Son Güncelleme: 22.05.2021 11:14

15. EUROPA-ORİENT/DOĞU-BATI DOSTLUK VE BARIŞ RALLİSİ TÜRKİYE'YE ULAŞTI

Belçika'nın başkenti Brüksel'den yola çıkan 15. Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye'ye ulaştı.

Brüksel'den 16 Mayıs'ta yola çıkan rallinin 7 araçlık ilk kafilesi, Belçika, Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'ı geçerek Türkiye'ye geldi.

Sürücüleri, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin ve Europa-Orient Rally Derneği Başkanı Wilfred Gehr ralliyi Kapıkule Sınır Kapısında karşıladı.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı, rallinin doğuyla batı arasındaki dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesine önemli katkıda bulunduğunu söyledi.

Kovid-19 salgınına rağmen ralliyi sınırlı sayıda katılımla da olsa yaptıklarını belirten Kaymakcı, ralli kapsamında Türkiye'nin farklı illerinin gezileceğini ifade etti.

Türkiye'nin daha yakından tanınması ve keşfedilmesi için çok önemli bir etkinlik yapıldığını anlatan Kaymakcı, "Bu ralliye katılanlar Anadolu'yu keşfediyorlar. Bu ralli keşfetme ve mutfakları tatma rallisi. Rallide hıza yer yok. Burada rekabet hıza değil dostluğa dayalı. Rallide otoban ve navigasyon kullanımı yasak. Biz özellikle Batı Avrupalıların Türkiye'yi daha iyi keşfetmesini arzu ediyoruz. Türk insanını yakında tanımasını istiyoruz." dedi.

Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Serin de yolculuğun yoğun yağmur altında geçtiğini dile getirdi.

Salgına rağmen ralliyi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Serin, Türkiye'ye gelene kadar 3 bin kilometreden fazla yol kat ettiklerini ifade etti.