Ekonomi 02.12.2022 07:00

KİLİT GRUBUNA KADIN DOSTU İŞLETME SERTİFİKASI

Kilit Şirketler Grubu, özel sektörde kadın istihdamının desteklenmesi ve kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi hedefiyle düzenlenen "Kadın Dostu İşletme" töreninde kadın istihdamına verdiği önemle plakete layık görüldü.
KİLİT GRUBUNA KADIN DOSTU İŞLETME SERTİFİKASI

Kilit Şirketler Grubu, özel sektörde kadın istihdamının desteklenmesi ve kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi hedefiyle düzenlenen “Kadın Dostu İşletme” töreninde kadın istihdamına verdiği önemle plakete layık görüldü.

Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliği ile kadın istihdamının ve girişiminin desteklenmesi amacıyla düzenlenen “Kadın Dostu İşletme” töreninde Kilit Şirketler Grubu kadın çalışmalarına verdiği destekten dolayı plaket ile ödüllendirildi. Kilit Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Nurten Kilit, Pelin Kilit Hüner ve Günay Kilit Şahin’e plaketleri Antalya Valisi Ersin Yazıcı tarafından takdim edildi.

“Kadın Dostu İşletme” anlayışının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını hedefleyen bu anlamlı törende yer almaktan çok memnun olduklarını belirten Kilit Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Kilit Hüner konuyla ilgili açıklamasında “Kilit Grup olarak kadınların iş hayatında sürdürülebilir bir şekilde var olmaları ve şirketimizde cinsiyet dengeli iş hayatının oluşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Cinsiyet ve fırsat eşitliğini esas alan yaklaşımımız doğrultusunda çalışanlarımızın kişisel ve mesleki gelişimlerine destek oluyor, kadın çalışan oranımızı her geçen yıl artırmak için birçok uygulama hayata geçiriyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da daha çok kadının hayatına dokunmak istiyoruz. Ülkemizin konjonktürel süreçlerinde kadın istihdamı dalgalı bir tablo gösterse de turizm sektörü kadın istihdamı şansı yüksek yapısıyla kadın çalışanlar için avantaj niteliğindedir. Türkiye’ de kadın istihdamı 2022 yılında yüzde 34,9 oranlarındayken son bir yılda konaklama, hizmet alanlarında ortalama kadın istihdam oranı yüzde 36 oranında seyrediyor. Liderlik gösterdiğimiz turizm sektöründe kadın istihdamını destekleyerek bu oranların yükselmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Kadınları iş hayatında görmenin büyük bir değer olduğunu düşünerek bu değerin artmasının aynı zamanda toplumsal gelişimi artırıcı da bir unsur olduğunu düşünüyor ve geleceğin yetkinlikleri ile donatılan kadınların güçlenmesinde Kilit Grup olarak öncülük ve kılavuz olmayı taahhüt ediyoruz” dedi.