Gayrimenkul 19.09.2022 18:16

LÜKS VE TARİHİN İÇ İÇE GEÇTİĞİ "THE WHITELEY" İLE HYDE PARK'A KOMŞU OLUN

Dünya devi Knight Frank Global'in Türkiye'deki resmi ortağı ve Türkiye'nin global emlak markası GRED, İngiltere'nin en iyi konut projelerini Türk yatırımcılar ile buluşturmaya devam ediyor.
LÜKS VE TARİHİN İÇ İÇE GEÇTİĞİ

Dünya devi Knight Frank Global’in Türkiye’deki resmi ortağı ve Türkiye’nin global emlak markası GRED, İngiltere’nin en iyi konut projelerini Türk yatırımcılar ile buluşturmaya devam ediyor. Londra’nın en dikkat çekici ve karlı projelerini, avantajlı fiyatlar ve ödeme koşullarıyla Türkiye’de satışa sunan  GRED, bu kez de “The Whiteley” projesi ile İngiltere Kralı 3. Charles döneminde yatırımcıları İngiltere’de ev sahibi olmaya davet ediyor. Tarih ve lüksün iç içe olduğu projede, Londra’nın ilk “Six Senses Hotel & Spa”sı da hayat bulacak...

Dünya devi Knight Frank Global’in Türkiye’deki resmi ortağı  ve Türkiye’nin global emlak markası GRED, 16 Eylül 2022 Cuma günü Six Senses Kocataş Mansions Otel’de gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla Londra’daki “The Whiteley” projesini Türkiye’de satışa sunduğunu duyurdu. Toplantının açılış konuşmasını yapan GRED Global Kurucusu ve CEO’su Meltem Türker “Türkiye için sınırlı sayıda kotanın bulunduğu projeden konut satın alma fırsatı yakalayanların, Hyde Park’a sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde olmanın ayrıcalığına sahip olacaklarının” müjdesini verdi. GRED Türkiye CEO'su Knut Gaskjenn ise daha öncekilerde olduğu gibi bir kez daha Londra’nın en seçkin projelerinden birini daha Türk yatırımcılarla buluşturduklarını vurgulayarak, “Londra’daki ilk Six Senses Hotel’i de bu proje içerisinde yer alacak” dedi.

Tamamı bir birinden farklı tasarlanan 139 konut

Foster + Partners Mimarlık tarafından tasarlanan “The Whiteley”, Londra’nın en büyük projelerinden biri konumunda. Basın toplantısında “The Whiteley”ın restorasyon süreci hakkında bilgi paylaşan

Finchatton Satış Direktörü Charles Leigh ise Londra’daki II. Derece (Grade II) listesinde yer alan “The Whiteley”in, özellikleri korunarak restore edilmiş 139 adet dünya klasmanında modern konutun yanı sıra, 20 yeni dükkân ve restorana ev sahipliği yapacağını vurguladı. Leigh, projede bir adet sinema yatırımı, geniş ölçekli spor salonu, yüksek profile sahip kamusal alanda sanat programının yanı sıra İngiltere ve Londra’nın ilk “Six Senses” otelinin de bu tarihi binada hayata geçeceğinin müjdesini paylaştı.

Londra’nın İlk “Six Senses Hotel”i Olacak

Charles Leigh, Londra’daki ilk Six Senses Hotel’inin wellness ve sürdürülebilirlik temasını da benimseyerek, aynı zamanda Spa konsepti taşıyacağını söyledi. Six Senses Spa’da en son teknolojiye sahip aletlerin yer aldığı bir fitness center’ın yanı sıra, 20 metrelik kapalı yüzme havuzu, buhar banyosu odası, sauna, dinlenme odası ve Alchemy Bar da yer alacak. Konut sakinleri ve üyeleri bar, lounge, ortak çalışma alanları, toplantı salonları ve tüm gün açık restoranları ile yeni tip bir özel sağlıklı yaşam ve sosyal kulübe erişim hakkını elde edecekler. Ayrıca, Six Senses Hotel’de 14 adet marka olmuş rezidans da yer alacak. Bu konutların sahipleri ise kişiye özel iç dekorasyon ile concierge hizmeti, restoran, temizlik ve wellness programları gibi ayrıcalıklara sahip olacaklar.

Hyde Park’a sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde…

Toplantı için İngiltere’den Türkiye’ye gelen Knight Frank Başkanı Seb Warner ise projenin konumu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Projenin en önemli özelliklerinden birinin de merkezi konumu olduğuna dikkat çeken Warner açıklamalarında The Whiteley’ın Hyde Park’a sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunduğunu ifade etti. Öte yandan Notting Hill, Kensington Gardens ve Marylebone ile çevrili bölgeye, yüksek yatırımlar yapılan, yeni Elizabeth banliyö hattı da hizmet verecek. W2 Bölgesi hali hazırda Londra’nın en merkezi ve gözde semti konumunda bulunuyor.

“Bugün yatırım yapan, yarının kazananı olacak”

Seb Warner, dünyanın en büyük global emlak danışmanlığı şirketlerinden biri olan Knight Frank olarak, önümüzdeki beş yılda Londra merkezde konut fiyatlarının yüzde 25 artış göstereceğini tahmin ettiklerini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Knight Frank olarak, park yakınlarında bulunan evlerin yüzde 33, park manzaralıların ise yüzde 75 oranında prim yapacağını ön görmekteyiz. Whiteley projesinin yer aldığı W2 Bölgesi ise, Londra merkezinde en fazla parkın bulunduğu alan olarak ön plana çıkmakta. Yine projenin yer aldığı Queensway semtinin yeniden düzenlenmesi için ayrılan kamusal bütçe ise 13 milyon sterlin”.

130 Yıllık Bir Çınar

1911 yılında William Whiteley Limited olarak kurulan ve daha sonra Whiteleys olarak adlandırılan bina, Londra’nın ilk çok katlı lüks mağazasına ev sahipliği yapıyordu. Bina, Queensway ve daha geniş çaplı Bayswater Bölgesi’ndeki kentsel dönüşümün de merkezi konumunda. Binanın ünlü saati ve heykelleri ile Queensway’de yer alan cephesi, İngiltere’de “özenle korunması gereken yapı” olduğunu gösteren II. Derece listesinde bulunuyor. Ünlü mimarlık ofisi Foster + Partners tarafından tasarlanan ve iç dekorasyonu Finchatton tarafından gerçekleştirilen projede bir ila beş yatak odalı konutlar bulunuyor. Konut sakinleri eşi benzeri görülmemiş tesislere erişim hakkına sahip olacaklar. Bu tesisler arasında son derece modern bir spor salonu, havuz, spa merkezi, müzik odası, çocuklar için aktivite ve ortak ofis alanları yer alıyor. Projede üst düzey bir güvenlik ve yalnızca beş yıldızlı otellerde görebileceğiniz bir hizmet anlayışı sağlanacak. MARK ve CC Land ortaklığında profesyonel ve titiz bir çalışma ile dönüşümü gerçekleştirilen The Whiteley projesinin 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.