Kültür Sanat 05.10.2022 11:40

TRAKYA CAZ FESTİVALİ KAPILARINI ARALIYOR!

Bu sene ilki gerçekleşecek Uluslararası Trakya Caz Festivali, 11-13 Ekim tarihleri arasında Edirne'de bulunan Büyük Sinagog'da caz ustalarını ağırlayacak.
TRAKYA CAZ FESTİVALİ KAPILARINI ARALIYOR!

Bu sene ilki gerçekleşecek Uluslararası Trakya Caz Festivali, 11-13 Ekim tarihleri arasında Edirne’de bulunan Büyük Sinagog’da caz ustalarını ağırlayacak.

Müziğin birçok usta ismini yetiştiren ve son yıllarda Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın büyük emekleri ile festival şehirleri arasına adını yazdıran Edirne, yeni bir müzik festivaline daha kapılarını açıyor. Bölgenin geleneksel müzik kültüründen caz müziğe uzanan yolculuğunda atılan adımlar ile dünyanın çok çeşitli yerlerinde ülkemizi temsil eden başarılı müzisyenler, Uluslararası Trakya Caz Festivali kapsamında buluşacak. 

Festivalin açılış gününde caz müziğin en önemli Türk temsilcilerinden olan Tuluğ Tırpan ve usta klarnet sanatçısı Serkan Çağrı bir araya gelecek. İkilinin Mehmet Akatay ve Guy Bernfeld ile birlikte olduğu Thrace Quartet adlı projesi festivalin açılış gününde müzikseverlere eşsiz bir performans sunacak.

Etkinliğin ikinci gününde çok küçük yaşlarda başladıkları müzik kariyerlerinde sayısız başarıya imza atmış, caz ve pop müzik dünyasının birçok usta sanatçıyla sahnede ve stüdyoda çalmış saksafon sanatçısı kardeşler Anıl Şallıel ve Batu Şallıel’in müzikal projesi Şallıel Bros, festival sahnesine damgasını vuracak sıra dışı bir konsere imza atacak.

Festivalin kapanış gününde ise ülkemizin önde gelen caz piyanisti Kerem Görsev’in kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Ferid Odman gibi değerli müzisyenlerle oluşturduğu Kerem Görsev Trio, muhteşem konseri ile sanatseverlerin kulaklarının pasını silecek.