Ekonomi 26.01.2023 07:00

Tamer Özyurt: Esenyurt, 2023'te de konut satışında lider olacak

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, uygun fiyatlı inşaat yatırımlarının Esenyurt'u konutta birinci ilçe yaptığını belirterek, "Esenyurt, 40 bin konut satışıyla 2023'te de liderliği elinde tutacak." dedi.
Tamer Özyurt: Esenyurt, 2023'te de konut satışında lider olacak

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, uygun fiyatlı inşaat yatırımlarının Esenyurt'u konutta birinci ilçe yaptığını belirterek, 'Esenyurt, 40 bin konut satışıyla 2023'te de liderliği elinde tutacak.' ifadesini kullandı.

Özyurtlar Holding'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Tamer Özyurt, İstanbul'da en çok konut satışının gerçekleştirildiği ilçeler sıralamasında son yıllarda zirveye oturan Esenyurt'un, geçen yıl 36 bin 315 adet satışla birinci olduğunu bildirdi.

Çarpık kentleşmenin yoğun olduğu Esenyurt'un son yıllarda başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla kabuk değiştirdiğini kaydeden Özyurt, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Yaklaşık 33 yıldır Esenyurt'tayım. 20 yıldır da ilçenin gelişimine bizzat şahit oldum. Deprem sonrasında deprem yönetmeliğiyle birlikte riskli binalar yıkıldı. Yönetmeliğe uygun güvenli binalar inşa edilmeye başlandı. Biz de bu süreçte bölgede markalı konut projeleriyle Esenyurt'un ekonomik ve toplumsal gelişimine ciddi katkı sağladık. Esenyurt kentsel dönüşüme ihtiyacı olmayan nadir ilçelerden biri haline geldi. Bu dönüşüm ilçeyi güvenli konutun çekim merkezi haline getirdi. Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Esenyurt'ta çok fazla yeni inşaat var ve bu yeni konutlar daha uygun fiyata satılıyor. Bu durum da ilçeyi en çok göç alan ilçe yapıyor.'

- '2023'te yeni rekor bekliyoruz'

Tamer Özyurt, geçen yıl Esenyurt'un 36 bin 315 adet satışla zirvedeki yerini koruduğunu hatırlatarak, '2023'te de 40 bin adet satışla Esenyurt'ta yeni bir rekor bekliyoruz. Bu alanda liderliği elinde tutacak. Uygun fiyatlı sağlam binalar Esenyurt’u konut satışında birinci sırada tutmaya devam edecek.' ifadelerini kullandı.

Esenyurt'un genç nüfusuyla yükselen bir ekonomiye sahip olduğunu aktaran Özyurt, 'Türkiye'nin nüfusu en yüksek ilçesi Esenyurt. Genç ve aktif nüfusun olduğu yerde ekonomi olur, iş olur. Esenyurt depreme karşı güvenli, nüfus yoğunluğu genç, ekonomisi zengin İller Bankası’ndan en büyük payı aldığı için de yüksek bir bütçeye sahip.' açıklamasında bulundu.