Vakıf Katılım web
Spor 29.05.2023 10:47

MKE Ankaragücü, şampiyonluğunu ilan etmek isteyen Galatasaray'ı konuk edecek

MKE Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında yarın lider Galatasaray'ı konuk edecek. Galatasaray, başkentten 3 puanla ayrılırsa 23. şampiyonluğunu ilan edecek.
MKE Ankaragücü, şampiyonluğunu ilan etmek isteyen Galatasaray'ı konuk edecek

Eryaman Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'da başlayacak.

Ligde 79 puanla lider olan Galatasaray, 74 puanlı Fenerbahçe'nin aynı saatte Fraport TAV Antalyaspor'la oynayacağı maçın sonucuna bakmadan Ankara'da kazanması durumunda 23. şampiyonluğunu ilan edecek

Küme düşme hattından uzaklaşmaya çalışan MKE Ankaragücü ise Galatasaray karşısında 3 puan için sahaya çıkacak. Sarı-lacivertliler 39 puanla, düşme hattının 5 puan üstünde 12. sırada bulunuyor.

MKE Ankaragücü Galatasaray'ı yenerse, İstanbulspor'un Adana Demirspor'a ya da Bitexen Giresunspor'un Trabzonspor'a puan kaybetmesi durumunda kümede kalmayı garantileyecek

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Galatasaray, 2-1 kazanmıştı.

Tolunay Kafkas'la iç saha yenilgisi yok

MKE Ankaragücü, teknik direktörü Tolunay Kafkas'la Ankara'da çıktığı hiçbir maçı kaybetmedi.

Kafkas yönetiminde ligde 4, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 maça çıkan sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 3'er galibiyet ve beraberlik aldı.

Öte yandan MKE Ankaragücü, Eryaman Stadı'nda oynadığı son 5 lig maçını da kaybetmedi.

Eryaman kapalı gişe

Eryaman Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın biletlerine MKE Ankaragücü taraftarı büyük ilgi gösterdi.

Sarı-lacivertli taraftarlar biletler, satışa çıktıktan dakikalar sonra tüketti. Başkent kulübü de biletlerin sadece MKE Ankaragücü Passolig Kart sahiplerine satıldığını duyurdu.

Süper Lig'de 102. randevu

MKE Ankaragücü ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde yarın birbirlerine 102. kez rakip olacaklar.

Spor Toto Süper Lig'de yarın Eryaman Stadı'nda karşı karşıya gelecek iki takımın geride kalan 101 lig maçında Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor.

Galatasaray, söz konusu 101 maçta başkent ekibine galibiyetlerde 63-19 üstünlük kurdu. İki takım arasında oynanan 19 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray'ın ligde attığı 208 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 88 golle karşılık verdi.

Ankara'daki maçlar

Galatasaray ile MKE Ankaragücü, lig tarihinde Ankara'da 50 kez karşı karşıya geldi.

Sarı-kırmızılılar, başkentteki maçlarda MKE Ankaragücü karşısında 24 galibiyet aldı. MKE Ankaragücü kendi sahasında Galatasaray'a karşı 15 galibiyet elde etti. Taraflar arasında Ankara'da oynanan 11 maç ise berabere bitti. Söz konusu 50 maçta Galatasaray'ın 79 golüne, MKE Ankaragücü 52 golle karşılık verdi.

Öte yandan Galatasaray, Eryaman Stadı'nda MKE Ankaragücü'ne karşı oynadığı 2 maçı da kaybetti. Sarı-kırmızılılar, başkentte MKE Ankaragücü karşısındaki son galibiyetini 10 Ağustos 2018'da Osmanlı Stadı'nda oynanan maçta 3-1'le almıştı.

En farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, MKE Ankaragücü karşısında lig tarihindeki en farklı galibiyetini 1992-1993 sezonunda Ankara'da 8-0'lık skorla elde etti.

MKE Ankaragücü ise Galatasaray karşısında ligde en farklı galibiyetini, 2009-2010 sezonunun ilk yarısında Ankara'da yapılan maçta 3-0'lık skorla aldı.