend parçalarından olan oversize paltolar yine bizlerle. Hem salaş hem rahat hem de retro bir havaya girebilmenin en kolay yollarından biri bu parçaları kullanmak. Biraz karıştırsak annelerimizin gardırobundan çıkacak gibi... Sımsıcak tutacak bu paltolardan en az bir tane edinin derim çok seveceksiniz.

 GÖSTERİŞLİ YAKALAR

Video konferanslar artık hayatımızın parçası olmuşken hayatımızı kurtaracak daha şık bir detay olabilir miydi? Biz bu romantik trendi çok sevdik.

 PÜSKÜL

Yine eskiye dönüyoruz ve püsküllerin esintisi diyoruz. Püsküllü detaylar bu sene hitler arasında, hem zarif hem modern bir detay olan püsküller özellikle bu sene blazer ceket altına giyeceğiniz eteklerde çok hoş duracak. Kalça hizasına kadar gelen klasik blazerların altından çıkan zıt renklerle çok tarz gözükeceksiniz. Ayrıca püskül detayları kontrast yaratmak isteyenler için de çok büyük bir kolaylık sağlıyor.

 ZİNCİR

Zincirler bir süredir gözümüze çarpıyor ancak bu sezon büyük bir trend olarak karşımıza çıkıyor. Dev modaevleri bu trendi takılarda, elbiselerde, ayakkabılarda ve çantalarda kullanarak sonbahar/kış sezonundaki yerini sağlamlaştırıyor.

 GÜÇLÜ KOLLAR

Yaz sezonunun meşhur güçlü kolları yine bizlerle. Kalın omuzlar ve vatka detayları özellikle düşük omuzlu kadınlar için çok ideal. Balon kollar; kabarık, işlemeli ve fırfırlı modelleriyle sezonda yer alacak. Retro bir havaya girerek güçlü kollarımızı bu sezon herkese gösterelim...

 Ve biliyorsunuz ki modanın en güzel yani tekerrür etmesi... Modası geçen hiçbir parça yoktur, doğru zamanda doğru kombinle kullanılmayı bekleyen parçalar vardır. Yaz bitiyor diye üzülmeyelim bu kış sezonu içimizi açacak trendlerle hazır bekleyelim. Mutlu kalın, modayla kalın.