Son Güncelleme: 04.10.2020 13:00

TÜRKİYE'NİN YAVRU ASLAN VE KAPLANLARI AFRİKA YOLCUSU

Tuzla'da nesli tehlike altındaki yırtıcı kedilerin ex-situ korunma (gurbette koruma) faaliyetleri ile korunup, çoğalması amacıyla kurulan Aslan Park'ta dünyaya gelen 4 aslan ve 3 kaplan yavrusu Afrika'ya gönderilecek.

Aslan Park'ta dünyaya gelen ve bir yaşını yeni dolduran yavruların, nesillerinin devamlılığı ve doğal ortamlarında yaşayabilmeleri amacıyla Afrika'da yerinde koruma faaliyeti yürüten milli parklara bırakılması hedefleniyor.

Aslan Park Direktörü Gökmen Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aslan Park olarak gurbette koruma yöntemini uyguladıklarını, hayvanı yaşadığı doğal yaşam alanı dışında bir alanda koruma altında tuttuklarını, bunu yaparken bulunduğu alanın ölçüleri, toprak cinsi, içtiği su ve yediği besinin doğal yaşam ile uyumlu şekilde hazırlandığını söyledi.

Bu şartlar yerine getirildiğinde hayvanların mutlu olduğunu ve yavru dünyaya getirebildiğini belirten Aydın, "Biz de 1,5 yılda 9 kaplan, 4 aslan yavrusu elde ettik. Bu başarıyı da artık bu canlıları Afrika'daki milli parka göndererek taçlandırmak istiyoruz. Bu kapsamda Coşkun Bayrak'tar Doğa Koruma Derneği'ni kurduk. Burada hem yaban hayvanlarını konu alarak onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Onları doğal yaşamına kavuşturacağız. Aynı zamanda sokak hayvanları için de kendi imkanlarımızla çözümler bularak o hayvanların daha sağlıklı daha güzel koşullarda yaşamlarını devam ettirmesini sağlayacağız." dedi.

Afrika'daki milli parklarla yazışma halinde olduklarını aktaran Aydın, her şey olumlu sonuçlandıktan sonra 4 aslan ve 3 kaplan yavrusunun Afrika'daki milli parka gönderileceğini belirtti.