tag:gazetebirlik.com,2015:cid-124 YeniBirlik Gazetesi YeniBirlik Gazetesi 2024-03-20T08:55:00+03:00 Bolu'da Güney Çevre Yolu hizmete açıldı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-guney-cevre-yolu-hizmete-acildi-1368/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, açılışı yapılan 2,9 kilometre uzunluğundaki Bolu Güney Çevre Yolu projesi ile zamandan 167 milyon TL, akaryakıttan 38 milyon TL tasarruf edileceğini belirterek, karbon emisyonunun da 2 bin 748 ton azaltılacağını bildirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da minibüs devrildi: 2 yaralı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-minibus-devrildi-2-yarali-3832/

Otoyolda Ankara istikametine seyreden A.G. idaresindeki minibüs, Hamzabey köyü yakınlarında devrildi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

Kazada sürücü ile minibüste bulunan B.İ.A. yaralandı.

Yaralılara sağlık ekiplerince ambulansta müdahale edildi. Minibüs ise çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Abant'ta yılbaşı coşkuyla kutlandı https://mail.gazetebirlik.com/haber/abantta-yilbasi-coskuyla-kutlandi-1408/

Abant Gölü Milli Parkı'nda yılbaşı heyecanı yaşandı.

Yılbaşı gecesi için Ankara ve İstanbul'a 2,5 saat mesafede bulunan Abant'ı tercih edenler, bölgede bulunan otellerdeki eğlence programlarına katıldı.

Bölgede bulunan bir otelde Yavuz Seçkin ve Tuğçe Kandemir sahne aldı.

Geceye Yavuz Seçkin'in programı ile başlayan vatandaşlar, keyifli dakikalar geçirdi.

Seçkin, gösterisi esnasında Bülent Ersoy, Zerrin Özer, Murat Övünç, Fatih Ürek ve Fatih Terim gibi isimlerin de taklitlerini yaptı.

Daha sonra sahne alan Tuğçe Kandemir sevilen şarkılarını seslendirdi.

Kandemir, kendisinden önce sahneye çıkan Seçkin'in doğum gününü kutladı.

Seçkin de kendisi için hazırlanan doğum günü pastasının mumlarını üfleyerek söndürdü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Abant Gölü'ne 3 bin 500 Abant alası yavrusu bırakıldı https://mail.gazetebirlik.com/haber/abant-golune-3-bin-500-abant-alasi-yavrusu-birakildi-4898/

Tabiat parkında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından etkinlik yapıldı.

Etkinlikte, Abant Alabalık Üretim İstasyonu'nda üretimi gerçekleştirilen 3 bin 500 Abant alası yavrusu göle bırakıldı.

Etkinliğe, Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Gözler ile şube müdürleri katıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda kar yağışı etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-kar-yagisi-etkili-oluyor-9762/

Bugün aralıklarla etkili olan sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

D-100 kara yolunun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Bakacak ve Karanlıkdere kesiminde, kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.

Ulaşımda olumsuzluk yaşanmazken, karayolları ekipleri güzergahta küreme ve tuzlama çalışmasına başladı.

Trafik ekipleri de sürücülere kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Beyaz örtüyle kaplanan Abant Gölü Milli Parkı'nda hamsi festivali düzenlendi https://mail.gazetebirlik.com/haber/beyaz-ortuyle-kaplanan-abant-golu-milli-parkinda-hamsi-festivali-duzenlendi-9185/

Kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki milli parkta gece başlayan yağış sonrası kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Ziyaretçiler, karla kaplı ağaçların oluşturduğu güzel görüntü eşliğinde göl etrafında yürüdü, iskelede fotoğraf çekildi.

Milli parkta Üniversiteli Trabzonsporlular Topluluğu'nca düzenlenen 13. Geleneksel Abant Hamsi Festivali de kar manzaraları eşliğinde yoğun katılımla yapıldı.

Organizasyon kapsamında 42 üniversiteden yaklaşık 3 bin öğrenci ile davetlilerin katıldığı festivalde topluluk üyelerince pişirilen 2 ton balık ikram edildi.

Ekmek arası hamsi almak isteyenlerin uzun kuyruklar oluşturduğu etkinlikte ayrıca katılımcılar, zemin çamur olmasına rağmen müzik eşliğinde horon tepti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis etkili oldu https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-etkili-oldu-8689/

Anakara ile İstanbul arasında ulaşımı sağlayan Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde sabah saatlerinde sis etkili oldu.

Güzergahın Düzce geçişinde yer alan Karanlıkdere, Bakacak, Bıçkıyanı mevkileri ile Bolu kesiminde kalan Elmalık ve Abant kavşağında yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

Polis ve jandarma ekipleri, sürücüleri trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, hız yapmamaları ve takip mesafesini korumaları yönünde uyarıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da kar yağışı etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-kar-yagisi-etkili-oluyor-5607/

Otoyolun Cankurtaran mevkisinde sabah başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı güzergahta karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

Ulaşımda aksama yaşanmazken, trafik ve karayolları ekipleri sürücüleri bölgede etkili olan kar yağışı konusunda uyardı.

Denetimlerini sürdüren ekipler, sürücüleri araçlarına kış lastiği taktırmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kuvvetli rüzgar Gölcük Tabiat Parkı'nda ağaçları devirdi https://mail.gazetebirlik.com/haber/kuvvetli-ruzgar-golcuk-tabiat-parkinda-agaclari-devirdi-24/

Bölgede gece saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgar etkisini sürdürüyor.

Kuvvetli rüzgar, tabiat parkının içinde ve ziyaretçi yürüyüş yollarının kenarlarında bulunan çok sayıda ağacın devrilmesine neden oldu.

Banklar ve çitlerin de hasar gördüğü tabiat parkında, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Ekipler, devrilen ağaçları kesip kaldırıyor.

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerince, tabiat parkına ziyaretçi girişi rüzgar etkisini yitirene kadar durduruldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda kar etkili oldu https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-kar-etkili-oldu-869/

Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, otoyol ve kara yolunun Bolu Dağı kesiminde öğle saatlerinde yerini kara bıraktı.

Özellikle D-100 kara yolunun Bolu geçişindeki Abant Kavşağı ve Seymenler mevkileri ile Düzce kesiminde yer alan Karanlıkdere, Bakacak, Bıçkıyanı ve Heyelan mevkisinde kar tipiye döndü.

Kar, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli ve Viyadükler kesiminde de etkisini gösteriyor.

Öte yandan Bolu Dağı çıkışındaki Kaynaşlı ilçesi mevkisinde yoğun sis görüş mesafesini düşürüyor.

Karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması için güzergahlarda tuzlama ve küreme çalışmaları yürütüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Abant Gölü Milli Parkı'nda yürüyüş yolları ve iskeleler karla kaplandı https://mail.gazetebirlik.com/haber/abant-golu-milli-parkinda-yuruyus-yollari-ve-iskeleler-karla-kaplandi-5072/

Milli parkta dün gün boyunca süren yağışın ardından kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Bu sabah saatlerinde etkisini kaybeden kar yağışı, öğleden sonra yeniden bölgeye hakim oldu.

Parkı çevreleyen dağlar ve ağaçlar ile göl etrafındaki yürüyüş yolları ve iskeleler karla kaplandı.

Günübirlik ya da konaklamak için gelen tatilciler göl çevresinde yürüyüş yaptı, bazı ziyaretçiler kaldıkları otellerin bahçelerinde karın keyfini çıkardı.

Abant'a arkadaşlarıyla Bursa'dan gelen İsa ve Tuğçe Tüzel çifti, Abant'ın çok güzel ancak soğuk olduğunu ifade etti. Buraya daha önce geldiklerinde kar olmadığı anlatan Tüzel çift, bundan sonra daha sık gelmeyi planladıklarını söyledi.

Sedef Yılmaz ise Abant'ı çok beğendiğini belirterek, "Arkadaşlarımızla gezmeye geldik. Burası beklediğimizden çok daha güzel. Ortam ve diğer şeyler çok güzel ancak çok soğuk." dedi.

Bölgedeki otelin yetkilisi İbrahim Bayram, Abant'ın her mevsim güzel olduğuna değinerek, "Dört mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor ama kış mevsiminde çok daha güzel. Vatandaşları Abant'a davet ediyoruz. Bu güzelliği görmelerini, kartpostal gibi karla giydirilmiş Abant'ın güzelliklerini yaşamalarını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bayram, mevsim itibariyle bölgedeki otellerin doluluk oranlarının yüzde 85-90 seviyelerinde seyrettiğini kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ankara-Zonguldak kara yolunda kar yağışı nedeniyle ulaşım aksıyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/ankara-zonguldak-kara-yolunda-kar-yagisi-nedeniyle-ulasim-aksiyor-7915/

Ankara-Zonguldak kara yolu Dorukhan Tüneli yakınlarında ulaşım, kış lastiği bulunmayan araçların ilerlemekte zorlanması ya da yolda kalması nedeniyle zaman zaman duruyor.

Bölgeye sevk edilen karayolları, jandarma ve polis ekipleri, trafiğin normale dönmesi için çalışma yapıyor.

Mengen Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı görevlileri de yolda beklemek zorunda kalan vatandaşlara kumanya dağıtıyor.

Öte yandan Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli ve Viyadükler mevkisinde de yoğun kar yağışı devam ediyor.

Kayan veya kış lastiği bulunmadığı için yavaş ilerleyen araçlar nedeniyle otoyolda da aksamalar yaşanıyor.

Karayolları ekipleri, otoyoldaki araç yoğunluğunu azaltmak için ulaşımı zaman zaman Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna yönlendiriyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da Kartalkaya Kayak Merkezi'ne mevsimin ilk karı yağdı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-kartalkaya-kayak-merkezine-mevsimin-ilk-kari-yagdi-4802/

Her sezon yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gören kayak merkezinde gece boyu ve sabah saatlerinde etkili olan sağanak yerini kar yağışına bıraktı.

Zaman zaman tipi şeklinde etkisini gösteren kar yağışı ile merkezdeki otellerin çatıları ve pistler beyaz örtüyle kaplandı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü bölgede kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da rüzgarda devrilen ağaç polis noktasının üzerine düştü https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-ruzgarda-devrilen-agac-polis-noktasinin-uzerine-dustu-5994/

Kentte gece saatlerinde sağanak ve kuvvetli rüzgar etkili oldu.

Aşağısoku Mahallesi'nde yer alan Bolu Adliyesi'nin giriş kapısı yakınındaki ağaç, rüzgarın etkisiyle dibinden kırılarak devrildi.

Polis kontrol noktası kulübesinin üzerine devrilen ağaç, itfaiye ekiplerince motorlu testereyle parçalara ayrıldı.

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ağaç parçalarını bölgeden kaldırdı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yedigöller, sonbahar renkleri eşliğinde ziyaretçilerini ağırlıyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/yedigoller-sonbahar-renkleri-esliginde-ziyaretcilerini-agirliyor-6250/

Kent merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki milli park, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çadır kampçılarını ve günübirlik ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç, titrek kavak, sarı ve kara çam, köknar, fındık, ıhlamur ve dişbudak ağaçlarının sarı, kahverengi ve yeşil tonlarıyla oluşturduğu ahenk, doğaseverleri kendine hayran bırakıyor.

Ziyaretçiler, Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'de şahit oldukları doğal manzaralar sayesinde şehir stresinden uzaklaşma fırsatı buluyor.

Göletlerin etrafında yürüyüş yapan tatilciler, her mevsim olduğu gibi sonbaharla da ayrı güzelliğe bürünen Yedigöller'deki anlarını fotoğraflıyor.

"Hayran kalınacak bir yer"

Ankara'dan arkadaşlarıyla kamp için gelen Mesut Öztürk, AA muhabirine, ilk defa geldiği milli parkı çok beğendiklerini söyledi.

Kamp yapanların mangal ve ateş yakma sorunu nedeniyle istedikleri dibi dinlemediklerini savunan Öztürk, buna rağmen Yedigöller'in mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu dile getirdi.

Öztürk, "Yedigöller gerçekten cennet gibi harika bir yer. Hayran kalınacak bir yer. Burasının her mevsim farklı bir güzelliği var." dedi.

Yedigöller’e Hatay'dan gelen Hacer Kiraz ise burasının çok güzel ve doğa harikası olduğunu ifade etti.

Parka ilk defa geldiğini söyleyen Kiraz, herkesin burayı görmesi gerektiğini dile getirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü https://mail.gazetebirlik.com/haber/golkoy-baraj-golunde-su-seviyesi-yuzde-53e-dustu-2888/

İlkbaharda Abant ve Mudurnu derelerinin debilerinin yükselmesiyle yüzde 100 doluluk oranına ulaşan baraj gölündeki su seviyesi, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve ekim alanlarının sulanmasıyla düştü.

Geçen yıl ekim ayında yüzde 60'larda seyreden su oranı, bu yılın aynı döneminde yüzde 53'e geriledi.

Gölün bazı kesimlerinin kıyısında suyun gerilemesiyle yeni alanlar ortaya çıkması, su seviyesindeki azalmanın boyutlarını gösterdi.

DSİ 53. Şube Müdürlüğü yetkilileri, hasat sezonunun tamamlanması dolayısıyla ekim alanlarında sulama ihtiyacı bulunmadığını ve kente içme suyu sağlamada sorun yaşanmayacağını kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Orman köylüleri güneş enerjisiyle kendi elektriğini üretiyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/orman-koyluleri-gunes-enerjisiyle-kendi-elektrigini-uretiyor-8905/

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ORKÖY, orman köylülerinin desteklenmesi ve kalkınmasına yönelik çeşitli ihtiyaçlarında kullanılmak üzere hibe ve kredi desteğinin yanı sıra çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

Bu kapsamda ORKÖY, köylülerin temiz enerji üretimini sağlamak ve aynı zamanda enerji giderlerini azaltmak için GES projesini uygulamaya aldı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Bolu ve Düzce'ye bağlı köylerde 2020 yılında hayata geçirilen proje kapsamında, destek almaya hak kazanan 129 köy evinin çatısına GES kuruldu.

Bu yıl içinde onaylanan ve yapımı tamamlanan GES projesinden 9'unun sistemi kurularak, ana elektrik şebekesine bağlama aşamasına gelindi.

Güneş enerjisiyle ürettikleri elektriği ev ve ahırları ile diğer ihtiyaçlarında kullanan orman köylüleri, ihtiyaç fazlasını ise anlaşma sağlanan dağıtım şirketlerine satarak gelir elde ediyor.

Elektriklerini kendileri üreterek maliyetlerini azaltan köylüler, yenilenebilir enerjiden faydalanarak çevrenin korunmasına da katkı sağlıyor.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürü Özkan Yavuz, AA muhabirine, ORKÖY'ün orman köylülerine her konuda sosyal ve ekonomik nitelikli kredilerle destek olduğunu söyledi.

Orman köylülerinden gelen talep üzerine GES projesinin Bolu'da da hayata geçirildiğini dile getiren Yavuz, "Burada amaç, vatandaşın kendi elektriğini kendisinin üretmesi ve kullanması, temiz enerji üretmesi." dedi.

Yavuz, GES proje bedelinin 70 bin lira olduğunu, bunun yüzde 20'sini hibe, geri kalan kısmını da 7 yıl vadeli faizsiz olarak verdiklerini kaydetti.

Orman köylüleri projeden memnun

Evinin çatısına GES kurulan Tarakçı köyü sakinlerinden Ercan Çetinkaya ise projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çetinkaya, normal şartlarda aylık 500 ila 700 lira arası elektrik faturası ödediklerini belirterek, "Bu sistem sayesinde tahmini 500 lira civarı karımız oluyor. Mesela 1000 liralık elektrik üretmişiz; 500 liralığını kullanıyoruz, kalanı bize ödeniyor. Yarı yarıya para kazanmış oluyoruz. Elektriği, hayvanların süt makinelerinde kullanıyoruz. Ev eşyalarında kullanıyoruz. Yem karma makinesinde, su motorunda ve diğer işlerimizde kullanıyoruz. Bu projeyle daha rahat olacağız." diye konuştu.

Fehmi Köroğlu ise evinin çatısına GES kurulumunun yapıldığını, tüm işlemlerin tamamlandığını dile getirerek, elektrik bağlantısının ardından üretime başlayacağını bildirdi.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Köroğlu, "Şimdiye kadar elektrik için para ödüyorduk. Şimdi kendi elektriğimizi üreteceğiz. Artan olursa da satacağız." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Orman köylüleri güneş enerjisiyle kendi elektriğini üretiyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/orman-koyluleri-gunes-enerjisiyle-kendi-elektrigini-uretiyor-5443/

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ORKÖY, orman köylülerinin desteklenmesi ve kalkınmasına yönelik çeşitli ihtiyaçlarında kullanılmak üzere hibe ve kredi desteğinin yanı sıra çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

Bu kapsamda ORKÖY, köylülerin temiz enerji üretimini sağlamak ve aynı zamanda enerji giderlerini azaltmak için GES projesini uygulamaya aldı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Bolu ve Düzce'ye bağlı köylerde 2020 yılında hayata geçirilen proje kapsamında, destek almaya hak kazanan 129 köy evinin çatısına GES kuruldu.

Bu yıl içinde onaylanan ve yapımı tamamlanan GES projesinden 9'unun sistemi kurularak, ana elektrik şebekesine bağlama aşamasına gelindi.

Güneş enerjisiyle ürettikleri elektriği ev ve ahırları ile diğer ihtiyaçlarında kullanan orman köylüleri, ihtiyaç fazlasını ise anlaşma sağlanan dağıtım şirketlerine satarak gelir elde ediyor.

Elektriklerini kendileri üreterek maliyetlerini azaltan köylüler, yenilenebilir enerjiden faydalanarak çevrenin korunmasına da katkı sağlıyor.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürü Özkan Yavuz, AA muhabirine, ORKÖY'ün orman köylülerine her konuda sosyal ve ekonomik nitelikli kredilerle destek olduğunu söyledi.

Orman köylülerinden gelen talep üzerine GES projesinin Bolu'da da hayata geçirildiğini dile getiren Yavuz, "Burada amaç, vatandaşın kendi elektriğini kendisinin üretmesi ve kullanması, temiz enerji üretmesi." dedi.

Yavuz, GES proje bedelinin 70 bin lira olduğunu, bunun yüzde 20'sini hibe, geri kalan kısmını da 7 yıl vadeli faizsiz olarak verdiklerini kaydetti.

Orman köylüleri projeden memnun

Evinin çatısına GES kurulan Tarakçı köyü sakinlerinden Ercan Çetinkaya ise projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çetinkaya, normal şartlarda aylık 500 ila 700 lira arası elektrik faturası ödediklerini belirterek, "Bu sistem sayesinde tahmini 500 lira civarı karımız oluyor. Mesela 1000 liralık elektrik üretmişiz; 500 liralığını kullanıyoruz, kalanı bize ödeniyor. Yarı yarıya para kazanmış oluyoruz. Elektriği, hayvanların süt makinelerinde kullanıyoruz. Ev eşyalarında kullanıyoruz. Yem karma makinesinde, su motorunda ve diğer işlerimizde kullanıyoruz. Bu projeyle daha rahat olacağız." diye konuştu.

Fehmi Köroğlu ise evinin çatısına GES kurulumunun yapıldığını, tüm işlemlerin tamamlandığını dile getirerek, elektrik bağlantısının ardından üretime başlayacağını bildirdi.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Köroğlu, "Şimdiye kadar elektrik için para ödüyorduk. Şimdi kendi elektriğimizi üreteceğiz. Artan olursa da satacağız." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gölcük Tabiat Parkı'ndaki göl, ot ve yosunlardan temizleniyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/golcuk-tabiat-parkindaki-gol-ot-ve-yosunlardan-temizleniyor-2120/

Bolu'ya 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve her gün çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tabiat parkı içindeki gölde ot ve yosunların artması üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü çalışma yaptı.

Konya Doğa Koruma ve Mili Parklar Şube Müdürlüğünden getirilen göl temizleme makinesiyle bölgede yoğun olarak bulunan ot ve yosunların kesimi yapıldı. Kesilen ot ve yosunlar, daha sonra toplandı.

Ekipler, gölde endemik türden olan nilüferlerin zarar görmemesi için çalışmalarını titizlikle yürüttü.

Bölgede, 3 gün sürecek temizlik çalışmasının ardından tüm ot ve yosunların temizlenmesi hedefleniyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis görüş mesafesini düşürdü https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-gorus-mesafesini-dusurdu-1848/

Sis nedeniyle Bolu kesiminde Abant Kavşağı, Elmalık, Bolu Dağı Polisevi ve Karanlıkdere mevkilerinde görüş mesafesi azaldı.

Bölgede görev yapan polis ve Karayolları ekipleri, sürücüleri hız ve yakın takip yapmamaları konusunda uyardı.

Sis, D-100 kara yolunun Bolu kent merkezi kesiminde de etkisini gösterdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da tırın aküsünde 36 kilo 350 gram uyuşturucu ele geçirildi https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-tirin-akusunde-36-kilo-350-gram-uyusturucu-ele-gecirildi-2025/

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde durdurulan tırda 36 kilo 350 gram uyuşturucu ele geçirildi, gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesi faaliyetleri kapsamında, Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde uygulama gerçekleştirdi.

Ekipler tarafından durdurulan tırda, narkotik köpeği ile yapılan aramada, aracın akü kısmında hazırlanmış gizli bölmede, 22 kilo 100 gram toz esrar, 14 kilo 250 gram (83 bin 824 adet) uyuşturucu hap ele geçirildi, tırda ise hassas terazi, bir miktar sentetik ecza bulundu.

Olaya ilişkin araçtaki İ.D. (33) ile Libya uyruklu zanlı K.A. (40) gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı geçişinde onarım çalışması alternatif güzergahta trafik yoğunluğuna neden oldu https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-dagi-gecisinde-onarim-calismasi-alternatif-guzergahta-trafik-yogunluguna-neden-oldu-1013/

Otoyolun Bolu Dağı geçişi Ankara yönünde 23 kilometrelik kesimde dün başlatılan onarım çalışmaları, 46 gün sürecek.

Yolun ulaşıma kapanması nedeniyle araçların Kaynaşlı gişelerinden D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesimine yönlendirilmesiyle Elmalık, Bakacak ve Abant mevkilerinde zaman zaman trafikte yoğunluk yaşanıyor.

D-100 kara yolunu kullanan sürücüler, Abant gişelerinden tekrar Anadolu Otoyolu'na giriş yaparak yollarına devam ediyor.

Tünel portallarının çelik konstrüksiyon olarak Kaynaşlı yönünde uzatılması ve 3 viyadükte 5 derz değişimi yapılması amacıyla başlatılan çalışmaları kapsamında Ankara yönünde 23 kilometrelik kesim, 9 Kasım saat 17.00'ye kadar kapalı kalacak. Otoyolun İstanbul istikameti ise ulaşıma açık olacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-ormanlik-alanda-cikan-yangina-mudahale-ediliyor-8670/

Gerede-Ankara yolu Aktaş bölgesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye ve orman işletme müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin, yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan yangın nedeniyle oluşan yoğun duman, Gerede merkezden de görülebiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'daki balık üretim tesisi popülasyonun artışına katkı sağlıyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boludaki-balik-uretim-tesisi-populasyonun-artisina-katki-sagliyor-8012/

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı tesiste, "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında bu yıl içerisinde 5 milyondan fazla yavru pullu sazan üretildi.

Ankara'da 3 milyon, Eskişehir'de 734 bin, Sakarya'da 399 bin, Kocaeli'de 328 bin, Kırıkkale'de 183 bin, Düzce'de 35 bin, Bartın'da 85 bin ve Karabük'te 30 bin balık, baraj, göl, gölet ve akarsulara salındı.

Bolu'da salım yapılan 236 bin balıkla 2023'teki 5 milyon hedefi geçilen tesisten bu yıl ilk defa Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğine satılan 100 bin balık da Sapanca Gölü'ne bırakıldı.

Son 3 yılda yapılan üretimle 8 milyon balığı suyla buluşturan tesiste, Tarım ve Orman Bakanlığı hedefleri doğrultusunda 2024'te, nesli tükenme tehlikesi altındaki Mersin balığı yetiştirme denemeleri yapılacak.

Gelecek yıl da 5 milyon üretim hedefi

Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, AA muhabirine, 3 sezondur tesiste üretilen sazan balıklarının birçok ildeki baraj, göl, gölet, nehir ve derelere gönderildiğini belirtti.

Projenin gelir amacı taşımadığına dikkati çeken Murat, "Amacımız, amatör olta balıkçılığının yaygınlaştırılması için sazan balıklarını üretip barajlara, göletlere, akarsulara bırakmak. Sosyal amaçlı bir proje. Herhangi bir gelir getirici veya ticari özelliği yok." diye konuştu.

Murat, 2023 hedeflerine ulaştıklarına değinerek, "Bu yılki hedefimiz 5 milyon yavru sazan balığı üretmekti. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Son hasadımızı yaparak, Karabük ve Bartın illerimize balıkları teslim ettik." dedi.

Yeni sezon hazırlıklarına başlayacaklarını belirten Murat, gelecek yıl da 5 milyon hedefini yakalamaya çalışacaklarını dile getirdi.

Salım faaliyetleriyle baraj, göl, gölet ve akarsulardaki balık popülasyonunda artışların yaşandığını ifade eden Murat, gelecek yıl ayrıca nesli tükenme tehlikesi altındaki Mersin balığını üretme denemeleri gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi düştü https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-golkoy-baraj-golunde-su-seviyesi-dustu-1930/

DSİ 53. Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilkbaharda Abant ve Mudurnu derelerinin debilerinin yükselmesiyle yüzde 100 doluluk oranına ve 21 milyon metreküp su seviyesine ulaşan Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi azaldı.

Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve tarlalarda artan su ihtiyacı nedeniyle yüzde 68'e düştü.

Öte yandan su seviyesinin düşmesi nedeniyle gölde adacık ortaya çıktı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da otomobil bariyere çarparak ikiye bölündü: 1 ölü https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-otomobil-bariyere-carparak-ikiye-bolundu-1-olu-347/

Bolu'da, Abant Milli Parkı yolunda beton bariyere çarparak ikiye bölünen otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Abant'tan D-100 kara yolu istikametine seyreden Ali Hancı idaresindeki 34 RE 1396 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan beton bariyere çarptı.

Çarpmanın etkisiyle beton bariyeri yerinden söken otomobil ortadan ikiye bölünerek yol kenarındaki su kanalına savruldu.

Kazada araç içinde sıkışan otomobil sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti, araçta bulunan H.İ. yaralandı.

Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen yaralı kadın, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada kaza yapan otomobilin hız kadranının 100 kilometrede takılı kaldığı görüldü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'daki orman yangını alanlarında soğutma çalışması sürüyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boludaki-orman-yangini-alanlarinda-sogutma-calismasi-suruyor-9346/

İlçeye bağlı Güneyçalıca, Aşağıkınık ve Kayalıdere-Tepebaşı arasında dün ve önceki gün çıkan, ekiplerin havadan ve karadan yaptığı müdahalelerin ardından dün kontrol altına alınan orman yangını bölgelerinde soğutma çalışması sürüyor.

Yangında zarar gören alanın tespiti için de Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da otluk alanda çıkan ve yerleşim yerine ulaşan yangına müdahale ediliyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-otluk-alanda-cikan-ve-yerlesim-yerine-ulasan-yangina-mudahale-ediliyor-2880/

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesinde otluk alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yerleşim yerine kadar ulaşan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

Belen köyü yakınlarındaki otluk alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen alevler, kullanılmayan ahşap evler, samanlıklar, odunluk ve ardiyeye sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler, Kıbrıscık, Seben ve Bolu Belediyesi itfaiyesi ile yangın helikopteri sevk edildi.

Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken, bölgeye yakın 3 ev yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangında kullanılmayan 2 ahşap ev ile 3 samanlık, odunluk ve ardiye yanarak kullanılamaz hale geldi.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sağanak ve sis etkili oldu https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-saganak-ve-sis-etkili-oldu-6110/

Bölgede etkili olan sağanak ve sis nedeniyle görüş mesafesi azaldı.

Sürücüler, yolun Düzce kesiminde Bakacak, Heyelan, Bıçkıyanı, Karanlıkdere ile Bolu kesiminde Elmalık mevkisinde dikkatli ilerliyor.

Güzergahta ring halinde görev yapan Karayolları ve polis ekipleri, sürücüleri hız yapmamaları ve takip mesafesini korumaları konusunda uyarıyor.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da sıcaktan bunalanların tercihi Gölcük Tabiat Parkı oldu https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-sicaktan-bunalanlarin-tercihi-golcuk-tabiat-parki-oldu-2815/

Bolu'da sıcak havadan bunalanlar, serinlemek için Gölcük Tabiat Parkı'na akın etti.

Hafta sonu daha da artan sıcaklıktan bunalan vatandaşların ilk tercihi, kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük Tabiat Parkı oldu.

Ormanlık alandaki parka akın edenler, ağaç gölgelerinde dinlenerek serinlemeye çalıştı.

Vatandaşlar, mangal ve ateş yakılmasının yasaklandığı bölgede, evlerinden getirdikleri yiyecek ve hazır gıdalarla piknik yaptı.

Bazı tatilciler göl çevresinde yürüyüş yaparken, bazıları da iskelede fotoğraf çektirdi.

Ailesiyle parka gelen Yaşar Çağındı, sıcak havadan kaçtıklarını, Gölcük'ün serinlemek için en güzel yer olduğunu ifade etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınına müdahale sürüyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-yildirim-dusmesi-sonucu-cikan-orman-yanginina-mudahale-suruyor-1654/

Aşağıkınık köyü mevkisindeki ormanlık alanda 27 Temmuz Perşembe günü öğleden sonra yıldırım düşmesi sonucu başlayan yangının kontrol altına alınması için çalışma yürütülüyor.

Dün akşam havanın kararmasıyla havadan müdahaleye ara verilirken, karadan ekipler yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürdü.

Havanın aydınlanmasıyla yangın söndürme helikopterleri yeniden yangına müdahale etmeye başladı.

Bolu Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalara, 1'i Jandarma Genel Komutanlığı, 6'sı Orman Genel Müdürlüğüne ait 7 helikopter, Düzce, Sakarya, Zonguldak ve civar illerden gönderilen çok sayıda arazöz ve orman işçileri tarafından iş makineleriyle destek veriliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınına müdahale ediliyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-yildirim-dusmesi-sonucu-cikan-orman-yanginina-mudahale-ediliyor-2504/

Aşağıkınık köyü mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerince kontrol altına alınan alevler, bir süre sonra yeniden etkili oldu.

Arazinin eğimli olması nedeniyle helikopter desteği istendi.

Bursa'dan gelen Orman Genel Müdürlüğü yangın söndürme helikopterinin desteğiyle alevleri söndürme çalışmaları sürüyor.

Bolu merkez, Göynük, Mudurnu ve Seben ilçeleri ile Düzce'den gelen orman işletme müdürlüklerine ait arazözler de karadan çalışma yürütüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı Tüneli heyelan riskine karşı 70 metre uzatılacak https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-dagi-tuneli-heyelan-riskine-karsi-70-metre-uzatilacak-9551/

Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı'na katılan Aytekin, Karayolları Genel Müdürlüğünün il genelindeki yatırım ve çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Aytekin, 2 Nisan 2022'deki aşırı yağışların ardından meydana gelen heyelanda ulaşıma kapanan tünelin İstanbul istikameti kısmında uzatma çalışması yapılacağını aktardı.

Zemin anlamında heyelanı durdurmanın mümkün olmadığına vurgulayan Aytekin, "Heyelanın enerjisini kıracak yapı düşünüyoruz. Projelendirdik, bunun da çalışmalarına başlayacağız. Flüt yapısını 70 metre uzatacağız. Düzce tarafına doğru tünel 70 metre daha uzayacak." dedi.

Aytekin, Anadolu Otoyolu'nda ciddi trafik yoğunluğu bulunduğu için projelendirmenin, çalışmaların hızlı bitirilmesi yönünde devam ettiğine değinerek şunları kaydetti:

"Mümkün mertebe çalışmalarımızı yaparken ulaşımı aksatmayacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu yüzden betonarme yapmayacağız. Tüplerin uzatımını beton değil çelik olarak düşündük. Çelik üretimi fabrikada yapılarak sahada montajı yapılacak. Çok daha kısa sürede imalatları yapılıyor. Bu yıl içinde en azından flüt yapısını tamamlamayı hedefliyoruz."

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da çıkan orman yangınına ekiplerce müdahale ediliyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-cikan-orman-yanginina-ekiplerce-mudahale-ediliyor-6607/

İlçeye bağlı Dedeler köyü Iscakkaya mevkisinde çıkan anız yangını ormanlık alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde Göynük, Mudurnu, Taşkesti, Bolu, Nallıhan ve Düzce'den arazözler sevk edildi.

Ekipler yangının kontrol altına alınması için müdahalelerini sürdürüyor.

Çalışmalara Göynük ve Mudurnu belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri ile köy sakinleri de destek veriyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sağanak ve sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-saganak-ve-sis-nedeniyle-gorus-mesafesi-30-metreye-kadar-dustu-9537/

Kuvvetli yağışın etkisini sürdürdüğü kara yolunun Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde sis oluştu.

Sağanak ve sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düştü.

Trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konularında uyarıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da 21 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-21-kisi-gida-zehirlenmesi-suphesiyle-hastanelere-basvurdu-3680/

Kent merkezindeki bir restoranda yemek yiyen, aralarında yabancı uyruklu kişilerinde bulunduğu 21 kişi, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri ile hastanelere gitti.

11 kişi müdahalenin ardından taburcu edilirken, hayati tehlikesi bulunmayan 10 kişinin tedavisi sürüyor.

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servise başvuran ve tedavileri tamamlanan 3 kişi, restoranda yedikleri tavuk dönerden sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti üzerine hastaneye geldiklerini söyledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da sağanak Abant karayolunda ulaşımı aksattı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-saganak-abant-karayolunda-ulasimi-aksatti-8102/

Bolu'da öğleden sonra etkisini artıran sağanak, Abant kesiminde derelerin taşmasına neden oldu.

Taşan dereler nedeniyle Abant karayolu ulaşıma kapandı. Kapanan yol ekiplerce yapılan çalışmanın ardından ulaşıma açılırken, söz konusu yolun tekrar ulaşıma kapanma ihtimaline karşı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede incelemelerde bulunan Bolu Valisi Erkan Kılıç, çalışmalar hakkında Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk'ten bilgi aldı.

Bölgede sağanak etkisini sürdürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sağanak Bolu-Abant kara yolunda taşkınlara neden oldu https://mail.gazetebirlik.com/haber/saganak-bolu-abant-kara-yolunda-taskinlara-neden-oldu-4300/

Bölgede 2 gündür etkisini sürdüren kuvvetli yağışın Abant Deresi ve dereye akan çayların debisini yükseltmesi nedeniyle Bolu-Abant kara yolunda taşkınlar meydana

geldi.

Kara yolunun bazı bölgelerinde göçük yaşanması üzerine Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri onarım çalışması başlattı.

Yoldaki ulaşım, alınan güvenlik önlemlerinin ardından kontrollü sağlanıyor.

Öte yandan Abant Gölü Milli Parkı'ndaki piknik alanları, göle akan kaynakların debisinin yükselmesiyle suyla doldu.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-saganak-vatandaslara-zor-anlar-yasatti-4324/

Bolu'da sağanak, günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiledi.

Kentte öğleden sonra aniden bastıran sağanak, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanak nedeniyle suyla dolan bazı alt geçitler, araçların mahsur kalmaması için trafik ve zabıta ekiplerince ulaşıma kapatıldı.

Kuvvetli yağış nedeniyle bazı rögarlar taştı, yollarda su birikintileri oluştu. Bazı iş yerleri ve evleri su bastı.

Alt geçitler, belediye ekiplerinin su tahliye çalışmasının ardından kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Sağanak, kent merkezinde etkisini sürdürüyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-etkili-oluyor-8121/

Abant kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere, Seymenler, Bıçkıyanı ve Sarıçökek mevkilerinde sis etkisini gösteriyor.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı bölgede, sürücüler yolda dikkatli ilerliyor.

Güzergahta görev yapan Karayolları ekipleri, sürücüleri sis lambalarıyla uyarıyor.

Trafik polisleri ise sürücülere yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapılmaması konusunda ikazda bulunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da 9 okul güneş enerjisi sistemiyle elektrik üretiyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-9-okul-gunes-enerjisi-sistemiyle-elektrik-uretiyor-4031/

Milli Eğitim Bakanlığının "Temiz Okul Temiz Enerji, Çevre Dostu 1000 Okul" projesi kapsamında, Bolu merkez ve ilçelerde 9 okulun çatılarına güneş panelleri kuruldu.

Güneş enerjisi sistemiyle okulların elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 20'si karşılanacak.

Güneş enerjisi sitemi kurulan okullardan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Bakanlığın son 10 yılda eğitim binalarının yenilenmesi ve depremlere karşı güçlendirilmesi ile yeni okulların yapılması konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirtti. Sarıcı, Bolu'da da bu noktada ciddi mesafelerin kat edildiğini söyledi.

Fiziki düzenlemelerin yanı sıra daha temiz mekanların oluşturulması kapsamında "Temiz Okul Temiz Enerji, Çevre Dostu 1000 Okul" projesinin hayata geçirildiğini aktaran Sarıcı, Bolu'da merkez ilçe ile diğer ilçelerde birer okulda Bakanlığın gönderdiği kaynaklarla güneş enerjisi sisteminin kurulduğunu ve elektrik üretiminin başladığını anlattı.

Sarıcı, çalışma kapsamında okullarda yüzde 20'lik elektrik tasarrufu elde edileceğini dile getirerek, "Yapılan harcama 4 yılda kendisini amorti edecek. Sonrasında ciddi manada tasarrufa gidilmiş olacak." dedi.

Okulların "üreten okullar" haline geldiğini ifade eden Sarıcı, çalışmanın, enerjinin daha verimli kullanılması adına önemli olduğunu kaydetti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis görüş mesafesini düşürdü https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-gorus-mesafesini-dusurdu-9815/

Bölgede etkili olan sis ve sağanak, kara yolunun Düzce geçişinde görüş mesafesini azalttı.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yola çıkan sürücüler, Bakacak, Taşaltı, Bıçkıyanı ve Elmalık bölgelerinde etkisini gösteren sis nedeniyle yolda dikkatli ilerliyor.

Bölgede ring halinde görev yapan polis ve Karayolları ekipleri, sürücüleri takip mesafesini korumaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkili oldu https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolunun-yuksek-kesimlerinde-nisanda-kar-etkili-oldu-41/

Köroğlu Dağları, Çeletepesi, Çepni ve Aladağ yaylaları ile ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nın yüksek kesimlerine gece kar yağdı.

Kar yağışının etkili olduğu yerlerde kar kalınlığı 5 santimetreyi geçti.

Yağışın ardından yaylalarda güzel görüntüler oluştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis ve sağanak etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-ve-saganak-etkili-oluyor-9073/

Kara yolunun Düzce kesiminde yer alan Kaynaşlı, Bıçkıyanı, Heyelan, Sarıçökek, Bakacak, Karanlıkdere ile Bolu kesimindeki Abant kavşağı ve Yumrukaya mevkilerinde etkisini gösteren sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 35 metreye kadar düştü.

Güzergahı kullanan sürücüler, yolda dikkatli ilerliyor. Bölgede görev yapan polis ekipleri, sürücüleri hız yapmamaları ve takip mesafesini korumaları konusunda uyarıyor.

Yoğun sisin gün boyu etkili olması bekleniyor.


İlgili konular
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da gölette teknenin alabora olması sonucu kaybolan kişiyi arama çalışması başlatıldı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-golette-teknenin-alabora-olmasi-sonucu-kaybolan-kisiyi-arama-calismasi-baslatildi-7631/

Dün Nallıhan'dan Uğur Çınar (33), arkadaşı Ferdi Uludağ (44) ile balık tutmak için Seben Taşlıyayla Göleti'ne geldi. Gece saatlerinde Alput Yaylası mevkisinden gölete açılan 2 arkadaş, teknenin alabora olması sonucu suya düştü.

Çınar kendi imkanları göletten çıkarken, Uludağ suda kayboldu.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, AFAD, itfaiye ve Bolu İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri sevk edildi.

Ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Su Altı Arama ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen ekipler ilk etapta gölet kıyısında inceleme yaptıktan sonra botla arama çalışmalarına başladı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Türkiye'de en soğuk gece eksi 20,2 derece ile Bolu'da yaşandı https://mail.gazetebirlik.com/haber/turkiyede-en-soguk-gece-eksi-202-derece-ile-boluda-yasandi-7422/

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1700 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'ndan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, bu gece Bolu Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti.

Bolu Batı Karadeniz Orman Araştırma İstasyonu'nda hava sıcaklığı, Gerede'nin Samat köyünde eksi 20,2 derece kaydedildi.

Türkiye'nin en soğuk ikinci ve üçüncü yerleri de Bolu'dan oldu.

Hava sıcaklığı Bolu merkeze bağlı Batı Karadeniz Araştırma Ormanı'nda sıfırın altında 20,1, Dörtdivan ilçesinde ise sıfırın altında 19 derece olarak ölçüldü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda kar etkisini sürdürüyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-kar-etkisini-surduruyor-8633/

Otoyolun Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler bölgesinde dün başlayan yağış etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığının 30 santimetreyi geçtiği bölgede karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Bölgede görevli trafik ekipleri, sürücüleri, kış lastiği takmadan yola çıkmamaları, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da makaslayan tır ulaşımı aksattı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-makaslayan-tir-ulasimi-aksatti-6983/

Kara yolunun Karanlıkdere mevkisinde sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 43 KR 056 plakalı tır, kar yağışı ve buzlanmanın etkisiyle makasladı.

Tıra aynı yönde seyreden sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 07 ARC 585 plakalı otomobil çarptı.

Yaralananın olmadığı kaza nedeniyle yolun İstanbul istikametinde ulaşım sağlanamıyor. Yolun kapalı olması nedeniyle bölgede araç kuyruğu oluştu.

Güzergahı kullanan sürücüler, Abant Kavşağı'ndan Anadolu Otoyolu'na yönlendirildi.

Tırın yoldan çekilmesi çalışması nedeniyle yolun Ankara yönü de trafiğe kapatıldı.

Tırın yoldan kaldırılması ve Karayolları ekiplerinin temizlik çalışmasının ardından yaklaşık 1 saat ulaşıma kapalı kalan yol, çift yönlü trafiğe açıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sağanak ve sis, görüş mesafesini 20 metreye düşürdü https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-saganak-ve-sis-gorus-mesafesini-20-metreye-dusurdu-559/

Bölgede devam eden sağanağın yanı sıra Seymenler, Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde sis etkisini gösteriyor.

Görüş mesafesinin 20 metreye kadar düştüğü güzergahta sürücüler, araçlarının dörtlülerini yakarak ilerliyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri, yakın takip, aşırı hız ve halatlı sollama yapmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konusunda uyarıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-etkili-oluyor-3347/

Kara yolunun Düzce kesimi Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde etkisini gösteren sis, görüş mesafesini düşürdü. Güzergahı kullanan sürücüler yolda dikkatli ilerliyor.

Bolu kesiminde ise Elmalık, Seymenler, Abant Kavşağı ve Köroğlu mevkilerinde sis görülüyor.

Bölgede görev yapan trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları ile trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konusunda uyarıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da deprem korkusu nedeniyle evlerine giremeyenler camilerde kalabilecek https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-deprem-korkusu-nedeniyle-evlerine-giremeyenler-camilerde-kalabilecek-3455/

Kentte saat 13.55'te yaşanan depremin ardından 27 artçı sarsıntı meydana geldi. Gün boyunca meydan ve caddelerde vakit geçiren vatandaşlar, hava kararınca evlerine girdi.

Ancak saat 19.36'da hissedilen 3,9 büyüklüğündeki artçı sarsıntı sonrası Bolulular yeniden sokaklara çıktı.

İl Müftülüğü de evlerine girmeye tereddüt eden vatandaşlardan isteyenlerin müftülük ve din görevlilerinin rehberliğinde camilerde kalması yönünde karar aldı.

Kararın, camilerin hoparlörlerinden duyurulmasının ardından bazı vatandaşlar geceyi geçirmek için ibadethanelere geldi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Boluda 4,8 şiddetinde deprem https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-48-siddetnde-deprem-7530/

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Bolu olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 8,13 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

AFAD Başkanı Sezer: An itibarıyla olumsuz bir durum yok

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-yogun-sis-nedeniyle-gorus-mesafesi-10-metreye-kadar-dustu-1646/

Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü.

Sürücüler, sis sebebiyle araçlarının dörtlülerini yakarak seyretti.

Güzergahta görev yapan trafik ekipleri, sürücüleri sise karşı uyararak, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamalarını, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda kar ve sis https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-kar-ve-sis-6133/

Abant Kavşağı, Bakacak, Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde gece başlayan kar, aralıklarla devam ediyor.

Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı ve sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 35 metreye düştüğü bölgede, araç sürücüleri trafikte dikkatli seyrediyor.

Karayolları görevlileri güzergahta tuzlama çalışması yapıyor.

Bu arada trafik ekipleri, sürücülere, kış lastiği olmadan yola çıkmamaları, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları uyarısında bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-etkili-oluyor-5511/

Yolun Düzce kesimi Bakacak, Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde etkisini gösteren sis nedeniyle sürücüler trafikte dikkatli seyrediyor. Bölgedeki görüş mesafesi yer yer 35 metreye düşüyor.

Trafik ekipleri, sürücülere yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları yönünde ikazlarda bulunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'ndaki kar yağışı aralıklarla sürüyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-dagindaki-kar-yagisi-araliklarla-suruyor-1754/

Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Önceki gün başlayan yağış, otoyolun Bolu Dağı Tüneli, D-100 kara yolu Yumrukaya, Abant kavşağı, Elmalık, Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde etkisini hafif şekilde sürdürüyor.

Güzergahtaki ulaşımın normal seyrettiği bölgede Karayolları ekipleri, karın zaman zaman etkisini arttırmasıyla tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

İki gündür süren yağış sonucu karla kaplanan Bolu Dağı, dronla görüntülendi.

Öte yandan yağış Bolu kent merkezinde de etkisini göstermeye başladı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Abant'ta kar başladı https://mail.gazetebirlik.com/haber/abantta-kar-basladi-1391/

Bolu kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan milli parkta gün boyu aralıklarla etkili olan sağanak yerini kara bıraktı.

Beyaza bürünen milli parkta kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı.

Hava sıcaklığının 1 derece olarak ölçüldüğü Abant'ta, yeşil alanların karla kaplanması güzel görüntüler oluşturdu.

Milli parka gelen tatilciler, kar yağışı altında yürüyüş yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Abant Gölü'nün yüzeyi buz tuttu https://mail.gazetebirlik.com/haber/abant-golunun-yuzeyi-buz-tuttu-1927/

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 1300 metre rakımda yer alan milli parkta, son bir haftadır hava sıcaklığı gece sıfırın altına düşüyor.

Gece sıcaklığın eksi 10 derece ölçüldüğü Abant Gölü Milli Park'ında bulunan gölün yüzeyinin büyük kısmı buz tuttu.

Buz tutan gölün yüzeyine çıkılmaması konusunda uyarı levhalarının yer aldığı milli parkta, Doğa, Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile jandarma ekipleri de aynı yönde ikazda bulunuyor.

Milli parka günübirlik ve konaklamak için gelen yerli ve yabancı tatilciler, göl çevresinde yürüyüş yaparak, şambrel, poşet ve kızaklarla kayarak, piknik alanlarında piknik yaparak keyifli vakit geçiriyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis ve sağanak etkisini sürdürüyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-ve-saganak-etkisini-surduruyor-9019/

Bolu Dağı'nda dün başlayan sağanak aralıklarla devam ederken, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerindeki sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 15 metreye kadar düştü.

Güzergahta yavaş ve dikkatli seyreden sürücüler, sis lambalarıyla devamlı uyarılıyor.

Denetimlerini artıran trafik ekipleri de yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hızdan kaçınılması konusunda sürücüleri uyarıyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis ve sağanak https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-ve-saganak-349/

Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde, sis ve sağanak nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye düştü.

Güzergahta yavaş ve kontrollü ilerleyen sürücüler, sis lambalarıyla dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılıyor.

Trafik polisleri de yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapılmaması konusunda sürücülere ikazlarda bulunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda zorunlu kış lastiği denetimi yapıldı https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-zorunlu-kis-lastigi-denetimi-yapildi-9680/

Bölgede sabah saatlerinden itibaren denetimlerine başlayan trafik ekipleri, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda lastik kontrolü yaptı.

Sahada 5 gündür kış lastiği denetimi gerçekleştiren ekipler, 642 kontrol yaparak denetimleri sıkı tutuyor.

Kış lastiği takmayan veya lastiği kriterleri karşılamayan 8 aracın sürücüsüne, kanun maddesi gereğince toplam 8 bin 920 lira ceza kesildi.

Ekipler, sürücüleri kış lastiği takmanın önemi konusunda da bilgilendirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis görüş mesafesini azalttı https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-gorus-mesafesini-azaltti-4080/

Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 25 metreye kadar düştü.

Karayolları ekipleri, sürücüleri sis lambalarıyla dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Trafik polisleri de sürücüleri yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda ikaz ediyor.

Öte yandan Bolu kent merkezinde de sis etkili oluyor.

Kent merkezinin D-100 kara yolu ile merkez mahallelerinde sabah saatlerinde etkisini artıran sis nedeniyle görüş mesafesi azaldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli yakınında refüje çarpan tır ulaşımı aksattı https://mail.gazetebirlik.com/haber/anadolu-otoyolunun-bolu-dagi-tuneli-yakininda-refuje-carpan-tir-ulasimi-aksatti-8688/

 Seyfi Akbaş idaresindeki 31 AJR 829 plakalı tır, Bolu Dağı Tüneli Viyadükleri kesiminde arıza yaptı. Sürücünün kontrol amacıyla araçtan inmesinin ardından tır, geri giderek refüje çarptı.

Kaza nedeniyle otoyolun Ankara istikametinde 3 şerit ulaşıma kapandı. Bir süre emniyet şeridinden sağlanan ulaşım, tırı kurtarma çalışmasının başlatılmasıyla durduruldu. Güzergahı kullanan araçlar, Kaynaşlı Gişeleri'nden D-100 kara yoluna yönlendirildi.

Otoyolun Ankara istikametinde ulaşım, yaklaşık 1,5 saat süren kurtarma çalışmasının ardından yeniden sağlandı.​​​​​​​

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'daki arıcılara 69 ton şeker desteği sağlandı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boludaki-aricilara-69-ton-seker-destegi-saglandi-1753/

Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen şeker teslim töreninde, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'den (TÜRKŞEKER) temin edilerek Bolu Tarım ve Orman Müdürlüğü önüne tırla getirilen 69 ton şeker, çuvallar halinde Arıcılık Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı kovan sayısına göre arıcılara teslim edildi.

Törene, İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan ve arıcılar katıldı.

Ünalan, Kastamonu şeker fabrikasından gelen 69 ton şekerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde 383 arıcıya dağıtıldığını söyledi.

Kent genelinde bu yıl yaklaşık 200 ton bal alındığını bildiren Ünalan, "İlçeler bazında verim yüksek, Mudurnu ilçesi ile il merkezinde sağanaklar nedeniyle verimde düşüş yaşandı. Arısına iyi bakan ve arıcılık konusunda kendisini geliştiren yetiştiricilerimiz bu yıl istedikleri verimi aldı." diye konuştu.

Ünalan, şeker desteğinin arıcılar için çok önemli olduğunu belirterek, emeği geçen Bakanlık ve yetkilileri başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Abant'a mevsimin ilk karı yağdı https://mail.gazetebirlik.com/haber/abanta-mevsimin-ilk-kari-yagdi-382/

Abant'ta 2 gündür aralıklarla etkili olan sağanak, gece yerini kara bıraktı.

Gündüz saatlerinde daha da etkisini artıran karla, göl çevresi beyaza büründü. Yüksek kesimler de tamamen karla doldu.

Günübirlik ya da konaklamak için milli parkı ziyaret edenler, kar yağışı altında göl çevresinde yürüyüş yaptı.

Ziyaretçiler, karlı manzaraya karşı bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da zorunlu kış lastiği uygulaması başladı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-zorunlu-kis-lastigi-uygulamasi-basladi-9018/

Kentte kış mevsimi içerisinde düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarının artırılması ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçilebilmesi amacıyla Türkiye genelinde 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, Bolu Valiliğince 15 Kasım'a alınmıştı.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik 15 Nisan 2023 tarihine kadar sürecek uygulama bugün başladı.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, devlet yolları ve otoyolların kapsam dışında bırakıldığı uygulama kapsamında kent genelindeki kara yollarında denetimlerini artırdı.

Bolu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrikalara işçi taşıyan servisleri denetleyen ekipler, araç lastiklerinin diş derinliklerini kontrol etti.

Ekipler, kurallara uygun olmayan ve henüz kış lastiği takmayan sürücüleri eksiklikleri gidermeleri konusunda uyardı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'daki çocuk "trafik dedektifleri" kuralları eğitim parkında öğreniyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boludaki-cocuk-trafik-dedektifleri-kurallari-egitim-parkinda-ogreniyor-3593/

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce proje kapsamında Aktaş Mahallesi'ndeki parka getirilen anaokulu ile ilk ve ortaokul öğrencileri, burada kendileri için hazırlanan sınıflarda trafik kuralları ve işaretleri konusunda bilgilendiriliyor.

Eğitici video ve animasyonların ardından parkurdaki akülü araçlar ile bisikletlere binen öğrenciler, minyatür şehrin canlandırıldığı parkta trafik polisleri eşliğinde öğrendiklerini pekiştirme imkanı buluyor.

Yayaların uyması gereken kuralların da anlatıldığı eğitimler sonunda öğrencilere "Trafik Dedektifi" sertifikası veriliyor.

Parkta yıl sonuna kadar 10 bin öğrencinin trafik eğitiminden geçirilmesi hedefleniyor.

Aileler memnun
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Başkomiser Atilla Erdem, AA muhabirine, Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında hazırlanan projeye İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde devam edildiğini bildirdi.

Konusunda uzman trafik polisleri ve eğiticiler tarafından okul çağındaki çocuklar ile gençlere uygulamalı ve teorik eğitimler verdiklerini anlatan Erdem, "Trafik kuralları çeşitli animasyonlar gösterilerek anlatılıyor. Burada belli seviyeye ulaşan çocuklarımızı devamında eğitim pistimize alıyoruz. Burada da çocuklarımıza onlar için hazırladığımız akülü araçlar ve bisikletlerle temel kavramlar uygulamalı olarak anlatılıyor." dedi.

Erdem, yıl sonuna kadar 10 bin öğrenciye trafik eğitimi vermeyi planladıklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğitimler sonunda katılım belgesi ile trafik dedektifi kimlik kartı alan çocuklar ailelerini denetliyor. Çocuklarımız verdiğimiz trafik dedektifi kartları sayesinde belli öz güven kazandıklarından dolayı seyahat esnasında ailelerini uyarıyorlar. Ailelerden gelen olumlu dönüşlerde bunları biz görebiliyoruz. Her ailemiz 'Aracımıza trafik polisi yetiştirdiniz, aracımızda her zaman trafik polisi var.' gibi geri dönüşlerde bulunuyor."

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis nedeniyle görüş mesafesi azaldı https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-nedeniyle-gorus-mesafesi-azaldi-9038/

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde sis etkili oluyor.

Abant kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

Karayolları ekipleri, sis lambalarıyla sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Trafik polisleri de sürücüleri yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları yönünde ikaz ediyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Etrafı çam ormanlarıyla kaplı Çubuk Gölü'nde sonbahar güzelliği yaşanıyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/etrafi-cam-ormanlariyla-kapli-cubuk-golunde-sonbahar-guzelligi-yasaniyor-6096/

Göynük'e 11 kilometre uzaklıkta bulunan Çubuk Gölü, hazan mevsimiyle bir başka güzelliğe büründü.

Sarı, yeşil ve kahverengi tonlarının hakim olduğu bölge, doğal güzellikleriyle ilgi çekiyor.

Bir film çekimi için inşa edilen yel değirmenleri de Çubuk Gölü'ne ayrı güzellik katıyor.

Günübirlik tatil için Çubuk Gölü'ne gelenler, yel değirmenleri önünde sonbahar manzarasına karşı fotoğraf çektirip piknik yapabiliyor, göl çevresinde yürüyüş yapıp balık tutabiliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sonbaharın güzelliklerinin tadını Aladağ Yaylası'nda ata binerek çıkardılar https://mail.gazetebirlik.com/haber/sonbaharin-guzelliklerinin-tadini-aladag-yaylasinda-ata-binerek-cikardilar-5215/

Profesyonel binicilik sporuyla ilgilenen farklı meslek gruplarındaki 60 kişi, sonbaharda bir başka güzelliğe bürünen Aladağ Yaylası'nda atlı gezinti yaptı.

Yaklaşık 35-40 kilometre at süren doğaseverler, bölgedeki doğal güzelliğini tadını doyasıya çıkardı.

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, AA muhabirine, muhteşem görsele sahip Aladağlar bölgesinde 60 atla, binicilerle paha biçilmez bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

Desteklerinden dolayı Vali Erkan Kılıç'a teşekkür eden Güler, "Valiliğimizin destekleriyle ilimizde spor turizmi daha da gelişecek. Nitekim faaliyet talepleri artarak gelmeye başladı." dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-etkili-oluyor-4635/

Abant kavşağı, Yumrukaya, Kaynaşlı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde sis nedeniyle görüş mesafesi azaldı.

Yağışın da etkili olduğu bölgede görevliler, sürücüleri sis farları açık ve dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Öte yandan Bolu kent merkezinin yüksek kesimlerinde de sis etkili oluyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sağanak ve sis etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-saganak-ve-sis-etkili-oluyor-2441/

Sağanağın iki gündür aralıklarla yaşandığı Yumrukaya, Abant kavşağı, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere ve Bıçkıyanı mevkisinde sis de etkisini göstermeye başladı.

Görüş mesafesinin azaldığı bölgede, sürücüler dikkatle ilerliyor.

Bölgede görev yapan ekipler, sürücüleri sis lambalarıyla uyararak, hatalı sollama, aşırı hız ve yakın takip yapmamalarını, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istiyor.

Sağanak, kent merkezinde de iki gündür aralıklarla etkili oluyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sağanak ve sis etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-saganak-ve-sis-etkili-oluyor-2520/

Yumrukaya ile Kaynaşlı arasında sağanak aralıklarla etkili olurken, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde sis görülüyor.

Sis nedeniyle güzergahta görüş mesafesi yer yer 25 metreye kadar düştü.

Sis lambalarıyla uyarılan sürücülerden hatalı sollamadan, aşırı hızdan ve yakın takipten kaçınmaları istendi.

Kent merkezinde de aralıklarla sağanak etkili oluyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-etkili-oluyor-3047/

Yumrukaya, Abant Kavşağı, Bakacak, Elmalık ve Karanlıkdere mevkilerinde sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 35 metreye kadar düştü.

Karayolları ekipleri, sürücüleri sis lambalarıyla dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor. Trafik ekipleri ise yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları yönünde sürücülere ikazda bulunuyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sağanak ve sis etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-saganak-ve-sis-etkili-oluyor-5095/

Bölgede sabah başlayan sağanak akşam saatlerinde etkisini artırdı.

Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde sisin de etkisiyle görüş mesafesi azaldı. Sağanak ve sis nedeniyle sürücüler, zaman zaman zor anlar yaşıyor.

Karayolları ekipleri, sürücüleri sis lambalarıyla dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor. Trafik ekipleri de yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapılmaması, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması yönünde sürücülere ikazda bulunuyor.

Öte yandan, Bolu kent merkezinde sağanak aralıklarla etkili oluyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda etkili olan sis görüş mesafesini düşürdü https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-etkili-olan-sis-gorus-mesafesini-dusurdu-6642/

Kentte sabah saatlerinde etkisini artıran sis, D-100 kara yolunun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Bakacak, Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde görüş mesafesini yer yer 30 metreye kadar düşürdü.

Karayolları ekipleri, sürücüleri sis lambaları ve tabelalarla dikkatli seyretmeleri konusunda uyarı.

Sis, kent merkezinde de etkili oldu.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sağanak ve sis etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-saganak-ve-sis-etkili-oluyor-5856/

Bölgede gece başlayan sağanak ve sis, gün içinde de etkisini sürdürdü.

Kara yolunun özellikle Bakacak, Seymenler, Bıçkıyanı, Karanlıkdere, Bolu Dağı Polisevi ve Elmalık mevkilerinde karayolları ve polis ekipleri, sürücüleri yakın takip ve hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Meteorolojik tahminlere göre, sis ve yağışın, bölgenin yüksek kesimlerinde hafta sonuna kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da yaşlı kadının meyvelerine izinsiz satış yaptığı gerekçesiyle el konuldu https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-yasli-kadinin-meyvelerine-izinsiz-satis-yaptigi-gerekcesiyle-el-konuldu-4235/

İzzet Baysal Caddesi'nde dün seyyar satıcılara yönelik denetim yapan Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hatice E'nin (75) ormandan topladığı meyvelere "Kendisine gösterilen alanın dışında satış yaptığı" gerekçesiyle el koydu.

Bu esnada kadın ile ekipler arasında yaşanan arbedede ahududuların bir kısmı yere döküldü. Çevredekiler tepki gösterirken zabıta ekipleri bölgeden ayrıldı, yere dökülen meyvelerin yanında gözyaşı döken Hatice E'yi ise çevredekiler teselli etti.

Yaşlı kadın, daha sonra ifadesine başvurulmak üzere polis ekiplerince karakola götürüldü, yere dökülen meyveler ise çevredekiler tarafından toplandı.

Hatice E, zabıta ekiplerinin gelip hiç konuşmadan ürünleri topladığını öne sürerek, "Alıcımı, ahududumu aldılar. Kovaları tuttum 3 tane, onları vermeyeyim diye. İhtiyacım var. Onları elimden itekleyerek aldılar. İteklediler beni; 'Bin arabaya. Seni de götüreceğiz.' dediler. Yıllardır satıyoruz, itekleye itekleye aldılar. Birazını da buraya döktüler. 5 kovam vardı, doluydu, aldılar." diye konuştu.

Bolu Belediyesinden açıklama

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Bolu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kendilerine gelen çok sayıda şikayet üzerine Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, öğleden sonra İzzet Baysal Caddesi'nde izinsiz ve yasal olmayan şekilde satış yapan satıcılara yönelik denetim gerçekleştirdiği belirtildi.

Hatice E'nin "Zabıta ekiplerinin tüm iyi niyetli, sözlü ikazlarına rağmen satış yapmayı sürdürdüğü" ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öncelikle belirtmek isteriz ki huzur ve güvenin teminatı olan zabıta teşkilatımız, hiçbir 'gerçek emekçi'nin ekmeğine el sürmez, zayi etmez. Yaşanan bu olayda yere dökülen ahududular, Hatice E'nin kendi eliyle plastik kovaya yaptığı fiziki müdahaleyle dökülmüştür. Zabıta ekiplerimizin şahsa yönelik herhangi bir müdahalesi asla olmamıştır. Zabıta ekipleri, şahsın daha önce de birçok kez yaptığı gibi ajitasyon yapacağını anlayarak olay yerinden uzaklaşmıştır."

Açıklamada, İzzet Baysal Caddesi'nde seyyar satıcıların izinsiz satış yapmasına asla müsaade edilmediği, Hatice E'nin onca uyarı ve cezaya rağmen bu ısrarını sürdürdüğü öne sürülürken, iki farklı yer gösterilmesine rağmen söz konusu caddede izinsiz satış yapmaya devam ettiği belirtildi.

Hatice E'nin 11 Eylül'deki denetimlerde zabıta personeline kimlik ibraz etmeyerek direndiği, buna karşı zabıta personelinin hiçbir karşılık vermediğinin emniyetin resmi tutanaklarında kayıt altına alındığı ifade edilen açıklamada, "Yine olayda şahıs tarafından zabıta görevlilerimize bıçak da çekilmiş olup polis bıçağa el koymuştur." denildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da gişelere çarpan hafif ticari araçtaki 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-giselere-carpan-hafif-ticari-aractaki-3-kisi-oldu-1-kisi-yaralandi-3868/

Ordu'dan yola çıkan Adem Genç idaresindeki 16 SZ 425 plakalı hafif ticari araç, Anadolu Otoyolu'na girmeye çalıştığı sırada Gerede gişelerine çarptı.

Kazada sürücü ile araçtaki Esma ve Sevda Güvenkaya olay yerinde hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan Deniz K. (10) ise sağlık ekiplerince Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Araçta bulunan fındıkların çevreye saçılması nedeniyle otoyola girişler bir süre tek şeritten sağlandı. Aracın kaldırılmasıyla gişelerdeki ulaşım normale döndü.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı da olay yerine gelerek bilgi aldı.

Cenazeler, polis, jandarma ve savcılık incelemesi sonrası Gerede Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da içme suyundan etkilenen 8 kişinin tedavisi sürüyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-icme-suyundan-etkilenen-8-kisinin-tedavisi-suruyor-6711/

Valilikten alınan bilgiye göre, 24 Temmuz itibarıyla Bolu'daki hastanelere başvuran 148 kişiden 140'ı tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Hastanelerdeki 8 kişinin tedavisi sürerken, yoğun bakımdaki 2 kişinin sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.

Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma da devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

İçme suyundan etkilenerek Ankara'daki hastanede tedavi gören 49 yaşındaki Eyüp Ertem, 23 Temmuz'da vefat etmişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da toprak kayması doğal gaz hattını kopardı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-toprak-kaymasi-dogal-gaz-hattini-kopardi-4615/

Aktaş Mahallesi Öney Sokak'ta geçtiğimiz aylarda yıkılan Bolu Belediyesine ait eski katlı otopark alanında çalışmalar devam ederken etkili olan sağanak nedeniyle küçük çaplı toprak kayması yaşandı. Toprak kayması yaşanan alanda bulunan doğal gaz borusu koptu.

Bölgede gaz kokusu olduğunu fark eden vatandaşlar, itfaiye ve doğal gaz ekiplerine bilgi verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri olası bir yangın ve parlamaya karşı tedbir alırken, doğal gaz ekipleri ise hatta bulunan gaz akışını kapattı. Doğal gaz hattındaki gaz tamamen bittikten sonra ekipler kopan boruyu tamir etmek için çalışma başlattı.

Ayrıca polis ve zabıta ekipleri de çalışma yapılan alanın çevresinde bulunan cadde ve sokakları araç ve yaya trafiğine kapalı tuttu.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da nilüfer çiçeği koparana 109 bin lira ceza kesilecek https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-nilufer-cicegi-koparana-109-bin-lira-ceza-kesilecek-8022/

Her gün binlerce yerli ve yabancı tatilcinin ilgi odağı olan Abant Gölü Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı ve Yedigöller Milli Parkı gölünde bulunan sarı ve beyaz renkteki endemik tür nilüferler, tatilcilerin ilgi odağı oluyor.

Doğal güzellikleri ile milli parklara ve tabiat parkına bir başka güzellik katan nilüferleri koparanlara, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu uyarınca 109 bin 593 lira idari ceza uygulanıyor.

Nilüfer çiçekleri, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar ile jandarma ekipleri tarafından koruma altında tutuluyor ve sürekli kontrol ediliyor.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da kaçak sigara imalathanesine dönüştürülen ev ve müştemilata operasyon https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-kacak-sigara-imalathanesine-donusturulen-ev-ve-mustemilata-operasyon-2723/

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, kent merkezinde bulunan bir evde kaçak sigara imal edildiği ihbarı üzerine çalışma başlattığı bildirildi.

Takibe alınan ev ve müştemilatına operasyon düzenleyen ekiplerce 25 bin 800 boş makaron, 15 kilogram tütün, 2 hava kompresörü, kıyılmış tütünleri makaronlara doldurmaya yarayan 2 makine ile tütün paketlerinden kesildiği değerlendirilen 30 bandrol ele geçirildi.

Olayla ilgili İ.A. (50) ve Y.A. (31) gözaltına alındı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da içme suyundan etkilenen çocuklarda 26 gün sonra sevindiren gelişme https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-icme-suyundan-etkilenen-cocuklarda-26-gun-sonra-sevindiren-gelisme-8178/

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk olarak 16 Temmuz'da hastaneye sevk edilen çocuklarda kanlı ishal, akut böbrek yetmezliği, trombosit ve hemoglobin değerlerinde düşüklük gibi sıkıntıların görüldüğünü, bir hafta içerisinde 6 çocuk hastada çok ciddi Hemolotik Üremik Sendromu (HÜS) saptandığını söyledi.

Hastaların kreatinin değerleri açısından akut böbrek yetmezliği tablosundan farklılık gösterdiğini vurgulayan Kendirli, acil diyaliz ihtiyacı bulunan 6 hastadan 5'inin çocuk diyaliz ünitesinde düzenli ve programlı şekilde tedaviye alındığı bilgisini verdi.

Beyin ve kalp tutulumu görülen hastalar oldu

Prof. Dr. Kendirli, "Şu anda 26 gündür hastanede izlediğimiz hastalarımız var. Hastaların yoğun bakım süreçleri 5-7 gün arasında sürdü. Sonrasında Çocuk Nefroloji Servisinde izlemleri devam etti. Genel durumları iyi olduğu için aralıklı diyalizle tedaviye devam ediyoruz." diye konuştu.

Hastalardan birinde beyni etkileyen santral sinir sistemi tutulumunun görüldüğünü ve ona ayrı bir tedavi uygulandığını aktaran Kendirli, "Ayrıca hastalarımızın bir kısmında Hemolotik Üremik Sendrom'da çok sık görülmeyen ama olduğunu bildiğimiz kalp tutulumu söz konusuydu. Şu anda hastalarımızda hiçbir sorun olmadığını söyleyebiliriz." ifadesini kullandı.

Bu süreçte çocuk nefroloji, çocuk yoğun bakım ve diyaliz servislerindeki doktor ve sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle bu süreci yönettiğinin altını çizen Kendirli, "Çocuklarımızın şu an genel durumları iyi, hastalarımızın tamamı diyalizden kurtuldu. 2'si taburcu olmak üzere, diğerlerinin de iyileşme süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Yaşları 3-15 arasındaydı, çok şükür sekel kalmadan iyileşiyorlar." dedi.

"Hastalarımızı uzun süre takip etmeye devam edeceğiz"

Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Yılmaz da hastaların durumunun oldukça iyi olduğunu, kan tablolarının normale döndüğünü vurguladı.

Yılmaz, diğer hastaların da gelecek hafta taburcu edilmesinin planlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hemolotik Üremik Sendrom, nefrolojide en acil müdahale edilmesi gereken hastalıklardan birisi. Erken ve etkin müdahale çok önemli. Hastalarımız çok erken tanı almışlardı, çok hızlı destek tedavileri yapıldı. Şu an için böbrek fonksiyonları normale döndü. Uzun vadede bir hasar bulgusu oluşup oluşmayacağını şu aşamada net olarak söylemek çok mümkün değil fakat hastalarımızın uzun vadede diyaliz ihtiyacı olmasını öngörmüyoruz. Bu açıdan onları uzun süre takip etmeye devam edeceğiz."

Doç. Dr. Yılmaz, HÜS'ün çiğ, iyi pişmemiş etler, kontamine olmuş sularla bulaşan bir hastalık olduğuna işaret ederek, daha çok çocuklarda görülen bu hastalığın yetişkinlerde de ortaya çıkabileceğini anlattı.

Yılmaz, meyve sebzelerin iyi yıkanarak yenilmesi, çiğ ve iyi pişmemiş etlerin tüketilmemesi, kaynağı bilinen, temiz içme sularının tüketilmesinin önem taşıdığını vurgulayarak, kanlı ishal, halsizlik, idrar çıkışında azalma gibi belirtilerde mutlaka doktora başvurulması gerektiğini dile getirdi.

Elifnaz taburcu oluyor

İçme suyundan etkilendiği için hastanede tedavi edilen ve bugün taburcu edilmesi planlanan 9 yaşındaki Elifnaz Arslan'ın annesi Huri ise "Zor bir süreçti, 26 gündür buradayız. Allah'a şükür taburcu olacağız. Bu duygunun tarifi yok. Buraya çok umutsuz, kötü bir durumda gelmiştik. 'Taburcu olacaksınız' dediklerinde sanki hayat durduğu yerden yeniden başladı. Doktorlara ve sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Bize resmen çocuğumuzu geri verdiler. Çok umutsuzduk ama şimdi sağlıklı bir şekilde geri dönecek kızım." diye konuştu.

Arslan, 17 yaşındaki diğer kızının da geçen pazar günü rahatsızlandığını ama Bolu'da hastanede iki gün kaldıktan sonra iyileştiğini belirtti.

Taburcu edilecek olmanın mutluluğunu yaşayan Elifnaz da duygularını, "Bu yıl 4. sınıfa geçtim. Evime döneceğim için çok mutluyum. Oyun oynamayı, köpeğimi çok özledim. Eve ilk gittiğimde köpeğim Çakıl'la oynayacağım, onu çok özledim." sözleriyle dile getirdi.

"Sorumluların bulunmasını istiyoruz"

Hastanede 15 ve 13 yaşındaki iki evladının tedavisi devam eden anne Fatma Aydoğan ise "Oğlumun değerleri düzelme aşamasına geçti. Kızım da artık diyalize girmeyecek, ilaç tedavisiyle devam edecek. Allah'a şükür durumları gayet iyi. Burada doktorlarımız, hemşirelerimiz bizimle çok ilgilendi, kendi öz çocukları gibi baktılar sağ olsunlar. Benim yetkililerden tek istediğim bu işin açığa çıkarılması, sorumluların bulunması. Çok zor, ağır bir süreçten geçti evlatlarım." sözlerine yer verdi.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da gıda zehirlenmesi şüphesiyle 28 işçi hastaneye kaldırıldı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-gida-zehirlenmesi-suphesiyle-28-isci-hastaneye-kaldirildi-3090/

Bolu'da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 28 işçiden 2'sinin daha taburcu edilmesiyle tüm işçilerin tedavisi tamamlandı.

Kent merkezinde bir tekstil fabrikasında çalışan 28 işçi, dün karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye gitti.

Tedavisi tamamlanan işçilerden 26'sı dün taburcu edilirken, 2'si sabah saatlerinde hastaneden ayrıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, fabrikaya giderek incelemek üzere işçilerin yedikleri yemekten ve içtikleri sudan numune almıştı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da içme suyundan etkilenen 31 kişinin tedavisi sürüyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-icme-suyundan-etkilenen-31-kisinin-tedavisi-suruyor-7145/

Valilikten alınan bilgiye göre, 24 Temmuz itibarıyla Bolu'daki hastanelere başvuran 141 kişiden 110'u tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Hastanelerdeki 31 kişinin tedavileri sürerken, yoğun bakımdaki 11 kişinin sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.

Vatandaşların tedavi süreçleri titizlikle takip edilirken, konuyla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar da çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

İçme suyundan etkilenerek Ankara'daki hastanede tedavi gören 49 yaşındaki Eyüp Ertem, 23 Temmuz'da vefat etmişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Valiliği: İçme suyundan etkilenenlerin tedavisine devam ediliyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-valiligi-icme-suyundan-etkilenenlerin-tedavisine-devam-ediliyor-3535/

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, 24 Temmuz itibarıyla Bolu'daki hastanelere 141 vatandaşın başvurduğu belirtildi.

Hastaneye 2 gündür yeni başvuru gelmediği aktarılan açıklamada, "41 vatandaşımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir. İlimizdeki hastaneler ile il dışındaki hastanelere sevk edilen vatandaşların tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, adli ve idari soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarının titizlikle sürdüğü kaydedildi.

İçme suyundan etkilenerek Ankara'daki hastanede tedavi gören 49 yaşındaki Eyüp Ertem, 23 Temmuz'da vefat etmişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da içme suyundan etkilenen 141 kişiden 44'ünün tedavisi devam ediyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-icme-suyundan-etkilenen-141-kisiden-44unun-tedavisi-devam-ediyor-2318/

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, 24 Temmuz itibarıyla Bolu'daki hastanelere 141 vatandaşın başvurduğu belirtildi.

Hastaneye dünden bu yana yeni başvuru gelmediği aktarılan açıklamada, "96 vatandaşımızın tedavisi tamamlanmış olup 44 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. İlimizdeki hastaneler ile il dışındaki hastanelere sevk edilen vatandaşların tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, adli ve idari soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, "Yuva köyünde ikamet eden vatandaşlarımızın temiz su ihtiyacı aralıksız olarak Valiliğimizce karşılanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İçme suyundan etkilenerek Ankara'daki hastanede tedavi gören 49 yaşındaki Eyüp Ertem 23 Temmuz'da vefat etmişti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Valiliğinden içme suyundan etkilenenlere ilişkin açıklama https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-valiliginden-icme-suyundan-etkilenenlere-iliskin-aciklama-157/

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 24 Temmuz itibarıyla Bolu'daki hastanelere 130 vatandaşın başvurduğu belirtildi.

Hastaneye başvuranların tedavilerinin devam ettiği aktarılan açıklamada, "71 vatandaşımızın tedavisi tamamlanmış olup 58 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Vatandaşların tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Ankara'daki hastanede dün hayatını kaybeden 49 yaşındaki Eyüp Ertem'in ailesi ve sevenlerine yeniden başsağlığı temennisinde bulunuldu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'nun Yuva köyünde su kaynaklarında temizlik çalışmaları sürüyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolunun-yuva-koyunde-su-kaynaklarinda-temizlik-calismalari-suruyor-3021/

Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince köyde bulunan su deposu ve depoya su sağlayan kaynaklardan alınan numuneler incelenmek üzere ilgili birimlere gönderildi.

Köydeki şebeke borularının da temizlenmesi için depoda bulunan ve dün gece ilaçlanarak klorlanan su, öğle saatlerinden itibaren köy şebekesine verildi.

Cami hoparlöründen yapılan anonsla köy sakinlerinden evlerdeki tüm muslukların açılması istendi.

Anonsta, akan suya temas edilmemesi ve suyun hiçbir şekilde kullanılmaması gerektiği vurgulandı.

Köy sakinlerinin su ihtiyacının karşılanması için İl Özel İdaresinin yanı sıra Türk Kızılay gibi kuruluşlarca köye su getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı psikososyal destek ekipleri de evleri tek tek ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.

Öte yandan Valilikten yapılan açıklamada, köyde karın ağrısı, ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran, aralarında çocukların da olduğu 98 kişiden 55'inin tedavisinin tamamlandığı, 14'ü yoğun bakımda olmak üzere 43'ünün tedavisinin ise devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, olayla ilgili şikayetlerin geldiği ilk andan itibaren Valilik koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğünce zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran vatandaşlar için tetkik, tedavi, takip ve filyasyon çalışmalarının etkin şekilde sürdürüldüğü aktarılarak, "Şu ana dek olayda can kaybı yaşanmamıştır. Valiliğimizin koordinasyonunda vatandaşlarımızın tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, tedavileri devam eden vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran 32 kişinin tedavisi sürüyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-zehirlenme-suphesiyle-hastaneye-basvuran-32-kisinin-tedavisi-suruyor-8742/

Sağlık Bakanlığı ekiplerince köy ve çevresindeki su kaynaklarından numune alınırken, İl Özel İdaresi personeli de köye su sağlayan depoda temizlik ve klorlama çalışması yaptı.

Ayrıca su deposundan şebeke ile köye giden su kesildi, köy sakinlerine İl Özel İdaresi ekiplerince su dağıtıldı.

Vali Kılıç, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bölgede inceleme yaptığını belirterek, "Zehirlenmenin nereden kaynaklandığı noktasında çalışılıyor. Su kaynaklı olarak düşünüyoruz ama tam olarak netleşmedi. Birkaç gün sürer sonuç çıkması." diye konuştu.

Bir süre önce bölgede etkili olan sağanağın ardından yaşanan su taşkınlarının köyün içme suyuna sızma ihtimali üzerinde durulduğunu dile getiren Kılıç, "Ama tam olarak netleşmedi." dedi.

Kılıç, hastaneye başvuran kişi sayısının arttığını aktararak, "Şu anda hastanelerde 32 kişi var. Taburcu edilenler de var. Bolu ve il dışındaki hastanelerde 32 kişi tedavi altında." ifadesini kullandı.

Köyde imamlık yapan Zeki Yeşiller de Kurban Bayramı'ndan sonra bazı kişilerin kusma, ishal ve bulantı şikayetleri yaşadığını anlatarak, yetkililerin sudan numune aldığını ve depoda temizlik çalışması yürüttüğünü kaydetti.

Oğlunun tedavisi devam eden İbrahim Arslan ise karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurduklarını ifade ederek, "Daha sonra ishale döndü, kanlı ishal oldu. Birkaç defa acile gittik. En sonunda çocuğu yoğun bakıma aldılar. Buradan Ankara'ya sevk edildi. Yoğun bakımdan dün çıktı. Normal servise alındı." şeklinde konuştu.

Arslan, çocuğunun rahatsızlığının neden kaynaklandığının henüz belirlenemediğini sözlerine ekledi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da içme suyundan etkilenerek tedaviye alınan çocukların yakınları yaşadıklarını anlattı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-icme-suyundan-etkilenerek-tedaviye-alinan-cocuklarin-yakinlari-yasadiklarini-anlatti-7134/

Bolu'da içme suyundan etkilenen 30 çocuk ve 22 yetişkinden Ankara'daki hastanelere sevk edilenlerin tedavisi sürüyor.

Çaydurt Yuva köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen çocuklardan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan 9 yaşındaki Elif Naz Arslan ve 6 yaşındaki Cemre Mazakoğlu'nun anneleri yaşadıklarını anlattı.

Huri Arslan, kızının iki gün yoğun bakımda kaldığını ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Olay sonrası yetkililerin bölgede inceleme yaptığını, yaşananların sudan olabileceğinin söylediğini ifade eden Arslan, "Gıda yoluyla bulaşan bir virüsmüş. Sulardan olduğu öngörülüyor ama net bir şey denilmedi." dedi.

Etkilenenlerin tamamının aynı mahallede yaşadığını ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

"Genel olarak çocukları çok etkiledi. Şimdi yetişkinlerde de varmış. Onlarda da başlamış ama Bolu'da tedavi görüyorlar. Eşim de rahatsız, çocuğumun amcası daha kötü durumda ve hastanede yatıyor. Çocukların bir kısmında böbrek yetmezliği başladı. Arkadaşımızın çocuğunda daha değişik belirtiler oldu. Beyne giden damarlara da etki edilebildiğini öğrendik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, bu olayın en kısa zamanda çaresine bakılmasını istiyoruz. Eğer gerçekten sudansa lütfen çaresine baksınlar."

Cemre'nin annesi Şükriye Mazakoğlu da çocuğunda fark ettiği ilk belirtileri ve durumunu şu şekilde anlattı:

"Önce ateşi çıktı, daha sonrasında karnında kramp şeklinde ağrılar oldu. Kusmasının ardından kanlı ishal olunca hastaneye götürdük. Tahlilleri temiz çıkmadı, hemen hastaneye yatış yaptırdık, yoğun bakıma alındı. Diyaliz gerektiğini söylediler ve Ankara'ya sevk ettiler. Şu an bilinci açık ama insanları çift ya da bulanık görüyor. Halüsinasyon görmeye de devam ediyor."

 

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Abant Milli Parkı'nda at ve faytonla yapılan gezi faaliyetleri sonlandırıldı https://mail.gazetebirlik.com/haber/abant-milli-parkinda-at-ve-faytonla-yapilan-gezi-faaliyetleri-sonlandirildi-1186/

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Örencik ve Samat köylerinde faytonculukla uğraşan ailelerin kurduğu kooperatifler arasında yapılan sözleşme sona erdi.

Bölgeye gelen ziyaretçilerin kirlilik ve düzensizlik şikayetlerini de değerlendiren yetkililer, alanda sözleşme sayısından fazla at ve fayton bulundurulduğu, hayvanların zor koşullarda çalıştırıldığı ve çevre kirliliğine sebep olunduğu gerekçesiyle sözleşmeyi uzatmama kararı aldı.

Karar üzerine at ve faytonlar, Örencik ile Samat yaylaları bölgesine alındı.

Faytonculukla geçimini sağlayan Ahmet Balta, gazetecilere, şu anda Örencik Yaylası'nda müşteri beklediklerini belirterek, burada az sayıda ziyaretçi olduğu için faytoncuların iş yapamaz hale geldiğini söyledi.

Hayrettin Türe ise 30 yıldır müşterilere fayton hizmeti verdiklerini kaydederek, "Buraya gelen giden yok. Şu anda bölgede Arap müşterilerimiz de var. Yaylaya gelip gidemiyorlar. At fazlalığından, kirlilikten dediler. O yüzden kaldırdıklarını söylediler." diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da 52 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-52-kisi-zehirlenme-suphesiyle-hastaneye-kaldirildi-8857/

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu'nun Çaydurt Yuva köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen 30 çocuk ve 22 yetişkinin hastanelere nakledildiğini, 31 kişinin tedavisinin tamamlandığını bildirdi.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bolu'nun Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen 30 çocuk ve 22 yetişkin hastanelere nakledilmiştir. 31 kişinin tedavisi tamamlandı. 10'u yoğun bakımda olmak üzere, 21 kişinin tedavisi sürüyor. Çaydurt Yuva Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hayati tehlikeleri yok"
Bolu Valisi Erkan Kılıç, gazetecilere, Yuva köyünde 20 kişinin kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere başvurduğunu söyledi.

Tedavi sürecinin devam ettiğini belirten Kılıç, "Su kaynaklı veya gıdadan olabilir, araştırma devam ediyor, daha netleşmedi. Ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Depoda klor cihazı da vardı, klorlama da yapılıyordu ama bakıyoruz. Şu an net bir şey yok." diye konuştu.

Hastaneye başvuranların bazılarının tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğünü aktaran Kılıç, "Yoğun bakımda olanlar var ama bir kısmı çıktı, diğerleri de çıkacak gibi. Bir süre gözetimden sonra yoğun bakımdan çıkma durumları oluyor. Şu an hayati tehlikeleri yok." ifadesini kullandı.

Vali Kılıç, hastaneye başvuranların bir kısmının ise il dışına gönderildiğini kaydetti.

Hastanede 12 yaşındaki oğlunun tedavisi devam eden Sezgin Aydoğan, çocuğunun karın ağrısı, ishal ve halsizlik gibi şikayetleri olduğunu anlattı.

Zehirlenmenin nedeni hakkında bilgilerinin olmadığını dile getiren Aydoğan, "Sudan da başka bir şeyden de olabilir. Konunun araştırıldığı söyleniyor." dedi.

Valilik açıklaması
Valilikten yapılan açıklamada, Yuva köyünde zehirlenme şüphesi yaşandığına dair bazı haber siteleri ve basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin bilgilendirme yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, bazı çocuklar ve yetişkinlerin karın ağrısı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına müracaat ettiği aktarıldı.

Valilikçe 16 Temmuz'da konuyla ilgili ivedilikle inceleme başlatıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zehirlenme şüphesi üzerine vatandaşlarımıza yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonucu 8 vatandaşımızın tedavisi ilimizde devam etmekte olup, 12 vatandaşımız tedbir amaçlı çevre illerde bulunan sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir."

Açıklamada, incelemelerin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğü ekiplerince su deposu ve şebeke suyu ile gıdalardan numuneler alındığı, köyde geniş kapsamlı tarama yapıldığı ifade edildi.

Vatandaşların şikayetlerinin su kaynaklı olma ihtimaline karşı suların kaynatılarak kullanılması hususunda sağlık birimlerince uyarılar yapılarak vatandaşların da bilgilendirildiğine değinilen açıklamada, ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde inceleme ve araştırmaların devam ettiği kaydedildi.

 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da sağanak ve dolu taşkınlara ve hasara neden oldu https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-saganak-ve-dolu-taskinlara-ve-hasara-neden-oldu-7201/

Alınan bilgiye göre, ilçede öğleden sonra şiddetli yağış etkili oldu.

İlçeye bağlı ilçesi Hasanlar, Himmetoğlu ve Kuyupınar köyler, başta olmak üzere ilçe genelinde etkili olan sağanak bir süre sonra doluya dönüştü.

Dolu nedeniyle çok sayıda aracın camları kırılırken kaportalarında ise hasar oluştu.

Ayrıca dolu ve sağanak nedeniyle çok sayıda tarım arazisi ile meyve ağaçları ve evler de hasar gördü.

Bölgede bulunan akarsu ve derelerde de taşkınlar nedeniyle suya kapılan bir araç içindeki 1 kişi olay yerine giden AFAD, jandarma ve Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucunda kurtarıldı.

AFAD koordinesinde bölgeye sevk edilen jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri taşkın yaşanan bölgelerde çalışmalara başladı.

Yaşanan taşkınların ardından bölgeye giden Bolu Valisi Erkan Kılıç da taşkın ve dolunun hasar verdiği alanlarda incelemede bulundu.

Himmetoğlu köyü sakinlerinden Turan Yıldırım, AA muhabirine, dolunun aniden başladığını ifade ederek, "Dolu biz kurbanla uğraşırken aniden başladı. Dolunun büyüklüğü elma kadar olanlar vardı. Araçlarda bayağı hasar var. Ayrıca evlerin camları kırıldı, dış cepheleri de hasar gördü. Çok sayıda evde hasar var." şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesimindeki trafik kazası https://mail.gazetebirlik.com/haber/anadolu-otoyolunun-bolu-kesimindeki-trafik-kazasi-2760/

İstanbul istikametine seyreden Yiğit Ü. idaresindeki 34 ERS 18 otomobil, Yedigöller Dinlenme Tesisi yakınlarında, aynı istikamette seyreden Yusuf T. yönetimindeki 10 BBL 46 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazanın ardından olay yerine sağlık, polis, jandarma, itfaiye ve karayolları ekipleri sevk edildi.

Kazada Yusuf T. yönetimindeki araçta bulunan Sinan Ağca ve Hüseyin Akkoyun hayatını kaybetti, sürücüler yaralandı.

Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine kaldırıldı.

Hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi de yapılan incelemenin ardından Köroğlu Ünitesi morguna götürüldü.

Kaza nedeniyle tek şeritten sağlanan ulaşım, araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından normale döndü.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da sağanak nedeniyle 2 köprü yıkıldı, bazı evleri su bastı https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-saganak-nedeniyle-2-kopru-yikildi-bazi-evleri-su-basti-2862/

Sağanağın gece saatlerinde etkisini artırması sonucu Mengen Pazarköy beldesi kara yolu tamamen çöktü.

Ulaşımın sağlanamadığı bölgede ekipler güvenlik önlemi alarak çalışmalara başladı.

Su seviyesi yükselen derenin üzerinde bulunan Yörükler ve Kadısusuz köprüleri de yıkıldı.

Bölgede yaşayan vatandaşların, kent merkeziyle olan ulaşımı kesildi.

Kent merkezinde, Pazarköy yolu birinci TOKİ konutları yolunda da çökmeler yaşandı.

Türkbeyli Mahallesi'nde dere ve çayın taşması sonucu çok sayıda evi su bastı.

Bölgede önlemleri artıran ve çalışmalara başlayan ekipler, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikameti heyelan nedeniyle ulaşıma kapatıldı https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-dagi-tuneli-istanbul-istikameti-heyelan-nedeniyle-ulasima-kapatildi-2046/

Kentte sağanak gece boyunca etkisini sürdürdü.

Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nin yaklaşık 200 metre dışında, İstanbul istikametine doğru yolun sağında toprak kayması meydana geldi.

Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, otoyolun İstanbul istikametini ulaşıma kapattı. Bu nedenle araçlar, İstanbul istikameti için Abant kavşağından D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesimine yönlendiriliyor.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, AA muhabirine, heyelan nedeniyle gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu Dağı'nda sis ve sağanak etkili oluyor https://mail.gazetebirlik.com/haber/bolu-daginda-sis-ve-saganak-etkili-oluyor-7097/

Yumrukaya, Abant Kavşağı, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere ve Bıçkıbayırı kesimlerinde, dün akşam saatlerinde başlayan sağanak devam ediyor.

Bölgede sis nedeniyle görüş mesafesi, yer yer 15 metreye kadar düştü.

Karayolları ekipleri, sürücüleri sis lambaları ile dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Bölgede görev yapan trafik ekipleri ise sürücülerden, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamalarını istedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bolu'da sağanak etkili oldu https://mail.gazetebirlik.com/haber/boluda-saganak-etkili-oldu-915/

Sürücüler, bazı cadde ve sokaklarda biriken yağmur suları nedeniyle zor anlar yaşadı.

Esnaf ise iş yerlerinin önünde bulunan su giderlerindeki çöpleri fırça yardımıyla temizleyerek, yağmur sularının birikmesini engellemeye çalıştı.

Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, ıslanmamak için iş yerlerine sığındı ve araçlarında bekledi.

Meteoroloji İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtilerek, vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com